May 31

Niet elk dier dat verleidt met een leuke uitstraling te knuffelen, is eigenlijk geschikt als huisdier. De Wombat ziet eruit als een dreun, maar is het niet. Hij heeft een habitat, kan de man hem niet in de privésfeer.


Wombat als huisdier?  - Meer informatie over de schattige Australiërs Ontdek


De Wombat is schattig, maar niet geschikt voor knuffelen. © Silvia / PixelioDe verdeling van de buideldieren is Australië. Vanwege hun ietwat onhandige verschijning, worden ze ook wel Plump Beutler. In de dierentuin, kunnen de dieren worden tot 25 jaar oud. Te houden als huisdier, is niet mogelijk omdat van hun levensstijl.

Knuffelig huisdier of nachtelijke burrowers? - Meer informatie over Wombats Ontdek

  • Uiterlijk een Wombat met zijn gedrongen vorm, de brede hoofd en kleine oren lijken enigszins ursine. Het is tot een meter lang (snuit-vent lengte), heeft een kleine staart en weegt ongeveer 20 tot 40 kilo. Om knuffelig zachte vacht strelen van Beutler verschijnt. In feite is stevig en varieert van dier tot dier. Vooral de jongeren hebben een zeer leuke uitstraling, zodat men zou denken, zou een wombat een ideaal huisdier.
  • Zijn leven als een nachtelijke burrowers die een ondergrondse passage systeem met maximaal 30 meter lengte creëert echter nodig om de mens veroorzaakte een bijzondere accommodatie. Informatie over de afmetingen van ondergrondse structuren verschillend. Ook 200 meter lange gangen reeds gerapporteerd. Voor graven voeren kleine "teddy bear" aan haar voeten een sikkel-achtige, sterke klauwen graf.
  • Gedurende de dag, de rest meestal in Wombats opgevuld met gras ketels, morgen koesteren net boven de grond en 's nachts gaan ze op zoek naar voedsel. Zij geven de voorkeur gras, kruiden en wortels voor voedsel.
  • Om de twee jaar, de vrouwtjes geven geboorte aan een kleine cub wereld. Er blijft ongeveer negen tot tien maanden in buidel van de moeder. Deze lage reproductie rate helpt dat de kleine "knuffels" worden steeds zeldzamer.

De Wombat in zijn Australische huis

  • In Australië, de dieren niet alleen vrienden, maar zijn beschermd op vele gebieden. Net Farmer niet burrowers zoals te zien, want in de gangen, het grazende vee (paarden en runderen) pauze.
  • Op het continent wonen drie Wombatarten: twee Lasiorhinus en Nacktnasenwombat, dat is ernstig bedreigd. Oorzaak van het gevaar is de slinkende leefgebied, maar ook de directe jacht op dieren. Omdat ze zijn site trouw en tonen hun aanwezigheid door de verse aarde de grot ingangen, de zeldzame dieren zijn gemakkelijk te herkennen.
  • Toch is de Wombats zijn niet daar ook gehouden als tam huisdieren. Je kan zeer agressief met de leeftijd en schade met sterke tanden alles wat in je weg staat.

Tags: Training, Australië, huisdier

Gerelateerde Artikelen aan Wombat als huisdier? - Meer informatie over de schattige Australiërs Ontdek

Tags

© 2024 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden