May 31

Pensioen van de weduwe is voor elke overlevende echtgenoot, niet meer dan een bepaald inkomen. Als uw pensioen is om de beweging. Wat moet worden beschouwd?


Solliciteer voor een weduwenpensioen - hoe het heeft gedaan


Het weduwenpensioen ten minste helpt financieel in de periode van rouw.De man of vrouw is overleden. In de weken na de dood van een familielid komt aan het verdriet nog volop werk bestanden op de nabestaanden aan. Ten minste een financieel lichtpuntje heeft in veel gevallen, het weduwenpensioen.

Wie heeft recht op een weduwenpensioen

 • Onder bepaalde voorwaarden, zullen ze worden goedgekeurd: aan de ene kant, het paar moet zijn wettelijk getrouwd, aan de andere kant mag niet zijn pensioen splitsing uitgevoerd. Bovendien moet de overledene vijf jaar het pensioen hebben betaald of reeds zijn pensioen.
 • De grote weduwenpensioen, 55 procent van het pensioen van de overledene, ontvangt, die ouder is dan 45 jaar oud, een minderjarig kind opvoedt, die recht op een wezenpensioen heeft, voorziet in een gehandicapt kind of een verminderd verdiencapaciteit.
 • De kleine weduwenpensioen, 25 procent van het pensioen van de overledene, ontvangt, is die niet voldoet aan de eisen voor het pensioen van de grote weduwe. U zal worden betaald twee jaar.
 • Houd in gedachten dat uw inkomen zal worden afgetrokken van het weduwenpensioen. Uw inkomen hoger is dan de maandelijkse vergoeding van € 718, zodat het inkomen wordt belast op 40 procent. Afhankelijk van hoe hoog uw inkomen, kan het zijn dat je niet een weduwenpensioen ontvangt.
 • Echter, het volledige pensioen van de overledene in de eerste drie maanden na de dood ontvangt geen overlevenden.

Hoe toe te passen voor een nabestaandenpensioen

 • Neem contact op met uw pensioen verzekeringskantoor en maak een afspraak.
 • Op de homepage van de Duitse Pension Fund, zie de aanvraag voor de positie van het weduwenpensioen. Print dit uit en vul het in zo veel mogelijk. Wanhoop niet als je een paar details in je verdriet kan maken. Het personeel voor uw begrip en helpen u overeengekomen datum.
 • Om de applicatie te verwerken, moet de volgende documenten van de overledene worden toegevoegd: de geboorteakte, de huwelijksakte en de overlijdensakte, compensatie, een bewijs van de stages (einddiploma, werk, certificaat van de stage of vergelijkbaar), werklozen mededelingen, het bewijs van langere uitval wegens ziekte, geboorteakten en identiteitskaarten van de kinderen. Of u als een voorstander van pensioenverzekering vereist voor de chipkaart van de ziektekostenverzekering, uw training contract, het fiscaal identificatienummer en de internationale bankrekening.
 • U ontvangt een afspraak bevestiging wordt vermeld in aanvulling, welke documenten je nodig hebt om te bieden.
 • U kunt in uw applicatie te vullen, zelfs zonder toestemming en stuur het rechtstreeks aan de pensioenverzekering agentschap.
 • Hoe eerder u een aanvraag voor een weduwenpensioen, hoe sneller u de desbetreffende bedragen ontvangen. Toch zal met terugwerkende kracht worden betaald uit het overlijden van een echtgenoot, dus je hoeft geen geld te verliezen, moet je pas later komen.

Tags: Finance, weduwepensioen, rouw, overlevingspensioen, overleden

Gerelateerde Artikelen aan Solliciteer voor een weduwenpensioen - hoe het heeft gedaan

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden