June 1

Elke cel bestaat uit een omgevend celmembraan, een cellichaam en een celkern, die wordt omgeven door een kernmembraan. In het cellichaam alle belangrijke stoffen worden gemonteerd en gedemonteerd. Hiervoor de verschillende functies van de celorganellen verantwoordelijk.


Structuur functies van celorganellen goed - hoe het werkt


Zichtbare celorganellen tijdens de celdelingFuncties van de cel lichaam componenten

De celorganellen liggen in het cellichaam, ook wel het cytoplasma. Het is de feitelijke werk- en opslagruimte van de cellen.

  • De cel kan worden vergeleken met een fabriek. Hier verschillende producten worden geproduceerd of getransformeerd door de functies van de celorganellen. Deze omvatten eiwitten, koolhydraten, lipiden, pigmenten, en andere bestanddelen.
  • Zonder de functie van de celorganellen kan geen scheiding zijn.

Taken van celorganellen

  • De celorganellen zijn de mitochondria. Onder de microscoop kun je zien dat dit staafvormige of bolvormen die zich voordoen in verschillende grootte en het aantal. De functie van deze organellen is de energie door het proces van inwendige ademhaling. Opgenomen voedingsstoffen, zoals koolhydraten, vetten en eiwitten worden afgebroken tot een bepaalde metaboliet in het cytoplasma en door de mitochondria genomen.
  • In de mitochondria, het door de lemon cyclus de ademhalingsketen. De metaboliet wordt verbrand door zuurstof in kooldioxide en water, waarbij energie vrijgeven. Tegelijkertijd hoogenergetische molecule adenosine trifosfaat (ATP), die is opgeslagen vormen. Je lichaam heeft energie in de vorm van warmte of beweging, geven hun mitochondriale ATP, dat wordt omgezet in ADP. Na het vrijkomen van energie van de ADP wordt verbouwd tot ATP. Deze functies van de celorganellen door enzymen die zich bevinden in de mitochondria uitgevoerd.
  • Het endoplasmatisch reticulum (ER) in cellen te vervullen belangrijke functies in het stoftransport en eiwitsynthese. Een onderscheid is ruw ER, die zich meestal in het dwarsgestreepte spieren en het gladde ER, die de ribosomen bevestigd.
  • Ribosomen zijn cellulaire organellen zoals verantwoordelijk voor de productie van eiwitverbindingen. Onder de microscoop vindt u de gratis organellen vinden in het cytoplasma, over de nucleaire membraan en het gladde ER. Ze zijn samengesteld uit ribonucleïnezuur (RNA) en eiwitten.
  • Lysosomen zijn membraan ingesloten blaasjes met enzymen en hebben een celorganellen functioneren om overtollig materiaal op te lossen in je cel. Deze componenten omvatten bacteriën, virussen en abnormale cellen.
  • De functies van het Golgi apparaat en celorganellen zijn talrijk. Hij deelneemt aan de uitscheiding met vestigingen in ER gevormde eiwitten en het transport daarvan in blaasjes verpakt om het celmembraan. Daar worden ze naar buiten afgevoerd. Aldus, het Golgi-apparaat beschermt cel stoffen dat die de cel beschadigen produceert, maar in hogere concentraties.
  • De centriole, ook wel Zentralkörperchen vormt tijdens de celdeling van de spoelfiguur. In zeer gespecialiseerde cellen die niet meer in staat divisie wordt ontbreekt en daarmee de functie van deze organellen.
  • De cel organellen die belangrijke functies hebben omvatten de microtubules. Het buisstelsel vormt een belangrijk onderdeel van het cytoskelet en dus de celvorm. In zenuwcellen, worden microtubules betrokken bij intracellulair transport.

Tags:

Gerelateerde Artikelen aan Structuur functies van celorganellen goed - hoe het werkt

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden