May 30

Heb je ooit gehoord spelen een echt orkest? Of het nu ja of nee, kun je je voorstellen hoeveel instrumenten, de dirigent heeft om hier te coördineren. Om niet te houden te verliezen, is er de score. Wie niet wil als "Kulturbanause" worden beschouwd en wil de basisprincipes van klassieke muziek te leren, zal ooit een kort overzicht van wat een score te vinden.


Wat is een score - Terminologie


Een score houdt complexe muziekstukken stevig schriftelijk.Wat is een score

Een score is een geschreven verslag van een complex stuk muziek, die in de meeste gevallen meerdere instrumenten omvat. De term komt uit de Italiaanse term "partitura" wat divisie betekent. Een score kan verschillende functies uitvoeren.

 • Primair is de dirigent van een orkest en een overzicht tijdens het concert.
 • Ten tweede, het helpt de individuele ensembles van het orkest, om hun weg in het stuk te vinden. Men moet altijd in gedachten houden dat de opname van de scores van een tijd komt waarin er geen cd's of documenten, die in staat zijn om de muzikanten voor oriëntatie te luisteren waren.
 • Dit leidt tot een ander voordeel van de score. Zij diende namelijk vooral in het verleden om een ​​stuk te houden, zodat het zou kunnen zijn dat waarvoor het werd samengesteld, worden later opgenomen in deze exacte vorm van een ander orkest.
 • Daarnaast volgen soms zeer geïnteresseerd Orchestra bezoeken het spel van de muzikanten op de score.
 • Soms is de score wordt ook gebruikt voor het concert versies van individuele instrumenten. Dus een piano score bevat slechts twee lijnen, waarbij de scores voor links en rechts worden opgeschreven.

Het bouwen van een titel

De aanblik van een score kan verwarrend lijken op het eerste gezicht, als ze niet zo ontmoedigend dat het gelijk is aan weer weg te zetten. De reden is dat in een score elk detail van het orkestwerk is echt opgenomen. Dit omvat alle instrumenten. Bovendien, tempo en effecten worden weergegeven.

 • De opname lijkt op het eerste om op te treden als een grote verwarrende wirwar, maar het is precies het tegenovergestelde is het geval. In een score, zijn er strikte regels over wat moet worden op welk moment, bijvoorbeeld, de instrumenten zijn in een vaste volgorde.
 • De instrumenten worden initieel opgesteld volgens hun aard. Het bedrijf is van boven naar beneden. Eerst zijn de houtblazers, volg dan de Brass, Percussion en Strings.
 • De houtblazers, op hun beurt, zijn gerangschikt van boven naar beneden in de volgende volgorde: fluiten, hobo's, klarinetten, fagotten. De volgorde van de koperblazers als volgt: hoorns, trompetten, trombones, tuba's.
 • De percussie-instrumenten worden aanvankelijk verder onderverdeeld in mensen met bepaalde Tomhöhe en in die met een onbepaalde Tomhöhe. Eerste zijn die met duidelijke toonhoogte: pauken, celesta, klokkenspel, xylofoon. Dan is de percussie-instrumenten in verband met een onbepaalde toonhoogte: trommels, bekkens, driehoek, etc.
 • Ten slotte worden de snaren vermeld in deze volgorde: viool, altviool, cello, contrabas.
 • Speciale, niet gecategoriseerd worden instrumenten, solo zangers en koren zijn opgenomen in deze volgorde achter de percussie-instrumenten. In scores Kerk kan soms andere sequenties.

Toetreding tot het lezen van een score

Hoewel een score op het eerste gezicht lijkt het erg verwarrend, dus de hele zaak is zeer systematisch zo geconstrueerd dat het mogelijk is om de score geleidelijk te begrijpen.

 • Mensen die willen leren om een ​​score te lezen om deze vooral om achterhalen tijdens het spel moet beginnen in eerste instantie om een ​​bijzonder goed hoorbaar en onderscheidende instrument individueel te volgen. Vaak geschikt voor dit voorbeeld. De 1e viool.
 • Dit moet worden uitgevoerd totdat het instrument opnieuw te vinden in het actuele stuk op de score op elk moment. Dan kan men soms proberen om een ​​ander, meer op de achtergrond te houden spoor loopt instrument. Zelfs als dit wordt bereikt ten alle tijden, hebben zij bijna gekraakt de score lezen.
 • A / E Muzikanten / in, of het werken met de scores, zou eigenlijk in staat zijn om de instrumenten te herstellen op elk gewenst moment in de score. Maar tot dan is het een hoop werk en een permanente opleiding van gehoor is noodzakelijk. Een steun voor het lezen van scores is online beschikbaar, maar dit is geen vervanging van een permanente, professionele training.
 • Modern scores afzien vanwege de moeilijkheid van het lezen van nu vaak op de klassieke spelling en sommige van hen van een componist componist sterk. Dit heeft het voordeel van snellere leerbaarheid, maar anderzijds zijn de scores voor de andere later moeilijk te ontcijferen.

Tags: muziek, Onderwijs, cultuur, klassiek, orkest

Gerelateerde Artikelen aan Wat is een score - Terminologie

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden