May 31

Gluten is de kleefeiwit sommige graan is in veel voedingsmiddelen. Daarom is het belangrijk voor mensen met een glutenintolerantie te weten waar de gluten in, zodat u kunt genieten van gratis van de symptomen.


Waar is gluten in het?  - Ontdek voor gluten


Tarwe bevat gluten.



De intolerantie voor gluten, gluten materiaal van graan, heet in het jargon coeliakie. In Duitsland lijdende mensen per 500 een intolerantie voor gluten.

Wat is coeliakie?

  • Achter de ingewikkelde uitdrukking verbergt, zoals gezegd, de intolerantie voor gluten. Als synoniemen gebruikt, de termen "ziekte Heubner-Herter's" en "gluten-geïnduceerde enteropathy". Men kan spreken van enige allergie, maar het wordt vaak aangeduid als zodanig wettelijk verkeerd.
  • Voor mensen die niet kunnen verdragen gluten, is een chronische ontsteking van de dunne darm. Chronisch betekent dat de ontsteking en zelfs verdwijnen zoals bijvoorbeeld in een acute ontstekingsreactie.
  • Is het eenmaal voor incompatibiliteit en dus komen tot ontsteking van de dunne darm, blijft dit voor een mensenleven. Een aantal factoren dragen bij aan de ontwikkeling van intolerantie, zoals stress of overmatig alcoholgebruik. Het is ook gemaakt van een erfelijke aanleg. Namelijk als verwanten lijden aan coeliakie, is eerder zelf ziek vallen ook.
  • Toch is deze ziekte is goed om grip te krijgen als het dieet strikt veranderd en niet langer gluten wordt toegevoegd. Genezen is niet zo ver, maar de symptomen zoals diarree en gewichtsverlies kan worden geëlimineerd.

In deze voedingsmiddelen gluten erin

  • Sinds 2005 moet voedsel dat gluten bevatten worden geëtiketteerd. Dit is met name handig voor de eindproducten. Als je niet kan tolereren gluten, afgewerkte producten zijn niet echt geschikt, omdat in de meeste is het helaas in het.
  • Dus ruwe vuistregel: Het is in bijna alle soorten van graan, dat wil zeggen in tarwe, rogge, durum tarwe (griesmeel), spelt, haver en gerst. Brood en graanproducten zoals noodles bevatten gluten, maar ook vele bereide gerechten, waarbij meel toegevoegd (en dat is in vele geval).
  • Zelfs met bier moet je voorzichtig zijn. Omdat er grotendeels uit tarwe en gerst. En daarin bevatten gluten.
  • Geen gluten bevatten alle groenten en fruit, evenals zuivelproducten, vlees en vis. Als maaltijdvervanger kan worden gebruikt, bijvoorbeeld zeer goed gemalen boekweit, bevat geen gluten. In rijst en maïs, is het ook niet mogelijk.
  • In reformwinkels, reformwinkels en zelfs in goed gevulde apotheken, er zijn een hele reeks glutenvrije graanproducten zoals pasta, koekjes of brood.

Tags: Voedsel, Dieet, graan, gluten, coeliakie

Gerelateerde Artikelen aan Waar is gluten in het? - Ontdek voor gluten

Tags

© 2021 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden