June 1

Misschien heb je ooit afgevraagd of en hoe lang te giraffen slapen. Net als alle zoogdieren moeten giraffes diepe slaap te regenereren. Anders dan bijvoorbeeld de persoon die zij hebben 7 minuten slaapduur per keer, soms zelfs minder. Dit feit heeft verschillende oorzaken.


Waarom slaap giraffen 7 minuten?


Een slapende giraffe kan worden gezien aan de achterkant naar beneden hoofd.Giraffes worden aangevallen door roofdieren terwijl ze slapen

  • De eerste reden is een belangrijk punt vanuit een evolutionair oogpunt. Een prooidier - en dat omvat de Giraffe - kan gemakkelijk ten prooi vallen aan roofdieren, terwijl het slaapt.
  • Roofdieren zoals grote dieren zoals giraffe jagen, zijn vooral leeuwen, hyena's en luipaarden. Als de giraf is wakker en staat, kunnen ze sloeg met zijn voeten stevig op de aanvaller of bereiken van een hoge snelheid te ontsnappen in een korte tijd. Dus het heeft een goede kans om zijn achtervolgers te ontsnappen. De beste bescherming van het Giraffe is daarom zo min mogelijk te slapen.
  • Daarom is de Giraffe rust vaak uit staand of liggend. Haar hoofd is hier omhoog en het is in een vreemd geluid meteen klaarwakker. U is niet in deze fasen, maar in diepe slaap, maar alleen dommelen.

De regulering van de bloeddruk in de giraffe

  • Zelfs als een slapende giraf wakker op tijd, kunnen ze niet weg te lopen snel genoeg uit de dreiging meest. Dit is omdat het opstaan ​​door haar lange benen en lange nek duurt een paar seconden. Zelfs liggend is verbonden aan hen met moeite.
  • Hierdoor is omdat het hart het bloed van de giraffe tot enkele meters boven te pompen, waardoor het aankomt in de hersenen. Hoewel giraffen hebben een geavanceerde, op maat van uw behoeften cardiovasculaire systeem, kunnen ze niet verminderen of opheffen te snel het hoofd. Er zouden bloeddruk schommelingen. Ook liggen en het krijgen van het gaan relatief traag.
  • In tegenstelling tot de giraffen dommelen of half in slaap, je echt herkennen slapen giraffen op hun houding. 7 minuten waarin ze slapen, ze liegen en zijn daarom geneigd nek en hoofd naar een kant. De kop in het gebied van de achterpoten.
  • Jonge giraffen hebben minder problemen om te gaan liggen. Je moet nog meer slaap en zijn daarom meer kans om te worden gevonden in de typische slaaphouding.

Het voormaag systeem maakt slechts 7 minuten slaap

  • Een andere belangrijke reden dat giraffen slaap slechts 7 minuten per keer, te wijten aan hun voormaag systeem. Zoals koeien en schapen ook giraffen aan herkauwers.
  • Dit betekent dat de pre-verteerde plantaardig voedsel meermalen regurgitated weer in te blijven kauwen en te verpletteren. Dit proces is zeer belangrijk voor de vertering van plantaardige vezels. Tijdens de slaap, de activiteit van de pens daalt nature.
  • Ook geproduceerd in de pens systeem permanent gas, omdat de pre-digestie gebeurt door bacteriën om gas te vormen. Het gas wordt verwijderd door het "oprisping" aangewezen oprispingen. Deze oprispingen plaats tijdens de echte slaap plaats en niet zo goed als de voormaag systeem zou opblazen te lang slaapduur.

Zoals u kunt zien, zijn er goede redenen waarom de giraffe is niet meer dan 7 minuten te slapen aan een stuk. Echter, kunnen ze deze korte slaap fases herhalen indien nodig meerdere keren per nacht op bepaalde tijdstippen.

Tags: Vrije tijd, slaap, natuur, wilde dieren, Giraffe, minuten

Gerelateerde Artikelen aan Waarom slaap giraffen 7 minuten?

Tags

© 2023 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden