May 30

Wat is een centrale verwarming, kan in principe vrij eenvoudig te verklaren. Het bestaat uit een controlecentrum, waarbij de warmte wordt opgewekt. De warmte wordt overgedragen via leidingen naar de afzonderlijke radiatoren.


Wat is een centrale verwarming?


Het centrum van centrale verwarmingHet merendeel van de huizen en zelfs hele flatgebouwen worden verwarmd met centrale verwarming. Als je je afvraagt ​​waar dit over gaat helemaal niet, kan het heel eenvoudig uit te leggen. U hoeft zet alleen weten de structuur van een dergelijk systeem in om het principe principe begrijpen.

Dus een centrale verwarming is vastgesteld

  • Een centrale verwarming is opgebouwd uit verschillende onderdelen. Het hart van een dergelijk systeem is de warmtebron. Deze bestaat uit een met water gevulde ketel en een brander die het water verwarmt.
  • De brander wordt bediend met stookolie of gas. Deze fossiele brandstoffen zijn gemengd en verbrand in de verbrandingskamer van de ketel met lucht. De warmte verwarmt het water in de boiler.
  • De verwarming van het water in de ketel kan ook elektrisch of met hout of pellets worden gedaan. Welke vorm van energie hangt af van de voorkeur van de huiseigenaar.
  • Een circulatiepomp brengt het verwarmde water door leidingen naar de afzonderlijke radiatoren. De radiatoren laat de hitte in de respectieve woonkamers. Het gekoelde water wordt vervolgens getransporteerd terug in de boiler.

Wat wordt op zodanige verhitter

  • Met centrale verwarming, kan de temperatuur van het water worden gecontroleerd in de ketel. Gemiddeld is 70 graden Celsius.
  • Er moet echter de zogenaamde aanvoertemperatuur worden ingesteld. Het is de temperatuur waarbij het water door de radiator stroomt. De aanvoertemperatuur moet iets hoger tijdens de wintermaanden dan in de zomer. Gekenmerkt het verwarmingsvermogen wordt verhoogd.
  • In een vloerverwarmingssysteem de aanvoertemperatuur niet hoger worden ingesteld dan 30 graden Celsius. Anders zou kunnen worden op hun voeten onaangenaam warm. Bovendien kunnen op de verwarmingsbuizen met een hoge temperatuur schade.

Moderne centrale verwarming systemen zijn meestal uitgerust met een buitentemperatuur sensor. De meetgegevens regelt automatisch ketel en de vereiste aanvoertemperatuur, waardoor meer comfort.

Tags: verwarming, energie, warmte, centrale verwarming

Gerelateerde Artikelen aan Wat is een centrale verwarming?

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden