May 31

Elke eerste naam betekent iets: John betekent letterlijk iets als "Gods genade bewezen" Martina is afgeleid van Martin, wat betekent 'gewijd aan Mars "zoals het is. Zo'n lijst kan eindeloos doorgaan. Vanessa hier uitdrukking vormt een spannende uitzondering, omdat deze naam doet er niet toe, maar een zeer interessant verhaal. Deze kunt u hier vinden:


Wat betekent de naam Vanessa?


De meest bekende naamgenoten is "Vanessa atalanta".Vanessa is echt niet iets betekenen

  • Vanessa betekent eigenlijk niets: niet "the Beautiful", niet "de Wijze", noch 'de toegewijde. " Evenmin is er een oude heerser van dezelfde naam en ook geen plek van waaruit het werd afgeleid. Voor Vanessa is het in feite een uitvinding van de Ierse schrijver Jonathan Swift.
  • Swift, die vooral bekend is om het nageslacht door zijn beroemdste werk, "Gulliver's Travels", de uitvinder van de naam. Hij gebruikte het als een pseudoniem voor zijn jarenlange minnares Esther genaamd Miss Vanhomrigh. Vanessa is in dit geval van de "Van Gogh" van de achternaam en een verkleinwoord van de voornaam "-essa" samen.
  • Er werd ook herhaaldelijk aangenomen dat de benaming worden aangesloten op de Griekse god "Phanes". Als dit het geval is, de naam betekent zoveel als "de brenger van het licht". Een bijbehorende interpretatie kan niet bewijzen genoeg gegrond en moet daarom als speculatief worden beschouwd.

Voor de distributie van de naam

  • Swift nam het publiek voor het eerst in 1726 met de naam Vanessa in contact, namelijk toen hij het gedicht "Cadenus en Vanessa", gepubliceerd. Sindsdien is de naam is zeer populair internationaal en heeft aanpassingen ervaren in diverse talen.
  • Er zijn en een aantal beroemde mensen, die de naam dragen en Vanessa droeg zijn geweest. Bijvoorbeeld, de Britse violiste Vanessa-Mae. Echter, de meest prominente vertegenwoordiger van de naam is van een geheel andere aard: Het is de vlinder "Admiral". Dit is namelijk de Latijnse naam "Vanessa atalanta".
  • Vanessa is dus de generieke naam van de bekendste vlinders. Er zijn in totaal 21 soorten van die naam, de meest waarschijnlijke ook afgeleid van de schepping Swift.

Tags: cultuur, naam, gemiddelde, namen

Gerelateerde Artikelen aan Wat betekent de naam Vanessa?

Tags

© 2021 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden