May 31

Het woord "koolhydraten" horen en voortdurend te lezen in verband met voedsel en voeding. Maar wat zijn allemaal koolhydraten?


Wat zijn koolhydraten?  - Een eenvoudige uitleg


Zetmeel en suiker zijn belangrijke leveranciers van koolhydraten.Dit zijn koolhydraten

  • Koolhydraten zijn een grote chemische en biologische stof klasse. Ze worden ook wel sacchariden en onder andere omvatten alle soorten suiker en Stärkn. De sacchariden worden gevormd definitie vooral door fotosynthese. Verdeeld zij in monosachariden, ook eenvoudige suikers genoemd (bijvoorbeeld fructose en glucose), disacchariden genoemd disaccharide (bijvoorbeeld melk, mout en kristalsuiker), oligo- en polysacchariden (bijvoorbeeld raffinose) en polysachariden, bijvoorbeeld meervoudige suikers (bijvoorbeeld zetmeel, cellulose, chitine).
  • Naast vetten en eiwitten (proteïnen), koolhydraten zijn een belangrijk onderdeel van het dieet. Ze komen in hoge concentraties in granen, graanproducten (zoals brood, pasta, meel, enz.), Knollen (bijvoorbeeld aardappelen) en peulvruchten voor. Aangezien vele chemische en biologische stoffen ze zijn gemaakt van verschillende bouwstenen, waarvan glucose (monosaccharide) is het belangrijkste.

De werking van de koolhydraten

  • De belangrijkste taak van de sacchariden is het lichaam te voorzien van energie, waardoor ze de belangrijkste energiebron van het lichaam worden genoemd. In de cellen van de energiebalans, de adenosine trifosfaat, ATP korte verantwoordelijk. ATP is maar slechts in kleine hoeveelheden in de cellen aanwezig, dus het lichaam voor ATP energiebehoeften worden geproduceerd. Dit komt vooral door de afbraak van vetten, koolhydraten en eiwitten. Om deze reden, de drie ingrediënten van het voedsel zo belangrijk zijn voor levende wezens.
  • De glucose speelt bij acute energievoorziening cruciale rol omdat dit gedeelte van de sacchariden door alle cellen kunnen worden genomen en vervolgens afgevoerd. Het bloed dient als transportmiddel. De hoeveelheid opgelost in het bloed glucose-eenheden wordt weergegeven door bloedglucosespiegels. Deze eenvoudige suiker vertering door de dunne darm in het bloed. Sacchariden worden zo snel verteerd en komen in de bloedbaan, hoe makkelijker ze zijn samengesteld. Bijvoorbeeld, di-, tri- en oligosacchariden zijn veel sneller dan polysacchariden afgebroken.
  • Als de bloedsuikerspiegel stijgt (bijvoorbeeld bij het eten), het hormoon insuline is een signaal naar de lever en spieren tijdelijk opgeslagen glucose uit het bloed. Om de glucose wordt opgeslagen, wordt geassembleerd in glycogeen (glucoseketens). Zorg voor uw lichaam met meer glucose dan nodig is, deze winkels de overtollige energie als vet reserves. Aldus werd een overaanbod van koolhydraten is meestal de reden dat men zet vet.
  • Aangezien de omzetting van vetreserves in energie is veel complexer dan alleen rekening glucose uit het bloed, het zo moeilijk om zich te ontdoen van de flab weer. Gezond en duurzaam vermageren vereist daarom veel beweging (= hoog energieverbruik) en de juiste voeding. Gebrek aan koolhydraten, het lichaam kan compenseren door de manier waarop, proteïnen en glycerine, dat is waarom ze niet essentieel zijn voor het leven dingen.

Tags: koolhydraten, Nutrition, suikers, voedingsstoffen, biologie

Gerelateerde Artikelen aan Wat zijn koolhydraten? - Een eenvoudige uitleg

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden