May 30

Of leg je tapijt of laminaat op de vloer, hangt niet alleen af ​​van uw persoonlijke smaak, maar ook op de vraag van de inspanning te worden gemaakt van vloeren. De volgende laat zien wat je zou moeten overwegen als je moet kiezen tussen tapijt of laminaat.


Tapijt of laminaat - wat moet zich bewust zijn


Wat vloeren je je schaamt, wil goed worden doordacht. © Martin_Schemm / PixelioBeide verdiepingen hebben het voordeel dat je gewoon kunt zelfs in verlegenheid gebracht, zelfs in de aankoop van zowel tapijt en laminaat is gunstig.

De voor- en nadelen van het tapijt

 • Een tapijt fungeert stap geluidsisolatie en zorgt zelfs in de winter voor warme voeten. Vooral goed is een plastic tapijt, als je een kruipende kind thuis, omdat het niet hoeft te kruipen op de koude vloer.
 • Maar vooral kinderen en huisdieren zijn de grootste last op tapijten. Zeker als in de woonkamer waar het tapijt wordt gelegd, kan worden gegeten en gedronken. Laat geen voedsel in de woonkamer met tapijt aan en let bij nat weer dat de hond niet lopen met natte voeten op het tapijt, anders loop van de tijd ontwikkelt een indringende dier geur die kan lopen door het hele huis.
 • Alle verontreinigingen zijn direct naar vervelend en lelijke vlekken die u nodig heeft vrij duur zuivering. Dierlijk haar is zeer moeilijk te verwijderen met een stofzuiger, noteer deze bij het kopen van een tapijt, moet het dan een strik lus tapijt. In het strikken van een dergelijk tapijt gevangen en verwarde haren en zijn moeilijk te verwijderen. Ook een duidelijke donkere tapijt weerstaan ​​natuurlijk slechts licht met een witte Perzische kat.
 • Merk ook op dat in tapijten in de tijd ontwikkelen lopen routes, dat wil zeggen, naar de plaatsen waar het tapijt vaak wordt gepleegd, hij ziet er versleten en donker van wat dan nog leek onrein, wanneer het eigenlijk schoon. Bijzonder opvallend dit fenomeen is in plain-kleurig tapijt.
 • Houd in gedachten dat een woonkamer met toegang tot het terras of tuin, moet worden bezet door geen enkele wijze volledig voorzien van vloerbedekking. Zij zouden, ondanks de beschermende mat, nemen te veel vuil in de entree, op zijn minst een tuinfeest met gasten eindigt voor uw tapijt in een ramp hier zou laminaat bevestigd.
 • Heeft u last van een huisstof of pollenallergie, heb je toch niet nodig hebt zonder het leggen van een tapijt, integendeel, er minder stofdeeltjes en pollen wervelde dan harde vloeren zoals laminaat. Maar het is belangrijk dat u als een allergische gebruik maken van een stofzuiger met een HP-filter.
 • Om lag een tapijt is makkelijker dan laminaat, als je wilt vasthouden aan het tapijt of niet, is uw beslissing.

Of is het beter voor u lamineren?

 • Laminaat kunnen warme en huiselijke met zijn houten blik elke ruimte verschijnen. Maar laminaat is ook heel koud, die nogal ongemakkelijk in de winter kan worden. Zorg er ook niet voor een geluidsabsorberende pad, het is ook heel luidruchtig op in uw huis.
 • Laminaat gemakkelijker schoon te maken dan tapijt, vooral bij kinderen en huisdieren. Maar te ongevoelig en laminaat is niet omdat laminaat is zeer gevoelig voor vocht, het zwelt snel op en mag niet worden ook nat gereinigd. Verwijder gevallen dranken, onmiddellijk spoelen.
 • Houd laminaat altijd droog, ook al is het niet de neiging om tapijt geuren wilt. Vooral op regenachtige dagen en in de winter kunnen ongemerkt schade aan de coating te ontwikkelen, het laminaat acts dan grijs en lelijk.
 • Bijzonder problematisch in laminaat zijn krassen, omdat laminaat wordt gelijmd alleen in houtafwerking, kunnen krassen en andere beschadigingen, zoals slijpen merken van stoelen, niet worden geschuurd en gepolijst. Bij het kopen in een bijzonder veerkrachtig laminaat, want je bent hoe langer genieten.
 • Veel mensen met een allergie liever laminaat, zoals stof en pollen kan niet in de stapel, zoals tapijten, gevangen. Maar let op, laminaat is een echte stofvanger, ongeacht wat voor soort hout u ook kiest, zul je in staat zijn om een ​​fijn laagje stof te zien op de vloer elke dag. Een laminaatvloer, moet u vacuüm met een passende HP-filter stofzuiger elke dag, kijk uit voor rubber wielen en een harde vloer mondstuk op de stofzuiger om krassen op de vloer te voorkomen. Veeg vocht moet je lamineren alleen als het echt vies en dan alleen met een mild wasmiddel.
 • Een slijtage zoals loopbruggen die je zorgen te maken over het tapijt, kunt u voorkomen in laminaat door het dragen van slippers. Heel slecht reageert laminaat op schoenen met spitse hakken, hier loop je het risico zelfs gaten in de grond.
 • Het leggen van laminaat is veel arbeidsintensiever dan het leggen van tapijt. Je moet een zaag en andere hulpmiddelen, omdat het laminaat platen hebben onder veel stof te snijden. U kunt kiezen of u wilt uw laminaat steken of kies de eenvoudigere klik laminaat.

Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om te bewegen en lamineren het naar een kleinere tapijt te maken. Om het laminaat uitdagen gebieden te beschermen en ook de voordelen van een vloerbedekking, die gemakkelijker te reinigen kleine formaat.

Tags: laminaat, tapijt, DIY beschaamd

Gerelateerde Artikelen aan Tapijt of laminaat - wat moet zich bewust zijn

Tags

© 2021 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden