May 30

Wanneer twee landen wisselen goederen of diensten, dan is het wel aangeduid als de buitenlandse handel. In de 19e eeuw Torrens en Ricardo omgaan met deze internationale handel en te ontwikkelen als de uitleg van de theorie van de comparatieve kosten. Tegen de achtergrond van deze theoretische basis en je kunt in theorie berekeningen over de buitenlandse handel te doen.


Vergelijkende kosten - Definitie en berekening


De vergelijkende kostenvoordeel, de partij met de laagste productiekosten van een item.Vergelijkende en absoluut voordeel in de buitenlandse handel

De theorieën van komparativem en absolute kostenvoordeel uitleggen functie en het resultaat van de internationale handel.

 • Een specialisatie in productieprocessen is essentieel voor de buitenlandse handel, volgens beide theorieën. Het uiteindelijke doel is een hogere bruto wereld product. Alle handel deelnemers zijn door de verdeling van arbeid het maximale voordeel uit de handel te passeren.
 • Maar op welke goederen een land moeten specialiseren in de productie, zodat alle partijen dragen het grootste voordeel? Om deze vraag van de theorie van de comparatieve voordeel neemt de relatieve alternatieve of alternatieve kosten van een product als basis te beantwoorden.
 • Deze corresponderen met de kosten van de totale arbeidsproductiviteit, die moet worden besteed aan de productie van het materiaal. Belangrijkste focus ligt dan ook de volgende vraag: Welke producten vereist een land in vergelijking met andere landen is de kleinste van de arbeidsproductiviteit?
 • Kortom, een land gespecialiseerd in de productie van goederen die hij goedkoper Vóór het heersende produktiestructuur dan andere. Geïnteresseerd in dit geval betekent dat het land afgeleverd minder eenheden van een andere Guts productie.
 • Een voorbeeld: iemand heeft een broek fabriek. 8 uur tot 12 uur klok witte broek worden er gemaakt. Van 12 tot 16 uur een blauwe broek worden geproduceerd. Tijdens de vier uur van de ochtend, slechts vier witte broek kan worden voltooid, de fabriek zorgt voor alle zes blauwe broek in de vier uur 's middags.
 • Alle andere fabrieken voor te stellen in dezelfde arbeid tijd geleden hetzelfde aantal witte, zoals blauwe broek blauwe en witte broek. Als ze specialiseren in een van de kleuren die ze moest dus hogere verliezen als een fabriek die meer blauwe broek kan produceren in hetzelfde werk als wit.
 • Voor een dergelijke fabriek is een comparatief kostenvoordeel bij de productie blauwe broek. Een specialisatie in blauwe broek en een toekomstige aankoop witte stukken effectiever zou zijn dan de productie van beide kleuren zijn. In totaal twaalf blauwe broek zou een dag worden geproduceerd in plaats van zes blauwe en vier witte. De arbeidsproductiviteit van de fabriek zou dus worden verhoogd. Tegelijkertijd had andere fabrieken binnen door de aankoop witte broek dan noodzakelijk winst van specialisatie.
 • Deze vergelijkende aard van de handel theorie aanzienlijk verschilt van zijn voorgangers. Smiths theorie van de absolute kosten voordelen, bijvoorbeeld, vraagt ​​om specialisatie voor meer winst. Base zijn in dit geval, maar niet de relatieve kans kosten, maar ten opzichte van de totale productiekosten.
 • Dat is dit: Als een land gunstiger een bepaald goed kan produceren, dan enig ander land, dan is er een absoluut voordeel. De getroffen Staat moet dan gespecialiseerd in deze productie. Het gaat niet over de arbeidsproductiviteit of de productie structuren, maar alleen echte monetaire termen.
 • Hoewel ze gebaseerd zijn op de buitenlandse handel, kunnen beide theorieën zijn als basis voor de behandeling van zaken. Als economische omvang vergelijkende kosten altijd worden gegeven relatief. Absolute productiekosten worden niet uitgedrukt in termen van contrast, maar staan ​​voor zichzelf geldbedrag van de totale productie.

Dat klinkt allemaal heel theoretische bij? Rechts en daarom moet ervoor zorgen op dit moment voor de duidelijkheid een praktisch rekenvoorbeeld.

Berekening van de comparatieve kosten - hoe het werkt

Stel jezelf de volgende zaak voor: Land A produceert drie flessen rode en witte wijn drie flessen per uur. Country B produceert in een uur de andere kant, twee flessen rode en een fles witte wijn. Alle andere productiekosten zijn hetzelfde. Hoewel rode wijn gemaakt, maar in geen enkel land tegelijk witte wijn te verbranden, en vice versa.

 1. Bereken de absolute kostenvoordeel aanvankelijk inputkosten. Sinds arbeid uurloon etc. blijken hetzelfde als beschreven in de twee landen, de input verschilt alleen in de tijd.
 2. Verdeel het aantal uren door het aantal geproduceerde wijn verkeerd. U krijgt het volgende resultaat: Een land nodig heeft voor een fles witte wijn, alsmede een fles rode wijn voor 20 minuten. Country B echter nodig 60 minuten voor 30 rode en witte wijn.
 3. De absolute kostenvoordeel in dit geval ligt in land A. De fabricage kosten worden vergeleken met land B voor beide soorten wijn produceerde namelijk laag.
 4. De vergelijkende kostenvoordeel is de absolute kostenvoordeel ongeacht. Voor nu zijn berekening de opportunity costs of de mogelijkheid kosten te bepalen. Herinner: Tijdens de productie van rode wijn wordt afgegeven met de witte wijnproductie, en vice versa.
 5. In de rode wijn producerende land afgezien A per uur dienovereenkomstig een witte wijn. Country B gedoseerd in een uur aan de andere kant, half wit. Terwijl de witte wijnproductie weer afgezien Staat A een rode wijn, terwijl de staat zal zijn zonder B op alle 2 flessen rode wijn.
 6. Bij de productie van rode wijn Country B heeft goedkoper alternatief. De vergelijkende kostenvoordeel bij de productie van rode wijn is dan ook in het land van B. B gaat namelijk minder mogelijk witte wijn fles rode wijn per geproduceerd door middel van hun vingers. Bij de productie van witte wijn, gedraagt ​​het zich precies het tegenovergestelde en het comparatieve kostenvoordeel ligt bij land A.

U vond in slechts 6 stappen absolute en relatieve voordeel van de twee landen. Je realiseert je dat de handel en specialisatie in de put met het comparatieve voordeel ooit zou kunnen leiden tot een hoger productievolume. Beide landen zouden profiteren van de handel met elkaar op deze manier. Met de enige basis van de absolute kostenvoordeel zou een dergelijke winst niet worden gegarandeerd.

Tags: kosten, financiën, economie, buitenlandse handel

Gerelateerde Artikelen aan Vergelijkende kosten - Definitie en berekening

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden