May 30

Een sms is snel geschreven. Maar wat als de batterij van je telefoon leeg is of mogelijk weg? Geen probleem - bijna elke telefooncel Telekom U kunt ook korte berichten sturen. Als u wilt, kunt u uw SMS terwijl hij op een fax of een e-mailadres te sturen.


Stuur SMS van telefooncel


In openbare telefooncellen, kunt u niet alleen bellen. Ook het verzenden van SMS mogelijk.



Sinds 2004 wordt u van de meeste publieke telefoons Telekom korte berichten kunnen sturen. Deze dienst werkt zowel traditionele telefooncellen, evenals in de zogenaamde tele stations zonder bescherming tegen de elementen. Zichtbaar zijn de SMS-enabled telefoons op Telekom stickers met een handleiding en de tekst "telefoon en SMS", die kan worden afgelezen op het display van de telefoon.

Kroonlijsten van de openbare telefooncel? - Dat is hoe het werkt

Hoewel het een beetje omslachtig - maar je kunt ook een tekstbericht vanuit een openbare telefooncel van Telekom te sturen.

 1. Neem de hoorn.
 2. Neem het geld of duw een telefoonkaart. Momenteel is er een kort bericht kost 15 cent (vanaf mei 2014). Houd er rekening mee dat u geen geld terug te krijgen in geval van betaling; U kunt echter ook versimsen een mogelijke resterende saldo.
 3. Druk op de SMS-toets. In nieuwere telefooncellen u deze iets groter knop te vinden direct onder het display op de uiterst links. Ze is ook te zien op het scherm met de naam "SMS" en een kleine pijl op de juiste knop. Voor oudere telefooncel, drukt u eerst op de knop met een naar rechts wijzende pijl in een vierkant haakje. Deze pijl-en-braces sleutel kan worden gevonden in de tweede rij van boven aan de rechterkant. Op deze oudere telefoons, moet je nog steeds druk op de knop "R" in de onderste rij aan de rechterkant.
 4. Vervolgens wordt u gevraagd om tekst in te voeren. Uw bericht invoeren als op mobiele telefoons met behulp van de numerieke toetsen die zijn gemarkeerd met letters. Te beginnen met de nummer toets 2 komt overeen met elk cijfer drie letters, alleen de numerieke toets 9 voldoet aan de laatste vier letters van het alfabet. Voor de letter "A", drukt u eenmaal op de numerieke toets 2, voor de "B" en tweemaal voor "C" drie keer. Een vierde druk, kunt u het aantal key bijbehorende nummer te selecteren.
 5. De ruimte die u krijgt op de toets "0". Speciale tekens kunnen worden gevonden op de uiterst links op de ster-toets in de laatste rij.
 6. Uw tekst verschijnt op het display. Als je een fout maakt, kunt u uw tekst met de toets "C" te schrappen.
 7. Als u uw tekst hebt voltooid, moet je je goed te geven. Gewoon opnieuw op in de nieuwe telefooncellen de meest linkse knop direct onder het display. Bij oudere modellen, voert u uw Oke met de pijl en clip sleutel
 8. U wordt dan gevraagd of u wilt dat uw bericht als SMS naar een telefoon (mobiel of vast), een fax of een e-mail adres te sturen. Op oudere telefoons, drukt u op 1 om uw bericht te verzenden naar een telefoonnummer. Met nieuwere modellen, kies dan de grotere rij toetsen net onder het display, de tweede knop van links. Dit wordt overeenkomstig de display aangegeven.
 9. Nu kunt u de telefoon van de ontvanger in te voeren. Om SMS te verzenden, moet u de toets onder het scherm of de pijl-en-clip knop opnieuw op.
 10. Verschijnt nu op het display op het eerste "Wait" en het bericht bij de succesvolle oplevering van uw bericht "OK - SMS verzonden".
 11. Nu is uw boodschap heeft de ontvanger bereikt. De afzender een openbare telefooncel wordt opgemerkt - herkenbaar aan het symbool "otel", de code van de respectieve lokale netwerk en een multi-cijferig nummer serie direct voor uw tekst. In verschijnt bovendien als afzender telefoonnummer, het aantal series 11430 Het is niet mogelijk dat u uw eigen telefoonnummer invoeren als afzender.

Stuur SMS als fax

U wilt dat uw tekstbericht in plaats te sturen naar een faxapparaat? Dit is ook mogelijk vanaf de openbare telefoons.

 1. Ga eerst naar de bovenstaande paragraaf 8 eerder beschreven.
 2. Toen hem werd gevraagd op het display om de levering van uw kort bericht op voor het verzenden naar een faxapparaat bij oudere telefooncellen ook de cijfertoets 1. Voor nieuwere telefoons druk op de rij van de knoppen onder het display, de derde knop van links. Dienovereenkomstig wordt op het scherm aangegeven.
 3. Met nieuwere telefoons de openbare telecom U kunt nu zelfs verschillende Faxvorblätter. Voor een Duitse Faxvorblatt u eerst het nummer 99 en onmiddellijk daarna het netnummer en faxnummer. Wanneer een Engels taal Faxvorblatt selecteer het nummer 98. Moet het een felicitatie Vorm? Dit is ook mogelijk door het invoeren van het getal 97, maar alleen in eigen land.
 4. In de moderne telefooncellen, waarvan de iets grotere rij toetsen onder het scherm, selecteert u de tweede knop van links voor een Duitse Faxvorblatt. Over de derde knop om een ​​Engels voorblad krijgen. De Glückwunschfax je naar de vierde knop van links.
 5. Voor verzending Tenslotte druk nogmaals op de derde knop van onder het scherm of bij oudere Telefonhäuschen de pijl-en-braces naar links.

Stuur korte berichten naar een e-mailadres

Als u wilt, kunt u uw bericht ook naar een e-mailadres.

 1. Ga zoals hierboven op zijn beurt tot paragraaf 8 eerder beschreven.
 2. Selecteer bezorgservice "E-mailadres". Deze druk bij oudere telefooncellen nummer toets 2; Met nieuwere modellen, kiest u onder het display, de vierde knop van links.
 3. U wordt dan gevraagd om de e-mail adres in te voeren. Dit wordt gedaan met behulp van het numerieke toetsenbord. Het @ teken kan worden gevonden door herhaald drukken op de ster-toets. Als de e-mail adres heeft een punt, moet u herhaaldelijk op de toets nul.
 4. Wanneer voltooid, drukt u op om ofwel de vierde knop verzenden vanaf de onder het scherm of bij oudere Telefonhäuschen de pijl-en-braces naar links.

Een beetje geduld zou je nodig hebt als je wilt direct een bericht van een openbare telefoon te sturen. Maar het werkt en een goede levenslijn wanneer de telefoon soms mislukt.

Tags: consumentenelektronica, e-mail, telecommunicatie, mobiele, SMS, fax, kort bericht

Gerelateerde Artikelen aan Stuur SMS van telefooncel

Tags

© 2021 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden