May 30

Diverse soorten groenten wederzijds van elkaar profiteren. Let daarom dat je variëteiten zijde planten elkaar.


Welke groenten planten naast elkaar?


Verschillende naast elkaar geplante groenten zorgen voor afwisseling in de bloem bed.Intercropping bevordering van de biodiversiteit in een moestuin

Gemengde cultuur betekent dat je groeit verschillende groenten in een bed. Maar volstaan ​​kleinere areaal in uw huis tuin. Zo wordt de ruimte in de tuin optimaal benut. In de landbouw wordt dit soort planten gebruikt.

Een voordeel van de mengcultuur, dat de bodem gelijkmatig wordt gebruikt. Doordat de verschillende planten vereisen verschillende voedingsstoffen, anders dan planten van dezelfde species die buiten de bodem hetzelfde voedingsstoffen in hoge mate. Een ander voordeel is dat plagen harder spread. Afhankelijk van het naast elkaar plaatsen van de varianten is het ongedierte de weg naar de naburige planten moeilijk of volledig geblokkeerd.

Het is belangrijk dat je bedenkt wat groenten zijn het meest geschikt voor elkaar. Bepaalde planten voorstander van elkaar en ook beschermen tegen ongedierte. Andere plantenrassen, echter, zijn niet geschikt voor een combinatie in een tuin plot.

De algemene regel is dat je niet gewassen moet meegroeien een zelfde familie. Ziekten en plagen teisteren op een enkele plant familie meestal het hele bed. Zorg ervoor dat de planten ook te harmoniseren in grootte. Voor een goede oogst, is het belangrijk dat alle variaties zowel boven als onder de grond voldoende ruimte.

Groenten hebben verschillende eisen voedingsstoffen

Groenten je delen door het gebruik van verschillende voedingsstoffen vorderingen in drie categorieën: hoog, midden en laag Zehrer. Deze indeling is nuttig in de latere Beeteinteilung en vruchtwisseling.

Zwakke Zehrer, waaronder veel kruiden rassen zijn, zijn zeer zuinig. Je rijk de bodem de voedingsstoffen blijven in de grond in een mix van cultuur met medium en high Zehrern.

Betekent Zehrer zijn, zoals de naam al doet vermoeden, tussen lichte en zware Zehrern. Bemesten bloembedden met middelen Zehrern in de herfst met wat compost. Om de groeifase bevorderen u de planten enkele organische meststof, zoals brandnetel brouwsel.

Stark Zehrer vereisen meeste voedingsstoffen. Zorg Sterke Zehrer-bedden met voldoende kunstmest. In het najaar van groenbemester in het bed die je opneemt in de bodem in het voorjaar. Tijdens de groeifase, leveren de installatie en de middelen Zehrer met organische mest.

Nutrient categorie overzicht van diverse groenten
Plant type Groenten
Zwakke Zehrer Erwten, kruiden, sla, bush bonen. Cress, aardbeien
Betekent Zehrer Mangold, wortelen, paprika, andijvie, radijs, spinazie, schorseneren, uien, bonen, knoflook, venkel, prei, koolrabi
Stark Zehrer Komkommers, aardappelen, kool, prei, tomaten, bloemkool, selderij, kool, aubergine, broccoli, pompoenen, courgettes

Deze rassen kunt u naast elkaar te planten

Voor gemengde beplanting, is het belangrijk dat u er rekening mee welke planten het beste te harmoniseren met elkaar. Synergieën worden gecreëerd door verschillende voedingsbehoeften van verschillende plantensoorten, maar ook door middel van onderlinge plaag.

Let bij het planten die je naast elkaar boven en onder de grond rijpen groenten. Zo kunt u profiteren van de ruimte in het bed optimaal omdat je de individuele planten nauwer kunnen monteren. Bij de teelt van de planten niet lastig te vallen, waardoor u een hogere opbrengst te realiseren.

Plant samen bepaalde groenten om ongedierte te voorkomen. Zet in het bed waar je planten wortelen, wat peterselie. Gekenmerkt het wortelvlieg gehouden, wat de meest voorkomende plaag in wortels. Knoflook beschermt de buurt van de aardbei plant tegen de aardbei vliegen.

Geschikte planten combinaties
Kwekersrecht Goede combinaties
Bloemkool Erwten, bieten, spinazie, andijvie
Erwten Komkommers, sla, wortelen, dille, kool, courgette, radijs
Komkommers Kool, sla, venkel, uien, bonen, prei
Aardappelen Koolrabi, spinazie, knoflook
Sla Wortelen, erwten, bonen, komkommers, tomaten, uien, dille, radijs, aardbeien
Paprika Kool, wortelen, tomaten, komkommers
Wortelen Sla, prei, radijs, uien, erwten, bieslook, tomaten
Tomaten Kool, knoflook, sla, paprika, courgette, spinazie, bonen

Advies over locatie in het bed

Plant de groente die je oogst dan vorig, in het midden van het bed. Rassen met een vroege oogst ingesteld op de rand. U hoeft dus niet steeds schade aan de resterende in bed planten bij de oogst.

Denk aan de vruchtwisseling bij het maken van de Rozenkrans. Het is voordelig als u elk bed te verdelen in drie secties. Plant elke sectie hoog, midden en laag Zehrer. Vervang de sectoren jaarlijks zodat de grond niet wordt opgebruikt.

Uitzonderingen in vruchtwisseling kan rabarber, aardbeien en tomaten te maken. Dit is niet schadelijk voor de bodem en u kunt achtereenvolgens fabriek op dezelfde locatie die verscheidene jaren.

Het maakt niet uit hoe groot uw bed is dat je herplanten. Het is belangrijk dat de verschillende groenten passen. Als dit het geval is, kunt u zich verheugen op gezonde planten en een rijke oogst.

Tags:

Gerelateerde Artikelen aan Welke groenten planten naast elkaar?

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden