May 30

De Tassmania of Korbmarante is een aantrekkelijk, exotisch uitziende kamerplant. Je care is iets veeleisender dan in andere planten.


Tassmania - Care


De Tassmania is een beetje meer verfijnd dan andere kamerplanten in de verpleging.Habitat eisen van Tassmania

  • Selecteer heldere locatie met genoeg licht voor deze kamerplant.
  • Voor schaduwrijke plekken leiden tot groeiachterstand.
  • Vermijd direct zonlicht, anders wordt de bladeren vervagen.
  • Zorg voor een constante temperatuur tussen de 20 en 25 graden Celsius.
  • Planten in losse ondergrond, bij voorkeur in speciale bodem mixen voor bromelia's.
  • Substraat kan enigszins zuur of neutraal.
  • Bodems met een pH in het alkalische gebied ongeschikt.
  • Mengsel van bladeren of mulch naald mulch en grove turf zijn ook geschikt.

Het onderhoud van de installatie moet goed zijn

Giet de Calathea crocata slechts matig. De grond moet droog zijn, noch zijn permanent nat. Het water mag niet te hard of te kalkrijke zijn, proberen met behulp van regenwater. Laat kraanwater een paar dagen zijn, zodat de kalk kan grotendeels naar de bodem en de muur. Om de vochtigheid oplopen, bespuiten van tijd tot tijd bij kamertemperatuur water, vooral in de winter.

Ook bemesting is onderdeel van de zorg. Toedienen van de lente tot de vorming knop in de herfst om de twee weken een vloeibare meststof door het gietwater. Compost uit die tijd tot na de bloei in januari en februari slechts om de zes weken. Zorg ervoor dat de temperaturen in de winter niet onder de vijftien graden vallen.

Snij bruin en lelijke ophoudt aan de basis. U sluit grotere planten elke zomer aan en deel ze, indien nodig. Trek de onderstam zorgvuldig uit elkaar of doorgesneden het. Plant de stukken daarna opnieuw. Na de splitsing van het substraat omhoog kan drogen in de komende weken, noch veroorzaakt wateroverlast.

Brengen Korbmarante bloei

Wilt u de Tassmania zeker tot bloei te brengen? Temper het leveren van licht van augustus tot maximaal tien uur per dag. Hiervoor kunt u te dekken, bijvoorbeeld 18-8 klok met een donkere papieren zak. Aan het begin van het volgende jaar, in januari en februari, vervolgens naar nieuwe bloemen met optimale zorg te zien.

Ziekten en plagen - maatregelen

De Tassmania is gevoelig voor aantasting door schaal insecten en spint. Wolluizen, kunt u deze afvegen met een doek gedrenkt in alcohol. Tegen spint helpen Pflanzensude uit brandnetels, uien of knoflook en Niemölpräparaten.

Valse casting kenmerken en droge lucht voorsprong in de Tassmania tot bruin kleuren van de bladeren. Giet regelmatig voorkomen te droog, maar ook bodems nat. Spuit de planten, vooral in de winter, een voldoende hoge vochtigheid te waarborgen.

Tags:

Gerelateerde Artikelen aan Tassmania - Care

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden