May 31

Of het krediet of de investeringen: Als klant van een bank, je geconfronteerd wordt met beveiliging met de term "jaarlijks". Maar wat betekent dat eigenlijk?


Wat betekent "jaarlijks kostenpercentage"? - Verklaring en gerechnetes Voorbeeld


Besteed aandacht aan de aprilWat je nodig hebt:

 • Kennis "procentberekening"

Jaarlijks percentage - hij bedoelt

Wat goed is een lage rente voor een lening als de bank geeft u flinke acquisitie en accountmanagement vergoedingen "strandt" of het opgeven van een rente voor maanden?

 • Om u te helpen als klant, de werkelijke kosten van een lening, is het niet voldoende als een financiële instelling, om alleen de zogenaamde. De nominale rente, maar ook de jaarlijkse percentage onthullen.
 • De nominale rente (preciezer: de nominale rente) geeft aan hoeveel rente u moet betalen voor uw lening per jaar, soms voor een kortere periode. Het kan verrassend laag zijn in sommige banken helemaal.
 • Hiervoor komen echter meestal nog fees in allerlei vormen.
 • Vaak is de opgegeven rente geldt niet voor een volledig jaar, in plaats van te betalen maandelijks tarief. Het betekent een rente van 0,5% per maand (!) Dat uw lening sneller duurder, zelfs als de waarde verschijnt aanvankelijk laag.
 • Om toch de leningen (of investeringen) afzonderlijke instellingen te vergelijken, moeten ze je vertellen een april, die bestaat in principe, de totale kosten (of het gehele belang in een bank).

Het jaarlijkse percentage berekend - een voorbeeld

Financiële instellingen uitvoeren van de berekening van de april door (verplicht!) Standaardprocedure niet in al zijn complexiteit hier besproken. Om u een overzicht van wat het JKP moet worden berekend als een voorbeeld, een eenvoudige credit:

 1. De lening bedraagt ​​€ 1000, zal de nominale rente bedraagt ​​0,5% per maand en een eenmalige administratiekosten van € 30 in rekening gebracht. Vereenvoudigd Stel dat de lener betaalt de lening (inclusief rente en kosten) terug aan het eind van het jaar.
 2. Het einde van het jaar te betalen bedrag is 1000 Euro (credit) + 60 Euro (de rente voor een jaar, namelijk EUR 5 per maand) + 30 EUR (de vergoeding) = 1090 Euro.
 3. Het jaarlijkse percentage in dit vereenvoudigde voorbeeld, 9% (90 Euro 1000 Euro bedrag van de lening). De verbaasde toen al!
 4. Gecompliceerde het wetsvoorstel is natuurlijk, als je maandelijkse aflossing overeengekomen. Hier hangt het af van de vraag of de rente van 0,5% per maand verwijst naar het oorspronkelijke bedrag van de lening of op de resterende, dat is altijd kleiner. Ook belangrijk is de vraag of de eerste klas in eerste instantie zullen de administratiekosten worden betaald.

Tags: krediet, Training, rente, de gemiddelde investering

Gerelateerde Artikelen aan Wat betekent "jaarlijks kostenpercentage"? - Verklaring en gerechnetes Voorbeeld

Tags

© 2022 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden