May 31

De manier waarop ouders omgaan met hun kinderen en hen begeleiden in het dagelijks leven, kunnen worden onderverdeeld in verschillende dimensies. Deze zijn opvoedingsstijlen dat de interactie tussen vader, moeder en kind te karakteriseren. Maar wat precies wordt bedoeld met deze en wat stengels zijn er?


Wat zijn opvoedingsstijlen?  - Verklaring van termen


Kinderen hebben behoefte aan ondersteuning.Er zijn verschillende benaderingen voor de indeling van het ouderschap. Meestal deze strenger zal worden en directief stijlen en ouderlijk gedrag dat het kind geeft veel ruimte voor besluitvorming, naast elkaar.

Welke opvoedingsstijlen zijn er?

  • Opvoedingsstijlen zijn typisch interactiepatronen die de ouders worden waargenomen in de omgang met hun kinderen. Hoewel elke situatie is op zich individueel en in het bijzonder (bijvoorbeeld vertellen het kind iets om het kind of afgeschrikt van slecht gedrag te troosten), maar daarachter zijn altijd bepaalde waarden en ideeën. Het resultaat is dat de ouders gedragen tegenover hun kinderen in soortgelijke situaties altijd vergelijkbaar.
  • Een bekend begrip is afkomstig van onderzoekers Eleanor Maccoby en John Martin. Ze verdelen de opvoedingsgedrag van ouders op de vraag of het gedrag van het kind meer aanvaardbaar of "geaccepteerde" of dat ouders vaak ingrijpen.
  • Onder andere dingen, twee opvoedingsstijlen zijn postulaten die worden beschouwd als meer bevorderlijk te evalueren voor een kind: de tolerante en gezaghebbende stijl. Tolerante ouders controleren hun kind weinig; Het is niet beperkt in zijn gedrag. Er is echter ook een grote bereidheid van de ouders om het kind te helpen wanneer hij draait haar en om beter het de uitdrukking te nemen. Dit staat bekend als responsief gedrag.
  • Deze responsiviteit van het kind is ook de gezaghebbende opvoedingsstijl. Hier echter, ouders oefenen meer controle, sturen kind zodat steeds geven bepaalde waarden en normen voor.
  • Maar als de gevoeligheid ontbreekt, het kind eerder afgewezen. Moeder en vader ga dan naar zijn behoeften nauwelijks (verwaarloosbaar stijl) of praktijk naast emotionele verwaarlozing veel controle van (autoritaire stijl). Hier maken vaak gebruik van beloningen voor het "goed" en straffen voor ongewenst gedrag.

Wat zijn de gevolgen van het ouderlijk gedrag?

  • De verschillende opvoedingsstijlen invloed op latere leeftijd op de persoonlijkheid van het kind. Het is van cruciaal belang, vooral als de vader en moeder op de behoeften van het kind nemen (gezaghebbende of permissieve stijl); Als gevolg hiervan, kinderen voelen zich geaccepteerd en serieus genomen. Dit is de basis voor de ontwikkeling van een gezonde eigenwaarde is; Deze kinderen zijn vaak emotioneel stabiel.
  • Als een kind, echter weinig suggesties van de ouders en emotioneel nogal verwaarloosd (of autoritaire opvoedingsstijlen verwaarlozen), kan het niet adequaat hun eigen impulsen en emoties te beheersen. Bovendien, zulke kinderen later problemen aan te gaan met andere mensen, omdat ze niet zeker om hulp te krijgen met problemen. Het negeren van kinderlijke behoeften is daarom een ​​creatie factor voor latere gedragsproblemen.

Tags: Kinderen, Familie, opvoeders, ouders, opvoeden, opvoeding, ouderschap

Gerelateerde Artikelen aan Wat zijn opvoedingsstijlen? - Verklaring van termen

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden