May 30
Zweren op de tong - wat te doen?
02:16

 • Blister op de lip - wat te doen?
 • Gezwollen lip - Handige
 • Abces in het tandvlees - je kunt doen
 • Kramp in de dij - waar het vandaan komt en hoe ...
 • Get tanden gebleekt - waardoor instructies voor zichzelf
 • Clean beet spalk - zodat je het goed
 • Soda zout - dus goed gebruiken
 • Rode mond - helpen deze huismiddeltjes
 • Mouth schilderij - Instructies


Video van Heike Kadereit2: 16

Pijnlijke en lastig blaasjes op de tong en het mondslijmvlies. Afhankelijk van de oorzaak, kunt u zelf behandelen of moet naar de dokter.

Meer video's op het onderwerp

 • 02:24

  Tong Herpes - wat te doen?
 • 02:56

  Herpes op de neus - wat te doen?
 • 01:42

  Home remedies voor blaren in de mond - die kunnen helpen


De volgende tekst kan geen vervanging voor medisch advies!

Zweren op de tong - Definitie en symptomatologie

Zweren in de mond verschijnen meestal als zogenaamde aften. Het is de grootte van linzen inflammatoire slijmvliesschade. In het midden is een zweer (defect substantie), dat onder een witte coating. De lichamen worden als pijnlijke blaren.

Aften te vinden in de wangen, de amandelen en het tandvlees en de tong, vooral aan de rand van de tong en tongpunt. De hele mondholte, bedekt met slijmvlies kan worden beïnvloed. De lippen laten zien van de overgang van de huid slijm aften.

Oorzaken van aften

De inflammatoire zweren op de tong en mondslijmvlies kan vele oorzaken hebben. Stress kan ook leiden tot een dergelijke agressieve voedingsmiddelen met sterke zuren zoals kiwi en ananas, of bacteriën. Deze zweren zijn vaak erg pijnlijk of jeukende.

Oorzaken van letsels kunnen worden veroorzaakt door een gebrek aan voedingsstoffen. Questioning komen ijzertekort, foliumzuur deficiëntie en vitamine B-12-deficiëntie. In recidiverende aften, met name in de hoeken van de mond, is te denken aan deze tekortkomingen.

Voor kinderen en zelden bij volwassenen, de hele tong acuut ontstoken (acute glossitis). De tong is rood en gezwollen. De belletjes veroorzaken ernstige pijn. Chronische glossitis treft meer volwassenen. Oorzaken kunnen gluten-intolerantie, ijzergebrek of vitamine B-12 deficiëntie.

Hormoon schommelingen tijdens de cyclus of menopauze kan ook leiden tot mondzweren zoals stress en emotionele belasting.

Andere oorzaken van bellen

Infectie met herpes simplex virus type 1 kan zweren op de tong veroorzaken. Koortslip is meestal te vinden op de lippen. Om breedten van het virus, beïnvloeden zij ook het mondslijmvlies en de tong.

De koortslip bevatten een helder of etterige infiltratie. Ze staan ​​op een rood geworden, ontstoken basis. Tong Herpes is pijnlijk, vooral bij het eten en drinken. Later, de blaren barsten en laat vastgeroeste zweren die genezen over één of twee weken.

Herpes breekt uit meestal op een verzwakt immuunsysteem. Redenen kunnen zware en slopende ziekten of stress het immuunsysteem.

De eerste infectie met herpes simplex type 1 in de kindertijd kunnen worden gezien als aften stomatitis (zweren in de mond). De mondholte is ontstoken. De papillen verschijnen als ontstoken witte stippen. De ziekte is pijn, vooral bij het eten en drinken.

Candida een schimmelziekte van de mondholte. Het gaat vergezeld van wit-grijs-documenten, niet met blaren. Bubbles kan worden voorafgegaan door de schimmel, maar.

Wanneer moet je naar de dokter

Mocht het dan niet binnen een paar weken verdwijnen de blaren, een arts raadplegen. Dit kan verwijder voorzichtig de mond ulcus met een zachte laser op het omliggende weefsel. In zeldzame gevallen moet een al lang bestaande zweren operatief worden verwijderd op de tong.

In terugkerende aften laat de arts onderzoeken de oorzaak. Ijzer en vitamine B12-tekort, en een verzwakt immuunsysteem als gevolg van een onderliggende ziekte kan diagnosticeren en de behandeling te starten, de dokter.

Hoe je jezelf en gerichte preventie kan helpen

Typisch, de bellen verdwijnen binnen twee tot drie weken op zich. Met financiële steun van de apotheek, kunt u snel hulp te krijgen. Oplossingen van de naturopathy veld bevat etherische olie die werkt als desinfectiemiddel. Mirre en tormentil gebruikt. Ook gorgelen met zout water of salie thee kan helpen.

Dep de respectievelijke middelen met een wattenstaafje meerdere keren per dag zachtjes op de bubble. Gebruik niet de vingers, want de ziekteverwekkers kunnen naar andere delen van de mond die worden aangeraakt, propageren.

Regelmatig borstelen en goede mondhygiëne zijn essentieel. Een bijzondere tandpasta uit natuurlijke producten en zout fungeert als een ontsmettingsmiddel, waardoor blaasvorming wordt voorkomen. Eet kleine snoepjes omdat suiker een nutriënt voor bacteriën en schimmels die de orale mucosa te vallen.

De inhoud van de pagina's van www.helpster.de werd gemaakt met grote zorg naar beste weten en geloof. Voor de juistheid en volledigheid, kan geen garantie worden gegeven. Om deze reden geen aansprakelijkheid voor eventuele schade in verband met het gebruik van de aangeboden informatie wordt uitgesloten. Informatie en artikelen kunnen worden beschouwd als een vervanging van professioneel advies en / of behandeling door een gekwalificeerde arts in ieder geval. De inhoud van www.helpster.de kan niet en mag niet worden gebruikt voor zelf diagnose of behandeling te beginnen.

Tags:

Gerelateerde Artikelen aan Zweren op de tong - wat te doen?

Tags

© 2021 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden