May 30

Misschien heb je al eens afgevraagd wat is een netwerk controller. Dit is in elke computer. Dit is een elektronische component die wordt gecontroleerd door een speciale software (de driver). Dit klinkt ingewikkeld, maar is het niet.


Wat is een netwerk controller?


Elke computer heeft een netwerk controller is beschikbaar.Ze werken op de computer en plotseling problemen met toegang tot het internet te hebben. Bij het oplossen van problemen neemt u mee door het Control Panel in de zogenaamde hardware manager. Daar ziet u op een positie een geel vraagteken. Dan kunt u zich misschien af, wat ooit is omdat een netwerk controller.

Goed om te weten, wat is een netwerk controller

  • Is uw computer is vrijwel zeker een netwerkkaart. Hierop er een of meer verbindingen. Dit zijn zogenaamde LAN poorten. De afkorting LAN staat voor Local Area Network. In het Duits heet het lokale netwerk.
  • De LAN-kabel die u zeker aangesloten op uw router als u geen gebruik maakt van een draadloos netwerk, ook wel bekend als Wi-Fi.
  • In de NIC er verschillende elektronische componenten. Over de functie van de onderdelen die u doen, maar zorgen. De componenten zijn alleen om gegevens te produceren, zodat deze kan worden gedeeld met andere computers in het netwerk. Andere computers op het netwerk kan natuurlijk ook de server van de ISP zijn.
  • Maar om de functie, deze componenten software nodig. Deze software heet drivers.

Wat je ook nog moet weten

  • Nu weet je wat is een netwerk controller. Maar je moet ook weten hoe dit in de praktijk werkt.
  • Als u invoeren voor bijvoorbeeld een internetadres in de adresbalk van uw browser wordt de data eerst omgezet in een binaire code. Deze binary wordt ingepakt door de netwerkcontroller in kleine datapakketten en verzonden naar de server van de provider. Vanaf deze server, zal uw computer ontvangt dan een antwoord. Het antwoord is dat de website in kwestie wordt weergegeven.
  • Stuur nu niet alleen de gegevens van een webadres, maar een beeld of een groot document via het internet, dan zijn deze grote hoeveelheden gegevens zijn ook verdeeld in kleine pakketjes. Alleen dan doet een vlotte gegevensoverdracht.

Het blijft dat een netwerk controller goed werkt alleen als de benodigde drivers worden geïnstalleerd. Bij twijfel kan de bestuurder ook later worden geïnstalleerd en bijgewerkt.

Tags: Internet, drivers, Computer, datatransmissie, netwerkkaart, netwerk-controllers

Gerelateerde Artikelen aan Wat is een netwerk controller?

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden