May 31

Een werkgever kan, met zijn schriftelijke arbeidsongeschikte werknemers leiden een zieke call en vraag in hoe lang de werknemer ziek zijn. Observeren sommige wijzers.


Zieke gesprek met de werkgever - en dat moeten er rekening mee de


Voer ziek gesprekken met de werkgever!Bereid medische interview met de werkgever

  • U moet weten dat uw werkgever een gesprek gezondheid kan veroorzaken met u als u arbeidsongeschikt voor een lange tijd worden gedeclareerd. Je moet, als je het ziekteverzuim door een arts niet in staat om te werken. In uw dienstverband wordt geregeld op welk punt je nodig hebt om dit te doen. Neem een ​​kijkje in uw arbeidsovereenkomst of vraag de afdeling human resources, de datum waarop je nodig hebt om op zijn minst naar een arts. Stuur dan uw werkgever en de verzekeringsmaatschappij het medisch attest.
  • Ben je ziek voor enige tijd, zal uw werkgever u vragen om een ​​ambulance te bellen. Je moet niet bang zijn, want je hoeft niet naar de aard van uw ziekte of de exacte diagnose bekend te maken.
  • Uw werkgever zal vragen over het verloop van uw ziekte te stellen en uw terugkeer in het arbeidsproces relatie met u te verduidelijken. Bespreek me uw werkgever het verloop van uw ziekte en maak geen beloftes die je niet kunt houden. Is het onzeker wanneer je weer fit bent, zeggen dat dit ook. Heeft u effecten op de gezondheid uitoefenen op uw ziekte uit en kan niet meer je werk, moet je doen, zodat ook uw werkgever melden. Misschien bespreken een transfer als de arts in het achterhoofd heeft, wanneer u de uitoefening van uw baan blijft. Je zal zeker een minnelijke schikking met uw werkgever te vinden.
  • Een medische interview met de werkgever in beginsel uit te oefenen enige druk. De werkgever wil alleen geïnformeerd worden over de toekomstige koers om op te treden in de tijd en zijn van plan om.

Wettelijke voorschriften voor de medische oproep

  • De werkgever moet voeren met zijn arbeidsongeschikten schriftelijke een zieke gesprek.
  • De werkgever moet rekening houden met de rechten van deelneming van de ondernemingsraad en het personeelscomité bij de medische interview en observeren.
  • Twijfel je werkgever uw ziekte, kan hij de zorgverzekeraar een onderzoek vragen. Juridisch dit is genormaliseerd in § 275 par. 1a zin 3 Duitse Sociaal Wetboek V. De medische dienst beoordeelt vervolgens uw vermogen om te werken.
  • Vraagtekens bij de werkgever na het interview met de zieke werknemers nog steeds op uw onvermogen om te werken, moet hij een detective te betrekken en u betaalt de kosten, indien het bewijs van uw vermogen om te werken kunnen worden uitgevoerd.
  • U moet weten dat uw werkgever kan beëindigen tijdens een ziekte ook. U kunt bezwaar maken tegen het ontslag onredelijk ontslag vordering als u uw rechten te doen gelden binnen drie weken.

De inhoud van de pagina's van www.helpster.de werd gemaakt met grote zorg naar beste weten en geloof. Voor de juistheid en volledigheid, kan geen garantie worden gegeven. Om deze reden geen aansprakelijkheid voor eventuele schade in verband met het gebruik van de aangeboden informatie wordt uitgesloten. Informatie en artikelen kunnen worden beschouwd als een vervanging van professioneel advies en / of behandeling door een gekwalificeerde arts in ieder geval. De inhoud van www.helpster.de kan niet en mag niet worden gebruikt voor zelf diagnose of behandeling te beginnen.

Tags: Gezondheid, werknemers, Beroep, gehandicapten, werkgevers, zieken

Gerelateerde Artikelen aan Zieke gesprek met de werkgever - en dat moeten er rekening mee de

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden