May 31

In de jaren '60 waren Granny Squares helemaal in. Nu heb herontdekt. Hun vele toepassingen Je maakt het een multi-talent met eenvoudige instructies, waaruit kan worden geïmplementeerd talloze ideeën - van het plafond boven de kussensloop tot interessante trui.


Veelzijdig Granny Squares - eenvoudige gids


Wintertijd - Häkelzeit. © Karl Strebl / PixelioWat je nodig hebt:

 • Katoenen garen (LL = 110m / 50g)
 • Haaknaald. 3,5
 • Baumwollnähgarn
 • Borduurnaald zonder tip

Te worden gemaakt van oma vierkantjes een huis accessoire, een tas of zelfs een stuk van de kleding, je moet alleen Granny Squares produceren in grote aantallen en vervolgens in elkaar gezet in de gewenste vorm. De mogelijke grootte van een Häkelstücks in de Granny Squares techniek is alleen dan beperkt als je stash ten einde. Zodra je het basisprincipe van de productie van Granny Squares hebben begrepen, kan het basismodel worden aufhübschen met subtiliteiten. Zo eindeloze ontwerpmogelijkheden met de kleurrijke Häkelstücken.

Basisinstructies voor het eenvoudige Granny Squares:

Dit Granny Squares zijn gewoon werkte slechts 2 kleuren. Natuurlijk kunt u veranderen de kleuren variëren vrij volgens proeven of werken in verschillende kleuren waarin u een andere kleur voor elke ronde kiezen. Uitgangspunt is altijd hetzelfde. Deze vierkanten hier een afmeting van 8 x 8 cm.

 1. Verslaan op 8 steken en combineer ze om een ​​ring met een slip steek te vormen.
 2. Tweede ronde haak 3 kettingsteken de hoogte van de staven te komen. Haak nu in dezelfde keten steek 3 sticks. Bij elkaar genomen, nu lijkt het alsof een vier stangen. Haak 2 steken en vervolgens in de volgende steek weer een vier staven. Herhaal deze stap nog twee keer. Na de laatste twee steken u de ronde sluiten door het plaatsen in de tweede lus van de "lucht Wale" een slip steek.
 3. In de derde ronde haak opnieuw op de 3 "height steken". Haak nu in de eerste keten steek boog 4 hengels, 2 steken, 4 stokken. Haak dan een ketting steek en draaien in het volgende vel 4 hengels, 2 steken, 4 stokken. Ga door op deze manier totdat de ronde is voltooid, maar haak in de laatste Stitch groep slechts 3 hengels en gebruik de 3 "height steken", zoals een stok, waar je een slip steek in de tweede keten steek.
 4. Als je je Plein nu voor hem op tafel ligt, kunt u zien dat uw haak nu is uitgegroeid tot een vierhoek.
 5. In de vierde ronde u weer met 3 steken, die wel als eerste stangen van de eerste groep van vier. Vanaf nu is het systematisch; om de even genummerde pagina's langs haken in elke steek buigen 4 staven en 1 ketting steek. Op de hoeken Haak 4 hengels, 2 steken, 4 stokken, om het gebied geschikt te breiden. Dan weer, een ketting steek, 4 sticks, 1 ketting steek; volgende mesh sheet.
 6. Als je de vierde ronde hebt voltooid, vullen hun plein, waar u nog kunt haken een ronde met vasten om uw oma Square. Finish is hun eerste Granny Square.

Naar aanleiding van deze instructies kunt u maken zoveel oma pleinen voltooid, kunt u vervolgens assembleren tot de gewenste werk.

Enkele tips voor eenvoudige Granny Squares:

 • Als je wilt om rond te komen werken in verschillende kleuren, de kleur altijd de ronde verandering. Gemakkelijk gehaakte de 3 "height steken" in de nieuwe kleur. De rode draad van de oude verf gewoon naaien op de rug van Granny Squares.
 • Om de oma pleinen aansluit, kunt u gewoon naaien, samen met een sterke katoenen draad en borduurnaald of haken met haken.
 • Als de pleinen van verschillende kleuren, de klaar gemonteerde stukken beter werken als je begint met de eerste kleur 1, dan overschakelen naar kleur 2. De volgende keer dat je gewoon beginnen met kleur 2 en dan overschakelen naar kleur 1 te blijven werken.
 • Als u wilt, kunt u de grootte van de Granny Squares elke uitbreiden waar u blijven werken net na de begeleiding van round 4.

Granny Squares geworden verslavend, als je eenmaal de smaak te krijgen. Dus pas op, eenmaal begonnen vallen men altijd nieuwe ideeën en mogelijkheden voor een deken, een tas of zelfs een jasje.

Tags: haken, Crafting, instructies, Patchwork

Gerelateerde Artikelen aan Veelzijdig Granny Squares - eenvoudige gids

Tags

© 2022 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden