May 30

Op de lange termijn houtworm kan uw meubels vernietigen of veroorzaken grote schade. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen tegen het ongedierte.


Wat te doen tegen houtworm?


Typische gaten in een houtworm besmetting.Herken besmetting met houtworm

In houtworm is de larven van de gemeenschappelijke Nage kever (Anobium punctatum). Dit beïnvloedt bakken vochtig hout, meestal alleen de heldere en zachte spint. Kleine gaten met een diameter van 1-2 millimeter zijn een indicatie van de besmetting.

Zekerheid krijg je alleen als je plaatst papier onder de donker hout en bericht na een paar dagen droeg stof. Dat is een zeker teken van leven houtworm. Wanhoop niet, kan je iets tegen de larven doen.

Combat wormen thermisch

Houtworm tolereren warmte noch koud. Je eiwit ontleedt bij temperaturen boven 55 graden Celsius of Frost. Als er kleine stukjes van meubilair, kunt u houtworm met een warmte-pistool doden. Op een afstand van tien centimeter tot het hout om niet te schroeien.

U kunt ook kleine onderdelen in de oven of in de magnetron. Zorg dat er geen metaal op of in hout, aangezien dit het apparaat kan beschadigen. Voor grote meubelen en biedt in de zomer van een verblijf in een auto, staande in de zon. Ook maken de meubels indien beschikbaar in de sauna. Merk echter, de vochtigheid!

Als je koud voor het regelen langer, voer de aangetaste hout in de vriezer of zet het in de winter buiten. Misschien kunt u het meubilair voor een dag te maken in een koelcel.

Chemische producten die worden gebruikt tegen ongedierte

Chemische houtverduurzamingsmiddelen zeer toxisch en leiden vaak niet tot succes, omdat zij niet de wormen in het hout komen. De producten bevatten permethrine, die mensen leidt tot nerveuze aandoeningen, waaronder verlamming, daarom moeten deze producten alleen worden gebruikt door professionals. Deze fondsen zijn geschikt voor kleine onderdelen of om gevallen te behandelen in een nevelkamer urenlang in een bos gif mist.

Als alternatief kunt u een aantal chemische huismiddeltjes te gebruiken. Petroleum, terpentijn en geconcentreerde ammoniak niet minder problematisch speciale vergiften de houtworm verdelen. Petroleum en terpentine zijn geschikt voor het coaten van grote, permanent geïnstalleerde onderdelen. De houtworm binnenkant laat zien dat het maar niet onder de indruk.

Ammoniak fungeert heel goed, als je een kom met vloeistof in een getroffen meubel. Je moet beide samen luchtdicht verpakken in folie, zodat de dampen doordringen in de gaten insecten en vergiftigen de houtworm.

Om huismiddeltjes ongedierte rijden

Omdat de larven moeten vochtig en koel hout, het is genoeg voor een lichte besmetting vaak gemaakt, slinger van de verwarming. Over Verwarm de kamer een paar dagen, zodat het hout droogt. Een borstelen met azijn, citroen of verschillende oliën is van weinig nut en kan het hout beschadigen.

Doe wat eikels op aangetaste meubels of onderdelen. Larven van deze food en kruipen uit het hout in deze vruchten. Vernietig de eikels zodra je gaten erin, en plaats nieuwe.

De beste manier om een ​​besmetting te voorkomen, moet hout in een warme, droge plaats bewaard worden. Denatureringsmiddel zoals azijn of aardolieproducten schadelijk voor het hout en zeer onaangename geur.

Wat kun je anders doen tegen houtworm

De veiligste methode is om een ​​conservator of een verdelger te benoemen. Dit contact is meestal een hete lucht proces of gebruik van houtbeschermingsmiddelen, ze stralen in een wolk kamer. Het hout is specifiek voor de dagen, houtworm sterven met beveiliging behandeld. Dat is het beste wat je kunt doen.

Methoden houtworm bestrijden
Methode / middelen Effectiviteit Gevaren Aanbevelenswaardig
Droog hout door verhitting de lucht goede preventie, ontoereikend vechten geen preventie Ja
Hitte van meer dan 55 graden uitstekend Senkschäden op hout ja
Vorst uitstekend geen ja
Eikels onzeker geen Ja, maar alleen is niet voldoende
Insecticiden meestal onvoldoende Vergiftiging van mensen en huisdieren geen
Petroleum, azijn, citroenzuur weinig effect Verkleuring van het hout geen
Salmiakgeist na langdurig gebruik van stoom ja Verkleuring van het hout, brandwonden van de luchtwegen met een zorgvuldige toepassing yes

Tags:

Gerelateerde Artikelen aan Wat te doen tegen houtworm?

Tags

© 2021 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden