May 31

De termen "rechts" en "rechtse" tegenwoordig vaker horen. Maar wat doet dit politieke houding en die verklaring achter deze termen?


Wat doet rechtse? - Verklaring


Rechts-extremisten vaak de voorkeur aan een uniforme kleding kenmerken.Toen rechtse heet gedachte, die afkomstig is van de rechterkant van het politieke spectrum. Dit kan zowel racistische en anti-semitische, nationalistische, seksistische, autoritair of vergelijkbaar met een zekere mate, is echter gericht niet per se tegen de fundamentele wet of de vrije democratische fundamentele orde. Echter, in het algemeen, de gebruikte termen rechtse en extreem-rechts voor een fenomeen dat een duidelijk anti-democratische en humanistische ideeën ideologie vertegenwoordigt.

Rechts-extremisten hebben sinds de jaren 1970 een openbare uitgifte

 • Sinds de jaren 1970, de termen "rechts" en "rechtse" hebben gevonden in het politieke denken in alledaagse taal. In het sociaal-wetenschappelijk onderzoek, in burgerschapsvorming programma en de autoriteiten van interne politieke veiligheid aanpakken betekent dus dat een alledaags onderwerp.
 • Wanneer de Grondwet gevaarlijke rechtse en rechts-extremistische vooral als instellingen worden gezien als overdreven vreemdelingenhaat, nationalisme en antisemitisme worden gecombineerd met autoritair denken en een afwijzing van het democratisch beginsel.
 • Onderzoeken hebben aangetoond dat tussen de 10 tot 15 procent van de bevolking vertonen een dergelijke houding en dergelijke politieke imago.

Hoe is een rechtse attitude?

 • Sociologen zien als triggering elementen voor het ontstaan ​​van een dergelijke politieke instelling vormende familie ervaringen die later worden vastgesteld door groepen van collega's of collega's.
 • Sociale zorgen en angsten en praktische vragen, zoals banen betrekking huisvesting beschikbaarheid en perspectieven van iemands leven zijn factoren die verantwoordelijk zijn voor het ontstaan ​​van een rechtse basisafstelling zijn.
 • Een term bedacht door sociale wetenschappers uitdrukking "modernisering verliezers" te zeggen. Aangezien deze mensen zijn geroepen die zichzelf gediscrimineerd vanwege hun positie in de samenleving (bijvoorbeeld degenen die heftig lijden concurrentie baan en een lagere kwaliteit van het onderwijs te hebben) en de daaruit voortvloeiende frustratie dus door het volgen van een rechtse groepering compenseren zoeken.

Rechts-extremisme is gekoppeld aan de nazi-ideologie

 • Een rechtse oriëntatie betekent ook dat in de follow-up van ideologische en politieke idealen van het nazisme en fascisme.
 • Typisch hiervoor is de weigering van de staat Israël en een bijbehorende, duidelijk uitgesproken antisemitisme. Ook "historisch revisionisme" in de zin van bagatelliseren het nazi-tijdperk of verheerlijking en idealisering van de voormalige politieke en sociale doelstellingen zijn klassieke ideeën. Evenzo worden Holocaust ontkenners als extreemrechts.
 • Geweld voornamelijk tegen minderheden, tegen buitenlanders of tegen etnische minderheden, maar ook tegen homoseksuelen, lichamelijk of geestelijk gehandicapten die worden beschouwd als "vijanden van het volk", is een welkome gedachte in extreem-rechtse groeperingen. In aanvulling op het geweld ook kan worden waargenomen een verheerlijking van de militaire actie. De uitleg van de term "juridische terrorisme" impliceert dat dit wordt georganiseerd geweld uitgeoefend door rechtse of rechts-extremisten.

Wat doet rechts-extremisme voor de politieke macht?

 • De Bondsrepubliek Duitsland is een zogenaamde militant en goed versterkte democratie. Deze aanwijzing van het Federale Constitutionele Hof betekent dat de vrije, democratische basis om te worden beschermd en dat de fundamentele orde wettelijk is gereserveerd niet bij meerderheid van stemmen of. Tegen ongrondwettelijk set personen of groepen kan een preventieve aanpak worden gebruikt.
 • Dit geldt niet voor de rechts-extremisme in Oostenrijk of Zwitserland, er kan niet worden een dergelijke positie vervolgd.

Tags: Training, Beleid

Gerelateerde Artikelen aan Wat doet rechtse? - Verklaring

Tags

© 2022 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden