May 30

Wie wil isoleren zijn huis moet isolatie voor deze taak. Gemakkelijk gezegd, voor de levering van isolatiemateriaal werkelijk bij ons niet klein. Wat z. B. zijn XPS boards en wat moet ze worden gebruikt?


XPS panelen kopen - het moeten er rekening mee de


XPS boards - een krachtige isolatieMisschien is dit artikel zal u helpen op XPS planken een beetje beter in de jungle van isolatieproducten aangeboden navigeren:

Wat doet de XPS?

 • XPS is een van de polystyreen isolatie, alsmede de waarschijnlijk beter bekende EPS. Beide materialen worden gevormd tot isolatiepanelen, die gewoonlijk bekend staan ​​als Stypopordämmung.
 • EPS staat voor "Expanded piepschuim", voor dit materiaal, is de merknaam Styrofoam geregistreerd. Hij wordt zodanig bereid dat het eindmateriaal bestaat uit geagglomereerd schuim ballen die een grootte van 2-3 mm. Dus u bent om duidelijk te zien wanneer je breekt een polystyreen plaat in twee delen.
 • Het piepschuim met de X-front is iets anders gemaakt, namelijk door extrusie, dwz door extrusie. Daarom is de "X" is "geëxtrudeerd" in "geëxtrudeerd polystyreen schuim", die is veel fijner poriën zijn dan de EPS voor het woord.
 • Extrusie wordt het materiaal door unieke celstructuur, de individuele cellen van XPS een zeer homogene structuur, en vooral volledig zijn gesloten.

Eigenschappen en Toepassingen van XPS panelen

 • Deze bereidingswijze resulteert in een isolerend materiaal, die aan hoge eisen voldoen, geëxpandeerd polystyreen hardschuim bestand tegen hoge druk en kan geen water.
 • XPS is als hoge thermische isolatie, vochtbestendig, drukbestendig en zelfs rotten.
 • Daarom kunnen deze isolatieplaten worden gebruikt in gebieden waar de keuze van de juiste isolatiemateriaal is niet eenvoudig omdat de toegepaste spanningen.
 • Met het grote druksterkte en de zeer lage wateropname door de gesloten porositeit van de structuur van geëxpandeerd polystyreenschuim z. B. wordt gebruikt als isolatieplaten (isolatie van het gebouw op de grond).
 • Ook voor de isolatie van alle resterende kelders, wordt een plat dak of een omgekeerd dak of isolatie in het gebied van koudebruggen aanbevolen voor gebruik van geëxpandeerd polystyreenschuim.

Wat moet u overwegen bij het kopen van de XPS panelen

 • Het geëxpandeerd polystyreen wordt gevormd in het preparaat in platen met een dikte tussen 2 en 20 cm. Hoe dik u gebruikt, heeft geen invloed onbelangrijk de warmteoverdrachtscoëfficiënt, zal de tentoonstelling uw huis na het beëindigen van de volledige isolatie maatregel. De keuze van de plaatdikte is daarom geen snelle beslissing, maar wordt nauwkeurig berekend in de totale planning isolatie handeling.
 • Zelfs tijdens de uitvoering van de rand, zijn er verschillende varianten, die u moet denken voordat je iets koopt: U kunt kiezen tussen een getrapte profiel, een gladde rand of platen die zijn voorzien van messing en groef.
 • Soms zijn andere factoren voor het selecteren, soms kun je vrij kiezen. Het voordeel van shiplap is dat goed kan worden gelegd om een ​​uniform oppervlak van de isolatieplaten, zoals gewenst voor een perimeter isolatie onder de vloer planken of in de kelder muren. De basis plaat van een mooie tuin of grind plat dak kon zo ontstaan. Gladde randen tot hun recht komen wanneer koudebruggen moeten worden geïsoleerd; de tong en groef panelen worden veelvuldig gebruikt voor speciale toepassingen, bv. wanneer het plafond van een stal moeten worden geïsoleerd.
 • Dan moet je ook de oppervlakken van XPS panelen te overwegen en onderzoeken of je beter kiezen voor gladde oppervlakken (met een schuim membraan) of voor een ruwe of reliëf oppervlak.

Als je interesse hebt in het milieu nog steeds een beetje, moet u zorgvuldig te controleren of de XPS panelen die u wilt kopen, HFK's bevatten (gedeeltelijk gehalogeneerde koolwaterstof). Dergelijke producten drijven de klimaatverandering vooruit en moet worden vermeden. Als alternatief kunt u gebruik maken uitgebreid, dat wordt geproduceerd zonder HFC of andere kritische materialen piepschuim. Of toegang tot nieuwe ontwikkelingen met een nog betere milieuprestaties als schuim glas terug.

Tags: DIY, energie, piepschuim, isolatiemateriaal

Gerelateerde Artikelen aan XPS panelen kopen - het moeten er rekening mee de

Tags

© 2021 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden