June 1

Virussen hebben geen eigen stofwisseling en zijn dus afhankelijk van hun gastheer; zelfs met de toename. Voor deze procedure, kunt u gaan door de lytische of de lysogene cyclus.


Virussen vermenigvuldigen? - Lytische en lysogene cyclus


Een virus kan reproduceren op twee manieren.Structuur van virussen en de lytische cyclus

 • Virussen bestaan ​​uit een header, waarin hun DNA aanwezig is opgeslagen. Op deze kop de kraag als overgang component en tenslotte het lichaam toevoegt. Deze bestaat uit de staart schede, staart pin, staart draad en spikes.
 • De pieken worden in de eerste fase, de zogenaamde adsorptie, voor bevestiging aan de gastheercel. Afhankelijk van het type met een andere cel receptoren op hun oppervlak. Virussen hebben gespecialiseerd in dit specifieke docking, dus kan niet aanvallen een virus elke cel. Overeenkomstig de sleutel-slot principe dat alleen de virussen die overeenkomen met de cel slaagt. Daarom is een infectie altijd gastheerspecifiek.
 • In fase 2, de injectie, is het nu de taak van de DNS-staart pin, laat het virus hoofd als bij het instellen van een injectiespuit. Om dit te laten gebeuren, de zittende onder de staart pin staart schede contracten en breidt opnieuw. Dus het genetisch materiaal "shot" in de gastheercel.
 • In de latente fase van het totale metabolisme van de gastheercel wordt veranderd door het geïntroduceerde viraal DNA now. De werkelijke genetisch materiaal van de gastheer is hier beneden gebroken en ter beschikking gesteld van het metabolisme van de cel in dienst van de virale replicatie.
 • In de vierde fase van rijping van de afzonderlijke componenten van het virus (hoofd, nek, etc.) worden afzonderlijk geproduceerd en gemonteerd als een bouwpakket volgens de instructies.
 • Fase 5 is de release. Een reeds verkregen in fase 3 celwand oplossende enzym wordt nu geactiveerd en vernietigt ze. Vandaar de naam komt van deze cyclus, omdat de Griekse woord "lysis" betekent "resolutie". De gastheercel barst quasi elkaar en zo zijn de nieuw opkomende virussen buiten.
 • Deze hele cyclus vindt plaats in de kortst mogelijke tijd, zodat de gastheercellen krijgen weinig kans om zich te verdedigen.

Vermenigvuldiging betekent lysogenem cyclus

 • In tegenstelling tot de lytische replicatie van het virus eerste eliminaties geïnfecteerde gastheercel onmiddellijk vernietigd na infectie. Integendeel, deze verloopt na de implantatie van het DNS in een soort "slapen".
 • Fase 1 en 2 zijn de lysogene en lytische cyclus identiek: Alleen voor adsorptie en voor injectie. In plaats van de derde fase maar nu schakelt het metabolisme van de gastheer tegen het virus behoeften, het virale DNA is enkel geïntegreerd en geeft geen verdere instructies.
 • In deze "slapende toestand" wordt het virale DNA voorbij echter met enige gezonde proliferatie van de gastheercel om de dochtercellen. Dus het virus berust bij elke celdeling in het kweken van ogenschijnlijk gezonde cellen.
 • Pas wanneer de externe omstandigheden gunstig zijn (het is verschillend omgevingsstimuli te worden), de slapende virus genoom actief en hebben ook het metabolisme van de gastheer om. Net als de lytische cyclus barst elkaar de host nadat de actieve reproductie is voltooid.

De inhoud van de pagina's van www.helpster.de werd gemaakt met grote zorg naar beste weten en geloof. Voor de juistheid en volledigheid, kan geen garantie worden gegeven. Om deze reden geen aansprakelijkheid voor eventuele schade in verband met het gebruik van de aangeboden informatie wordt uitgesloten. Informatie en artikelen kunnen worden beschouwd als een vervanging van professioneel advies en / of behandeling door een gekwalificeerde arts in ieder geval. De inhoud van www.helpster.de kan niet en mag niet worden gebruikt voor zelf diagnose of behandeling te beginnen.

Tags:

Gerelateerde Artikelen aan Virussen vermenigvuldigen? - Lytische en lysogene cyclus

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden