June 1

Een kleine fontein is altijd een eye-catcher en verbeteren van de sfeer in sympathieke manier. Als het dan kan zelfs worden gebruikt zonder bijkomende kosten, wat een ideale constellatie. Met een redelijke inspanning om een ​​zonne-fonteinen kan ook zelf bouwen.


Solar fonteinen bouwen zelf - een gids


Een kleine fontein is aantrekkelijk.Wat je nodig hebt:

 • Vijverfolie
 • Fountain Pump
 • Grabe hulpmiddel
 • Zonnepanelen
 • Accumulator
 • Kabel

A solar bron moet worden gegraven

 • Of je kiest voor de zonne-fontein een plastic emmer van de bouwmarkt, of als u natuurlijke fonteinen bouwen zelf, het heeft in ieder geval de Aarde worden verplaatst. Hoe groot kan het wateroppervlak, altijd afhankelijk van de omstandigheden en uw ideeën. De hoeveelheid water is essentieel voor de werking, als je wilt ook in vis te houden.
 • Voorkom dat de randen van de vijverfolie of kunststof bekken zichtbaar. Een zwarte plastic strip rond de fontein verstoort de harmonie met de natuur. Plaats de putten, zodat het water kan opstaan ​​tot net onder de rand, en dan betrekking hebben op de top met gras, rotsen of wijnstokken.
 • De diepte van de put wordt bepaald door de hoogte van de fontein nozzle motor. Te diepe put kan worden gevuld met stenen, maar bezoeken de spuitmond ver van het water, die lijden aan het zicht en ook de duurzaamheid van de motor.

Bouw zelf - goed te plannen

 • Zorg ervoor dat bij de aankoop van de apparatuur om de vereiste spanning en de benodigde stroom. Als de motor is sterker dan de kracht van het zonnepaneel zelf, zul je geen plezier in fonteinen. Bereken met ongeveer tweemaal de kracht van de motor, dus op bewolkte dagen ook voldoende vermogen beschikbaar is.
 • Een compromis-oplossing voor het leveren van 220 volt is om een te gebruiken converter , die de lage voltage beschikbaar op het zonnepaneel voor een netspanning pomp maakt. Echter, dit vermindert ook weer de prestaties en de installatie moet worden uitgevoerd die deskundig zijn er dan 220 V, eventueel buiten de gevarenzone.

Dus de technologie is bedraad

 1. Plaats de pomp in de put, zodat het water niet kan spatten over de rand. De kabel moet zorgvuldig worden gelegd, zodat deze niet kan worden beschadigd. Maak de verbindingen volgens de aanwijzingen en zet de stroom aan nadat alle aansluitingen zijn voorbereid en geïsoleerd.
 2. Het zonnepaneel zo nauwkeurig mogelijk de fontein spanningsverliezen voorkomen. Selecteer de richting van, zodat de zonnestralen staking voornamelijk haaks, dan heb je de grootste opbrengst van energie.
 3. Een zonnepaneel wekt alleen laagspanning, kan daarom worden afgezien van dure isolatiemaatregelen. De contactvlakken van de kabel moet zijn, maar kaal en schoon. Een beetje spray voor bescherming roest je misschien graag willen gebruiken.
 4. Laat de kabel niet lopen van het zonnepaneel rechtstreeks aan de pomp. Deze reageert dan gevoelig voor de macht schommelingen. We raden het gebruik van een batterij als een buffer tegen stress compensatie en voor 's avonds of bewolkte dag. Je bouwt het tussen zonnepaneel en zonne-fontein met een elektronische regeling.
 5. De controle-technologie wordt geleverd met de bijbehorende instructies voor het circuit. U moet direct achter het zonnepaneel worden aangesloten. Echter, de luxe komt op een prijs. Relevante aanbiedingen te vinden in gespecialiseerde winkels .

Tags:

Gerelateerde Artikelen aan Solar fonteinen bouwen zelf - een gids

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden