June 1

De TGL-waarde is een parameter van het bloedbeeld, namelijk de concentratie van triglyceriden. Triglyceriden uit de vetstofwisseling en omvatten de cholesterol in de groep van voedingsvetten. Elk triglyceride bestaat uit een molecule van cholesterol en aldus drie veresterde vetzuren. Van bijzonder belang is het TGL waarde voor het risico atherosclerose te bepalen. Derhalve wordt bepaald met hem samen met LDL en HDL waardeert de Gesamtcholsterinmenge.


TGL waarde - aangifte


De TGL-waarde geeft de hoeveelheid vet in het bloed.Vetten, ook bekend als triglyceriden, zijn de energiebronnen van het lichaam. Ze bevatten 9,1 kcal per gram ongeveer tweemaal zoveel energie als glucose of eiwit. Een groot voordeel van vetten die kunnen worden opgeslagen voor tijden van nood in het depot vet. Om van de darm naar de vetcellen, worden de voedingsvetten in het bloed specifieke transporters (LDL) gebonden. Teveel LDL is hetzelfde voor een hoog cholesterolgehalte, die wordt verdacht van atherosclerose en daarmee de risico op een hartaanval. Een bijzonder betrouwbare waarde voor de risicobeoordeling de resultaten van de bepaling van LDL en HDL-cholesterol als een algemene plus voor de TGL gratis vetgehalte in het bloed.

Dus de TGL waarde bepaald

  • De TGL waarde wordt bepaald uit het serum of plasma van een patiënt. Om de meting niet te verstoren, de persoon 12 mag - niet eten of drinken 14 uur voorafgaand aan de bloedafname. Vooral alcohol kan een aanzienlijke stijging van het Tryglycerid waarden.
  • Omdat de normale waarden voor triglyceriden internationale waarden lager dan 150 mg / dl (= 1,7 mmol / l). Hoger dan 200 mg / dL (= 2,3 mmol / l) wordt beschouwd als de TGL waarde pathologisch verhoogd. Verhoogt de TGL waarde dan 1000 mg / dl (= 11,4 mmol / l), zodat er gevaar voor acute pancreatitis (pancreatitis), dat een levensbedreigende aandoening veroorzaken.
  • Om het risico van atherosclerose beter te beoordelen, de arts vaststelt vaak samen TGL, LDL en HDL.

Een te hoge TGL waarde kan verschillende oorzaken hebben

Verhoogde TGL waarden kunnen vooral optreden als gevolg van aangeboren aandoeningen van het vetmetabolisme. Vaker echter andere factoren die een zogenaamde secundaire hypertriglyceridemie activeren.

  • Zwangerschap en slechte voeding kan ook leiden tot hoge TGL waarden zoals alcoholmisbruik of drugsgebruik. Een zeer groot risico voor obesitas (zwaarlijvigheid).
  • Verkeerd hoge waarden als gevolg van een te lange tourniquet tijdens bloedafname met teveel vrij glycerol in het bloed. Dit laatste is gewoonlijk een direct gevolg van een behandeling met heparine, diabetes of vasten.

De inhoud van de pagina's van www.helpster.de werd gemaakt met grote zorg naar beste weten en geloof. Voor de juistheid en volledigheid, kan geen garantie worden gegeven. Om deze reden geen aansprakelijkheid voor eventuele schade in verband met het gebruik van de aangeboden informatie wordt uitgesloten. Informatie en artikelen kunnen worden beschouwd als een vervanging van professioneel advies en / of behandeling door een gekwalificeerde arts in ieder geval. De inhoud van www.helpster.de kan niet en mag niet worden gebruikt voor zelf diagnose of behandeling te beginnen.

Tags:

Gerelateerde Artikelen aan TGL waarde - aangifte

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden