May 30

Vandaag de dag zijn ze in Duitsland zigeuners genoemd: De toespraak is ten oosten van Gypsy oorsprong volkeren die dakloos bewegen door de staat. Roma is afgeleid van de naam van hun Romaanse taal. Sinti op zijn beurt wordt vaak geassocieerd met de Noord-Indiase grondgebied Sindh. Achtergrond, die is de oorsprong verhaal van de mensen. In die goed is het verschil tussen zigeuners.


Verschil tussen zigeuners


De term zigeuner migrantengroepen is negatief geassocieerd.Geschiedenis van de roman als basis voor Roma cultuurhistorie

Een overzicht entstehungegeschichtlicher taal helpt om het verschil tussen zigeuners begrijpen. Het moet worden opgemerkt dat de term Roma wordt opgevat als een overkoepelende term voor de sprekers van de Roma. Sinti zijn echter een speciale sub-cultuur van de Roma.

 • Het gebied van herkomst van de roman ligt in wat nu Pakistan. Invloeden uit het Arabisch, Griekse, Turkse en Indische zijn in de taal echter onmiskenbaar. Zoveel cultuurtaal elementen verklaren over de geschiedenis van het volk.
 • In de 11e eeuw, zijn de sprekers van Romani verdeeld over de twee koninkrijken Gurjara en Rajput in Noord-India. Het menselijk leven is opgebouwd door te werken doos. Een familiale gemeenschappen oefent ooit een bepaald beroep. De woordvoerder van de roman zijn genomen onder de Dombakaste. Vandaag de dag is "dom" in hun taal "man", die wordt beoordeeld door de onderzoekers deels een overblijfsel van de vroege dagen.
 • Op het moment van Alexander de Grote en zijn veroveringen, waardoor de Griekse als een belangrijke internationale handel taal zijn invloeden in heel Europa. Rond 1200, neemt opnieuw over de islamitische wereld invloed op de Roma gebieden van India. De islamitische veroveraars Mahmoud Ghazna gedragen de sprekers van het Romanes als een homogene groep, waardoor voor de mensen in een tijd van slave dynastieën. Sommige Roma vluchten dan naar Oost-Europa. Sommige anderen blijven in plaats daarvan als slaven in de regio.
 • Na de ineenstorting van de regel Ghaznas anarchie heerst in het genoemde gebied. De resterende Roma toetreden tot de islamitische nomadische krijger mensen van de Seltsjoeken en staan ​​dan ook de toen net werd gemorst Genghis Khan en zijn Mongoolse cavalerie troepen. De Roma-gemeenschap gebeurt door voor een groot deel tot de islam en geeft zijn hindoeïstische religieuze oorsprong, te re-slavernij te voorkomen. Een minderheid van de Roma, maar ontkende de kruising en vlucht slavernij kort daarna naar het westen - naar Zuidoost-Europa.
 • De ontsnapping uit de slavernij mislukt omdat de ontsnapte Roma zijn onderverdeeld in de slavernij onder de culturen van de Balkan. Nogmaals, sommigen van hen probeerden te slavernij ontsnappen en vlucht naar Centraal-Europa. Daar ontving ze als vluchtelingen Balkan maar noch werkvergunning, noch het recht van vestiging.
 • Voortaan ze daarom trekken het land en praat met ambachtelijke werken drijven. Hun nakomelingen zijn Centraal-Europese haar eigen segment van de bevolking staten. We praten over de grenzen van de "binnenlandse Roma", die kan niet anders worden uitgezet dan "vreemd Roma". In Frankrijk worden ze erkend als een etnische minderheid van Manoush en in Polen worden ze genoemd Polske Roma. In Spanje worden ze Kale genoemd en in Duitsland zij zigeuners worden genoemd.

Geschiedenis formatie dus het verschil tussen zigeuners is de omzetting kwestie tot de islam op het moment van de vlucht naar Centraal-Europa en de residentie geschiedenis in elke staat.

Term geschiedenis en verschil - Sinti als binnenlandse Roma

De negatief bezette vreemde term "gipsy volk" zal in Duitsland worden vervangen door de tijd van de nazi-vervolging door de meer politiek correcte vorm en zelf-aanduiding "Sinti en Roma".

 • Een burgerrechtenbeweging van de binnenlandse Roma stelt tijdens de jaren '80 met de introductie van de nieuwe benaming. Het is in de naam van een zuiver politieke term die cultureel wordt beschouwd als onjuist en leidt tot verwarring. De twee groepen zijn zoals hierboven beschreven namelijk van cultureel en etnisch verschillende achtergronden.
 • Sinti zijn binnenlandse Romas met een dienovereenkomstig lange geschiedenis van de bevolking in Duitsland, dat heeft ook zijn sporen nagelaten dialect. Het verschil ligt in hun eigen identificatie van Roma met de traditie bevolking en cultuurhistorie.
 • De Sinti stand van deze self-aanwijzing als Jenisches, dat is vanwege vervolging traditionele daklozen, mensen met hun eigen uit de massa van de Roma. Roma is in dit land een verzamelnaam voor Oost-Europese Roma sprekers die optreden als wandelen groepen. Naast religieuze en dialectische eigenaardigheden met betrekking tot het goed een dozijn andere Roma heeft ook de Sinti gemeenschap sociale structuur eigenaardigheden.
 • Pak deze culturele kenmerken onder het bewind van de strikte afbakening van de Duitse nationale bevolking. Dus de Sinti cultuur verbiedt bijvoorbeeld openbare scholen. Ook de woordvoerder van het dialect onder het verbod op niet-Roma te informeren over de taal. Die bevatten ook strikte regels die cultuur vorm, compliceert ook vluchtige contact met mensen buiten de groep.
 • Ten tijde van de Oostenrijk-Hongaarse Rijk aan keizerin Catherine getracht de binnenlandse en de deportatie van alle buitenlandse Roma te integreren. Deze inspanningen worden gekoppeld aan wetten die de sociale en culturele structuren van de Sinti bedreigen. Tijdens de nazi-onderdrukking en vervolging van de mensen bereikte een climax.
 • Tot op heden houden Roma in elk land een meerderheid van de bevolking. In elk Europees land, maar ze zijn een aparte minderheid. Volgens Roma onderzoekers Reinhold Lagrene is er nauwelijks een minderheid die is blootgesteld historisch sterker bezigheden.

De juiste verwijzing naar de mensen is niet zo makkelijk met deze kennis, toch? Een beknopt overzicht kan faciliteren.

Sinti of Roma - wanneer is welke naam toch?

Als u wilt te kunnen verwijzen naar Gypsy groepen, op de volgende punten.

 1. Vermijd de vreemde term "gipsy", zoals de term is beladen negatief sinds de Nazi's en wordt gezien als offensief.
 2. Gebruik de politiek correcte "Roma" als je praat over een Roma-sprekende groep van onbekende oorsprong verhaal.
 3. Niet Romanes sprekende migrantengroepen zonder "thuis" zijn in Europa aangeduid als Yenish.
 4. Als je eenmaal weet dat het niet een groep met de geschiedenis van de traditie in Duitsland bij een Roma-sprekende groep, kan ook worden "Roma" worden gebruikt. Meer correct gaan wanneer u groepen van de Franse "Manoush", groepen van de Spaanse 'Kale' en die Poolse traditie geschiedenis "Polske Roma" noemen.
 5. "Sinti" Ze noemen alleen de Duitse, Nederlandse, Zwitserse en Oostenrijkse binnenlandse Roma.
 6. Zorg voor een goede naamgeving uitzondering dat een groep van Roma op de eigen bevolking geschiedenis in het land betrokken bij alle geïdentificeerde. Indien dit niet het geval, dan is de term "Roma" juister.

Niet vergeten: De binnenlandse Roma van de Centraal-Europese landen hebben een lange, gekenmerkt door vervolgingen ver achter voordat ze opgenomen in de afzonderlijke landen als etnische minderheden. Uw inspanningen om de formulering aan de respectieve Roma hebben lang gevochten, dus is een passende uitdrukking van respect.

Tags: taal, Onderwijs, cultuur, mensen, Roma

Gerelateerde Artikelen aan Verschil tussen zigeuners

Tags

© 2019 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden