June 1

Aardappelen zijn een zeer veelzijdige groente. Voor langere opslag is het van belang om de aardappelen goed op te bergen. Voor kleinere bedragen van de supermarkt, dat is zeker, maar goed te doen met grotere, bijvoorbeeld van onze eigen oogst, worden opgeslagen in de winter, dat is moeilijker.


Store aardappelen - zodat je langer blijven


Aardappelen moet goed worden bewaard.Wat je nodig hebt:

 • Maas
 • Zand
 • Stro

Dus breng uw aardappelen door de winter

 • Voorwaarde voor een goede opslag is dat de respectieve opgeslagen goederen, in casu de aardappelen, absoluut droog. Verrot of gewond knollen Je moet altijd uit te zoeken voordat u de aardappelen.
 • Meestal opgeslagen aardappelen in kelders. Echter, Keller bieden in nieuwere huizen niet langer goede voorwaarden voor een kelderruimte. Voor opslag is een luchtvochtigheid 80-90% en temperaturen vereist 1-6 ° C Bij warm weer, dan zouden ze voortijdig ontwikkelen ziektekiemen.
 • Om de relatief kleine hoeveelheden aardappelen die binnenkort zullen worden opgebruikt, variërend van een donkere pantry of een donkere en koele plaats in de keuken te slaan. Het is belangrijk dat u de aardappelen te beschermen tegen licht, anders vormen ze groene lichamen die gevaarlijke stoffen bevatten.
 • Laat de aardappelen niet wassen na de oogst en vóór opslag uit, maar verwijdert alleen de losse vuil. Dan kunt u ze losjes plaatsen in luchtdoorlatende houten trappen en te slaan in de kelder. Het is raadzaam om vervolgens te herverdelen om de paar dagen de aardappelen en daardoor onkruid uit rotte aardappelen.
 • Belangrijk voor de aardappelen die u opslaat in de kelder, is voldoende ventilatie, zodat u de houten trap niet direct zou moeten maken met de knollen op de grond, maar zo dat de lucht kan circuleren onder de kist.
 • Het is vooral belangrijk dat u aardappelen bewaren nooit met fruit zoals appels, peren, pruimen, bananen of perziken samen. Dat blijkt uit de vrucht rijpingsgas ethyleen, waarbij de aardappelen en andere groenten kunnen bederven.

Hierdoor kan de groenten bewaard in Erdmieten

Een zeer oude vorm van opslag zijn zogenaamde Erdmieten. In een Erdmiete kunt u verschillende groenten en fruit op te slaan in een schuttersputje vorst. De aanleg van een Erdmiete is relatief eenvoudig.

 1. Eerst moet verhogen, afhankelijk van de hoeveelheid daarin opgenomen, een gat in de grond uit.
 2. Dit gat in de grond vervolgens uiteengezet met gaas ter bescherming tegen Wühlmausen en andere knaagdieren.
 3. Dit gaas wordt geleverd als de onderste laag van hoge afvoer van zand, ongeveer 10 cm. Deze afvoer zorgt ervoor dat het water kan weglopen.
 4. Op het zand komt nu een laag stro en dan slaan de aardappelen.
 5. Omhoog komt de aardappelen weer een laag stro en aarde zal uiteindelijk te beschermen tegen vorst over de kuil verdeeld.

Het is belangrijk om markeren de locatie van de Erdmiete het opnieuw vinden in de sneeuw kan.

Tags: Huishouden, kelder, op te slaan, aardappelen

Gerelateerde Artikelen aan Store aardappelen - zodat je langer blijven

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden