May 30

Lila bloemen en de geur zijn vanaf mei als de asperges. Hoe waar is het gerucht dat lila bloemen zijn giftig?


Zijn lila giftig?


De bloemen van de gemeenschappelijke lila zijn niet giftig.De onzekerheid van veel tuinders vaak is omdat er verschillende tuin struiken die niets met haar schema zijn, maar worden aangeduid informeel als seringen.

Buddleia lila en Alpen zijn giftig

Een "fake" Fliederart is Buddleia, ook vlinderstruik (botanische naam: Buddleja davidii), omdat deze struiken trekken veel vlinders in uw huis tuin.

De Buddleja is een helmkruid kas. Het wordt veel gebruikt in China. Het hout voelt vooral in tropische en subtropische gebieden goed. Zoals sierheester Buddleia is erg populair in Europa - er zijn vele soorten en variaties.

Alle delen van de plant van Buddleia zijn giftig, vooral de bladeren en zaden. Ze misselijkheid en braken. Echter, het gif van de plant is niet levensbedreigend. Als eerste steunmaatregel, is een kolen-pulvis administratie aanbevolen.

Echt gevaarlijk is de gestreepte Daphne, ook bekend onder de naam Alpine lila. Het bereikt een grootte van 50 tot 100 cm. In Duitsland wordt deze plant voornamelijk te vinden in het zuiden van Beieren.

Daphne bloeit in de maanden februari tot april. De bloemen verschijnen voor de kiemen van de bladeren. Ze stralen een sterke lila-achtige geur. De plant behoort in tegenstelling tot de gemeenschappelijke lila tot de malvefamilie.

Door contained Daphnetoxin alle delen van de struik zijn zeer giftig. Reeds bij contact met de huid veroorzaakt het gif ontstekingen en blaren op de huid. De schade kan zo ernstig dat het weefsel sterft (necrose) zijn.

De hoogste concentratie van gif in het rode bessen. Tien bessen kan fataal zijn voor kinderen. Dit leidt tot beschadiging van de maag, centraal zenuwstelsel, van de ingewanden en de nieren. De vergiftiging symptomen zijn diarree en braken, hoofdpijn en verlamming.

Eerste steunmaatregel voor vergiftiging: Breng de getroffen mensen vervelens toe. De maag dient zo snel mogelijk te worden geledigd. Bel uw arts of breng de slachtoffers naar het ziekenhuis. Huisdier van Daphne is ook gevaarlijk.

Black Vlierbes - in de volksmond bekend als Lilac

Vooral in Noord-Duitsland van Vlierbes wordt ook wel aangeduid als lila. Het behoort tot de plantenfamilie van Adoxaceae en elf meter hoog. Van mei tot juni draagt ​​hij plat Schirmrispen met veel individuele bloemen die zijn geelachtig wit tot. Ze geven een opvallende, onmiskenbare geur.

Van augustus tot september, de rijpe zwarte bessen. Ze bevatten veel vitamine C en kalium. Gekookt of gefermenteerde vlierbessen zijn eetbaar en zeer gezond. Vlierbessen sap en vlierbessen worden gebruikt voor vele doeleinden als een remedie.

Maar let op: De bladeren en de bast en onrijpe bessen en zaden bevatten de stof Sambunigrin. Het genot van deze delen van de plant kan misselijkheid, maagkrampen, diarree en braken veroorzaken.

Syringa - de Common Lilac

De gemeenschappelijke lila wordt toegewezen aan de botanische familie Oleaceae. Het groeit tot zes meter hoog en geniet van de tuinman in april en mei met geurende pluimen. Ongeveer 20 soorten populaire sier struik gekweekt in de bloem kleuren blauw, paars, wit en roze.

In september volwassen bosrijke capsules - de vruchten van de lila. De gemeenschappelijke lila is slechts zeer licht giftig. U zou grote hoeveelheden bladeren, bloemen en grendelen verteren, waardoor vergiftiging ontstaan ​​zijn.

Syringa wordt gebruikt als een geneeskrachtig kruid voor koorts en indigestie. De lila bloemen smaak licht zoet en zijn niet giftig. De bloemen kunt u een heerlijke siroop maken.

Lila bloemen - een recept voor siroop

Je moet 3 liter water, 2 kg suiker, 15 lila bloemschermen van gemeenschappelijke lila, 3 onbehandelde citroenen in plakjes en eventueel iets citroenzuur. In de eerste stap koken u op het water met de suiker. Pluk van de lila bloemen van de kegels. Doe alles in een grote kom.

Zet het mengsel in een koele plaats. Na vijf dagen, giet het mengsel door een fijne zeef en vul de siroop in schone flessen. Het citroenzuur maakt de siroop duurzaam. Als de siroop snel verbruikt, is niet noodzakelijk.

Tags:

Gerelateerde Artikelen aan Zijn lila giftig?

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden