May 30

Soms gebeurt het dat je, zoals voorzien door de wet, kan de vakantie te nemen, maar u kunt betalen uit de vakantie. Maar dan is de vraag van de berekening. Hoe het te betalen bedrag per vakantie door te berekenen?


Uitbetalen vakantie - de berekening lukt je zo


Vakantie kan worden betaald. © Lupo / PixelioU kunt uitbetalen vakantie

  • In Bundesurlaubsgesetz staat dat verlof in het lopende jaar moet worden genomen. Een uitbetaling wordt eigenlijk alleen voorzien door de wet, indien de werknemer afritten en de vakantie niet meer kan nemen. Wel moet de werknemer deze "vakantie", zelfs de vraag zijn, dat betekent dat je je baas dat hij je moet betalen om te laten vertellen.
  • Vaak is de vakantie ook betaald als dit niet kan worden genomen in het lopende jaar of zelfs tot maart. Echter, want dit is geen wettelijke basis. Integendeel, het is een overeenkomst tussen het bedrijf en de medewerkers. Bent u in de operatie onmisbaar, zal je baas blij zijn als je het laat betalen financiële compensatie aan in plaats van weg te blijven werken.

Voor de berekening zijn er voorschriften

  • Gem. §11 BUrlG moet worden betaald voor de vakantie, de gemiddelde winst van de voorgaande 13 weken. Exclusief variaties voor overwerk, ziekte-uitkeringen enz. Deze regel geldt vooral degenen die hebben ingestemd met onregelmatige uren of geen vast uurtarief werken. In de praktijk worden de laatste drie maanden ook vaak gebruikt als basis in plaats van 13 weken.
  • Bij het bepalen van het gemiddelde loon, echter, moet u ervoor zorgen dat u de vergoeding berekenen op de overeengekomen werkdagen. Als dagelijkse werk en hebben dus de volledige verlof, bijvoorbeeld., 25 dagen, moet je 13 weken betalen 65 dagen count (13 weken x 5 dagen = 65 dagen). Echter, als je slechts 3 dagen per week, vindt u ook slechts een geringe claim, z. B. 15 dagen. In dat geval moet u de vergoeding verdelen slechts met 39 dagen (13 weken x 3 dagen = 39 werkdagen)
  • Het is veel gemakkelijker, natuurlijk, als je werkt op een regelmatige basis en de uren en het uurtarief is overeengekomen. Dan de dagprijs berekent u door de dagelijkse werktijd te vermenigvuldigen met het uurtarief.
  • Als u een salaris ontvangt, zijn er verschillende berekening opties. Op zijn best is voor u, als het maandsalaris wordt berekend door werkdagen. Veel werkgevers verwachten ook een vast tarief van 30 kalenderdagen of door de kalender dagen van de maand waarin de vakantie wordt betaald. Aangezien er geen rechtsgrond voor is, zijn alle drie de opties toegestaan. Als je niet eens kunnen worden, zou de berekening van de 13 weken mogelijk.

En dus je verwacht

  • Met regelmatige werktijden en 8 uur per dag kunnen ze vier dagen vakantie betalen zijn: 8 hx uurtarief x 4 vakantie dagen = vertrekken compensatie.
  • Ze betreffen een maandsalaris regelmatig werken 5 dagen per week en zou graag vier dagen vakantie te betalen. Maandsalaris: werkdagen van de huidige maand x 4 vakantie dagen = vertrekken compensatie.
  • De berekening voor vaste kalenderdagen gaat als volgt: maandsalaris: 30 kalenderdagen x 4 = vakantieverlof compensatie.
  • In het geval van onregelmatige werktijden, z. B. 3 dagen per week, met onregelmatige uren, zijn 4 dagen 'vakantie betaald. Als u niet de wekelijkse loonlijst ontvangt, kunt u als alternatief telt 3 maandelijkse inkomsten: som van de laatste drie maandsalarissen: 39 dagen x 4 dagen vakantie = vertrekken compensatie. Aangezien de 39 dagen berekend wordt in de tweede sectie.

Het verlof uitkering is eigenlijk een speciale respect en wordt daarom belast als een permanente verwijzing anders. Daarom letten bij de schikking dat het bedrag wordt gerapporteerd als zodanig, omdat de resulterende inkomstenbelasting lager is.

Tags: financiën, berekenen, Vakanties, betalen, laat schadevergoeding

Gerelateerde Artikelen aan Uitbetalen vakantie - de berekening lukt je zo

Tags

© 2022 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden