May 30

Dit verwijst naar deze kwestie, natuurlijk, geen maatschappelijke weerstand, maar fysiek. Maar wat hebben deze elektrische componenten voor een functie - wat zijn ze voor?


Wat zijn weerstanden?


Weerstanden - kleine cilinder met kleurcodeWeerstanden - bekende elektrische componenten

Of de school experiment of hobby elektronica: Velen kennen weerstanden als elektrische componenten. Het kan een vrij grote glijweerstand in een school experiment of zelfs kleine cilindrische onderdelen met gedrukte kleurcode zijn.

  • Gemeenschappelijk voor al die onderdelen die zij - zoals de naam suggereert - de huidige weerstand tegen bijvoorbeeld de beweging van geladen deeltjes in het elektrische geleiding wordt belemmerd. Model gevangenis kan dus voorstellen dat de lineaire beweging van de (elektrisch negatief geladen) elektronen wordt verstoord, bijvoorbeeld in een vaste toestand door een voortdurende stoten atomen.
  • Maar zelfs vloeistoffen en gassen weerstanden voor stroom vertegenwoordigen. Zo moet bijvoorbeeld tijdens onweer slechts een bepaalde hoeveelheid lading opgebouwd voordat het door de lucht een rollover. Zelfs lucht heeft - afhankelijk van hun samenstelling, temperatuur, dichtheid en vochtigheid - weerstand.
  • Solids met een lage weerstand, zoals zilver of koper, zijn goede geleiders. Styrofoam, glas en vele kunststoffen hebben een hoge weerstand en wordt daarom gebruikt als isolatoren.

Welke weerstanden worden gebruikt in een schakeling

De vraag welke weerstanden worden gebruikt in een circuit volkomen gerechtvaardigd. Vanwege de vorige versies, zodat je kon het feit dat weerstanden hinder (en dus te voorkomen) zijn te vertegenwoordigen. Waarom heb je zo nodig?

  • Schakeling dagelijks leven zonder weerstand zou niet mogelijk zijn. Er zou een kortsluiting en de zekering zou vliegen.
  • Reden is dat voor een gegeven spanning van de weerstand in het circuit, de grootte van de stroom bepalen trouw aan de wet van Ohm U = R * I en hervormd I = U / R. Als de weerstand zeer klein, groot stroom; de weerstand groot, de vloeiende stroom klein. Voor R = 0, is de reeds eerder kortsluiting genoemd.
  • Deze regelgeving feiten die u waarschijnlijk nog eens bekend buiten de school: A reostaat beïnvloed op een gegeven spanning U de stroom I (en je zou in een reeks van metingen om de wet van Ohm ontlenen).
  • Zogenaamde consument een weerstand nodig. Zonder weerstand ijzer of een hete plaat kon niet warm zijn, een lamp geen licht (en warmte) te produceren.
  • En uiteindelijk bepalen de impedanties van inductoren en condensatoren, de eigenschappen van circuits die in elektrische componenten.

Weerstand is precies hetzelfde als frictie tijden wenselijk keer eerder ongewenst. Maar de huidige zonder weerstand? Deze stand van zaken, is er eigenlijk. Bij zeer lage temperaturen ingesteld zogenaamde supergeleiders de stroom slechts een verwaarloosbare weerstand krijgen. Deze speciale geleiders bijvoorbeeld gebruikt voor de productie van zeer grote magnetische velden in deeltjesversnellers.

Tags: elektriciteit, Onderwijs, fysica, huidig, weerstanden

Gerelateerde Artikelen aan Wat zijn weerstanden?

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden