May 30

Water kan worden gebruikt als brandstof in voertuigen. De technologie bestaat, maar door de meerderheid van de autofabrikanten nog niet geïmplementeerd.


Water als brandstof - hoe het werkt


Zal onze auto's binnenkort allemaal aangedreven door water?Het waterstofaandrijving systeem en de toepassingen

Wanneer waterstof stroom Waterstof is de brandstof. Energie wordt bereikt door een inwendige verbrandingsmotor, een gasturbine of een brandstofcel in combinatie met een elektromotor. Waterstof maakt gebruik van de techniek zelfs als raketbrandstof in de ruimte reizen.

Echter, waterstof geen zogenaamde primaire energie. Dit betekent dat hier een andere energiebron zoals elektriciteit of houtskool nodig is voor het produceren van energie uit waterstof. De stroom of kolen leidt tot de chemische reactie, die op zijn beurt brengt de verbranding van waterstof in een motor of brandstofcel beweging en drijft bijvoorbeeld een auto.

Brandstofcellen en waterstof verbrandingsmotor gebruik water als brandstof

In de brandstofcel auto met een elektrische aandrijving, een brandstofcel energie opwekt uit waterstof voor de elektrische motor die het voertuig bestuurt. Moderne modellen hebben een bereik van ongeveer 500 kilometer. De Toyota Mirai wordt geproduceerd vanaf 2015 wereldwijd met deze techniek.

George Wiseman, een lead Canadese onderzoeker, heeft jaren met waterstofaandrijving voor auto's besteed. Hij wijst erop dat één van de hoge-energie en uiterst brandbaar gas HHO kan winnen (bruin gas) met een relatief lage kosten en lage inname van energie uit water.

Het gas is vernoemd naar de uitvinder Yull Brown en wordt geproduceerd door elektrolyse. In dit geval wordt het water, wordt een elektrolyt toegevoegd in kleine hoeveelheden en dus ontleed in de componenten van zuurstof en waterstof, maar niet ruimtelijk gescheiden zijn.

HHO uit één deel zuurstof en vier delen van waterstof. Tijdens het verbrandingsproces opnieuw zuiver water wordt geproduceerd (H2O). Bij het toevoegen van deze Brown gas in de brandstof-luchtmengsel brandwonden efficiënter wordt aan de gang is dan een pure benzine-luchtmengsel.

Om deze techniek te gebruiken in auto dan een elektrolyse in de grootte van een 1,5-liter tetrapakken, waardoor het water kan als boven beschreven hebben. Vraag uw automotive werkplaats. Van de zelf-installatie wordt niet aanbevolen om veiligheidsredenen. Mazda is een leider op dit gebied.

De luchtinlaat kanaal in de auto kan de benzine-luchtmengsel voeg de HHO (waterinjectie). Dit betekent dat het octaangetal (Benzinkompromierung), die verschillend is voor verschillende soorten benzine zoals super of normaal stijgt. Ze is super 95-97.

HHO draagt ​​dan ook bij tot een hogere energie-efficiëntie in het voertuig (water auto). Het brandstofverbruik wordt aanzienlijk verminderd tot 50 procent. Mazda is de eerste fabrikant voor voertuigen met een verbrandingsmotor waterstofmotor.

Vanwege de nog steeds goedkope fossiele brandstoffen waterstof technologie nog niet het belang dat het in de toekomst kunnen bereiken. Toonaangevende autofabrikanten hebben de introductie van nieuwe aandrijftechnologieën om kostentechnische redenen herhaaldelijk uitgesteld.

Tags: Onderwijs, water, brandstof, elektrolyse, auto-industrie

Gerelateerde Artikelen aan Water als brandstof - hoe het werkt

Tags

© 2021 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden