June 1

De muziekindustrie gedijt op goede oude geluid van de al eerder verdwenen: Het is vaak de populaire klassiekers die inspireren met nieuwe sound van de volgende generatie. Maar als componist must bestrijkt een lied template is afhankelijk van de precieze definitie en de benodigde goedkeuring. Lees hier welke juridische gevolgen het onderscheid maakt tussen Cover en verwerking volgens.


Wie is toegestaan ​​om te dekken?  - Meer informatie over auteursrecht op songs Ontdek


Of je dekt, remixes of bewerken - let op de auteursrechten. © Pascua_Theus / PixelioRegelmatig blijft auteursrecht in muzikale composities, zelfs 70 jaar na de dood van de auteur. Terwijl dus nauwelijks in conflict komen met het auteursrecht in de werken van klassieke componisten, je moet altijd denken aan de liedjes van de afgelopen 100 jaar naar mogelijke schending van het auteursrecht.

Wat is te dekken?

  • Als u opneemt een oud lied nieuw, ofwel een echte deksel of een verwerking of een remix kan ontstaan.
  • Ze hebben betrekking op een nummer als u het verandert slechts licht, bijvoorbeeld door het variëren van de instrumentatie, toonhoogte of ritme. Als je de andere kant opgelopen in de harmonie of de tekst die u niet meer cover maken te schakelen, maar het creëren van een bewerking.
  • Publiceren of op een deksel kan alleen degenen die een vergunning van GEMA hebben. Echter, je moet in dit geval geen extra toestemming van de componist. GEMA is eerder verplicht om iedere belanghebbende partij te bieden zonder de toestemming van de auteursrechthebbende, de gewenste licentie voor een passende vergoeding.

Wie is toegestaan ​​om wijzigingen te publiceren?

  • Als u een muziekstuk te veranderen meer, zodat het kan worden gezien als een eigen bewerking, hoeft u niet de andere kant te gaan met de GEMA nodig, maar met de auteur of uitgever. Hetzelfde geldt voor zogenaamde Remix, zo zuiver computer technische veranderingen aan de originele.
  • Een componist kan echter verbieden de publicatie van zijn liedjes bewerkt naar eigen goeddunken en zonder opgave van reden. Omdat hij het niet eens kunnen worden uit diverse motieven, dat zijn werk is gevestigd in een andere plaats dan de bedoeling was door hem of muzikale inhoud gerelateerd. Daarom wordt de publicatie van een bewerkingscentrum praktisch meestal geassocieerd met grotere problemen dan een cover.
  • Echter, als je toestemming van de rechthebbende en een licentie van hem, moet je te verwerven voor de vrijlating van de verwerking meestal geen extra licentie van GEMA.

Doe precies duidelijk of u alleen als muzikant beslaat een lied of maak uw eigen bewerking. Gebruik geen variaties van buitenlandse muzikale templates niet plaatsen als u niet over de vereiste vergunning, anders kunt u aanzienlijke schadeclaims algemeen ligt bloot.

Tags: muziek, auteursrecht, liederen, cultuur, cover art

Gerelateerde Artikelen aan Wie is toegestaan ​​om te dekken? - Meer informatie over auteursrecht op songs Ontdek

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden