May 31

Elk bedrijf eigenaar heeft min of meer te doen in zijn praktijk met kosten en kostenberekeningen. Alleen wanneer alle kosten correct worden opgenomen, de winstverwachtingen te worden gerealiseerd. Een belangrijk concept van cost accounting heet directe kosten. Wat betekent dit?


Wat zijn directe kosten?


Bereken overheadkosten en directe kosten productkostenDirecte kosten vereist voor kostenberekening van een product. Over het algemeen zijn uitgesloten van alle kosten die kunnen worden toegeschreven aan een product of dienst (de respectieve cost carriers). Het kostenniveau afhankelijk van de geproduceerde hoeveelheid.

Wat zijn de directe en indirecte kosten in de volledige kostenberekening

Voor een exploitant van een pizzeria of een slimme telefoon fabrikanten, overheadkosten als directe kosten zijn even interessant.

  • Alleen degenen die de overheadkosten weten precies zal blijven met haar winstverwachtingen in het business plan. Als je betrouwbaar te berekenen onder de absorptie kost de overhead als gevolg van de berekende kosten per eenheid van de werkelijke productiekosten.
  • In principe, overhead kosten zijn kosten die niet direct kunnen worden toegerekend. Toe te voegen aan de directe kosten, verkregen de werkelijke productiekosten. Typische overheadkosten ook andere administratieve en opslagkosten of bijdragen voor de verzekering en beroepsverenigingen.
  • De meeste zijn naar verwachting forfaitaire bedragen en in totaal toegewezen aan de respectieve cost carriers (product, dienst). In de volledige kostenberekening, een extra onderscheid tussen de overhead kosten voor de productie, het gebruik van materialen, administratieve en verkoopkosten.

Aangegeven directe kosten, het voorbeeld

Stel dat je een pizzeria lopen en willen de kosten van een kopje koffie te bepalen. Al deze items zijn erkend als directe kosten die je nodig hebt om het product te bereiden.

  • U verwacht koffiebonen, melk en suiker samen dienen als directe materiële kosten en toe te voegen aan de tijd die nodig is als productiekosten. Materiaal (€ 0,30) en de productie kosten (EUR 0,70) op de productie overheadkosten.
  • Zonder de voorbereiding van koffie deze kosten niet zouden worden gemaakt. Omdat de kosten die direct kunnen worden toegerekend, kunt u vinden in euro's. Het kan worden berekend, hoe hoog is de aankoopprijs van het benodigde bedrag.
  • De productiekosten van een product of ook andere kosten die niet direct kunnen worden toegeschreven aan een product. In het geval dat uw Pizzeria deze kosten zouden zijn bijvoorbeeld de kosten van de koffiekop, verwarming, koffie en inventaris. Ze komen op een hoogte van 0,50 €.

Bijgevolg is de volledige kosten berekening levert een kostprijs van € 1,50 en de verkoopprijs is € 3, waardoor een bruto winst van 50 procent. Rising enkele of overheadkosten hebben een verminderde winst resultaat met een onveranderde verkoopprijs.

Tags: Finance, overheadkosten, bedrijfskunde, kostenberekening, verkoopprijs

Gerelateerde Artikelen aan Wat zijn directe kosten?

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden