May 30

De meeste snurkers goed slapen. Maar niet hun bed partners die de nacht overleven alleen met oordopjes of gelijk aan uit te gaan van de slaapkamer. Snurken op zichzelf ongevaarlijk volgens de huidige stand van de wetenschap. Naast interpersoonlijke problemen is geen klinische betekenis, tenzij het voorkomt in de context van een slaapgeneeskunde stoornis. Als je iets wilt doen met betrekking tot hun bed partner tegen de nachtelijke verstoring van de rust, vindt u een verscheidenheid van gedeeltelijk obscure behandeling opties tegenkomen. Voordat u aan de slag op uw eigen, moet u informatie over zinvolle en minder zinvolle actie te zoeken.


Snurken - wat te doen?


Snurken kan verstoren het harmonieus samenleven gevoelig.Snurken - waar komt het lawaai?

Snurken is een veel voorkomend verschijnsel. Ongeveer 44 procent van de mannen en 28 procent tussen de 30 en 60 jaar voor vrouwen snurken nachtelijke chronische en rijden hun partners door het achtergrondgeluid in de waanzin.

 • Snurken wordt veroorzaakt door trilling van weke delen aan de bovenste luchtwegen beperken gedurende het ademen tijdens het slapen. De zachte weefsels onder de keel, de huig, het zachte gehemelte en - als ze nog bestaan ​​- zelfs de keel en amandelen. Trigger uiteindelijk de slaapgerelateerde afname spierspanning in het gebied van de keel.
 • Als ontspant de keel spieren tijdens de slaap, is er een vernauwing van de bovenste luchtwegen. Dit kan leiden tot een verhoogde bereidheid van trillingen zachte weefselstructuren. Maar vernauwde luchtwegen ook betekenen dat de ene of uitgeademde lucht met meer snelheid voorbij whizzes op de structuren.
 • Boven een kritische snelheid gemaakt onrust, wat leidt tot snel veranderende, plaatselijke drukschommelingen in je keel. Ze leiden tot de Gewebsvibrationen. Dit klinkt erg technisch, maar betekent niets anders dan dat deze trillingen veroorzaken het snurken klinkt.

Snurken is niet altijd ongevaarlijk

 • Je zult je afvragen waarom fladderen gewoon met u en niet met alle andere mensen het zachte weefsel tijdens de slaap. Dit hangt samen met het feit dat we mensen achter de keel hebben gebouwd zijn dezelfde. Men heeft een zetpil, de ander een grote. Tijden de adenoïden zijn verdwenen, de anderen didnt. Niet alle kaken zijn dezelfde grootte en ook vloeibare en vetophoping in de zachte weefsels een rol spelen.
 • Er zijn risicofactoren die je een snurker kan worden. Deze omvatten obesitas, alcohol en roken. Hetzelfde geldt voor het gebruik van medicijnen, de spiertonus in de keel Humiliate (sedativa, kalmeringsmiddelen, middelen ook schapen). Bij vrouwen het risico van snurken stijgt na de menopauze als gevolg van hormonale veranderingen.
 • Zolang de vernauwing van de bovenste luchtwegen meer voldoende kan lucht, maar snurken als primaire, onschadelijk snurken genoemd. Vanaf een bepaald volume Terwijl u kan ze wakker zijn, maar meestal uw slaap is rustgevend. Snurken mogen niet behandeld worden verplicht. Kan echter worden uw partner in bed slapen, 's morgens hoofdpijn en slaperigheid overdag klagen.
 • Bij een volledige ineenstorting van de luchtwegen, ademhaling pauzes te ontwikkelen en er een slaapapneusyndroom daarvoor. Het resultaat is de zogenaamde secundaire snurken, die dan een symptoom van slaapapneu behandeling vereist. Typisch voor de apneu syndroom unrhythmical snurken, slaperigheid overdag en de daaruit voortvloeiende verlies van macht.

Hoe de nachtelijke lawaai overleven?

Primair snurken is niet een dwingende indicatie voor de behandeling, omdat het onschadelijk. Echter, de rouwende is de partner, dat is de reden waarom veel snurkers medische hulp zoeken om de vrede in de slaapkamer weer te herstellen.

 • De eerste stap voor snurken is het idee op een oor, neus en keel specialist. Ten eerste moet worden verduidelijkt, zodat snurken is: primaire of secundaire. Indien een primaire snurken en is de secundaire vorm is niet gemakkelijk herkenbaar, misschien komt ook het idee in een slaaplaboratorium in kwestie.
 • Naast het specificeren of het primaire of secundaire snurken, moet ook worden verduidelijkt waar het snurken oorzaak ligt in de keel. U kunt op het zachte gehemelte of de tong basis liggen. Evenzo kan de oorzaak van de larynx of in de neus liggen. Zo kan ook de weg vrij voor een snurken neusverstopping worden bestrating.
 • Het moet dus precies worden verduidelijkt, waar snurken optreedt. Alleen dan kun je voorspellen van de kans op succes van de behandeling met uw arts.

Conservatieve maatregelen - beet spalken, neusdilatators en Co.

Bij het kiezen van een geschikte behandeling maatregel moet je altijd in gedachten houden dat je iets wilt tegen het lawaai en niet tegen een pathologische aandoening te doen houden. Begonnen is dus altijd met conservatieve maatregelen.

 • Als je te zwaar bent, wordt aangekondigd als de basis maatregel gewichtsreductie. Boven een gewichtsverlies van drie Kg kan snurken verdwijnen, kalm maar komt gemiddeld slechts op een vermindering met tien kilogram.
 • Een nachtelijke alcohol en nicotine afstand ook het verbeteren van de situatie te snurken. Ook niet tranquillizers of slaappillen die leiden tot een versoepeling van de keel spieren.
 • Neussprays kan nuttig zijn om neusademhaling in een gezwollen slijmvlies verbeteren. Indien de oorzaak van snurken moet zijn, kan het gebruik nuttig zijn. Nadeel is dat je neusslijmvlies kan wennen aan de spray agenten. Ergens dus niets werkt zonder spray. Voor het onderhoud therapie, worden de sprays niet aanbevolen.
 • Er moet echter worden bedacht allergische rhinitis geassocieerd met een gezwollen neusslijmvlies. Dit kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld huisstofmijt. Dan maakt een anti-allergische behandeling zinvol om uw snurken onder controle te krijgen.
 • De nasale ademhaling kan worden verbeterd door de nasale dilatoren ingang verspreiden. Hetzelfde geldt voor nasale strips gelijmd lateraal breiden de neusgaten. Als de neus behandeling succesvol chirurgische correctie met verlengstuk van uw neus is mogelijk later.

Bite bars zijn veelbelovend

 • Bite rails dat u te introduceren als een brace voordat je naar bed, duwen de onderkaak iets naar voren. Dit voorkomt dat de tong van het weer in slaap te vallen. Het ziet er niet zo sexy, maar studies tonen de rails in maximaal 70 procent van de gevallen zijn ontworpen om te helpen tegen snurken.
 • De rails zijn niet erg comfortabel. Het kan leiden tot TMJ problemen, kokhalzen en overmatige speekselvloed. Als veel tanden missen, worden ze niet correct ingesteld. Als je het te dragen voor een lange tijd, kan, net als bretels, ook leiden tot een verandering in uw tand uitlijning.
 • Kick uw snurken meestal rug, naar de rugligging te vermijden en dus snurken westen of snurken kussens. Overtuigende studie geen gegevens beschikbaar zijn, dat is vooral te wijten aan het gebrek aan acceptatie van deze maatregelen.
 • De enige conservatieve maatregel die betrouwbaar voorkomt snurken geluiden, is het dragen van een CPAP-masker. Het wordt gebruikt voor ventilatie slaapapneu. Aan het masker hangt een ventilator, het inademen lucht duwt u in de luchtwegen met een beetje meer druk. Het masker is zeer oncomfortabel en de benodigde apparatuur is zeer hoog. Uw partner heeft dan een ander probleem: de pompende geluiden van de ventilator.

Operationele maatregelen - de snurkers onder het mes

Chirurgische behandeling van snurken procedures hebben tot doel de weerstand in de bovenste luchtwegen reduceren doordat weefsel. De fladderende weefsel wordt verwijderd of verstevigd.

 • Nogmaals, dat een operatie moet worden uitgevoerd, waar de oorsprong oorzaak van snurken is. Als de oorzaak in de neus, is er geen enkel punt uit te voeren een interventie in de keel.
 • Tot in de jaren 1990, werden radicale chirurgie technieken vaak uitgevoerd. Vandaag gaat men liever minimaal invasieve.
 • In het algemeen is de kans op succes van operationele maatregelen dalen met de zwaarlijvigheid.
 • Indien de ademweerstand van de neus te hoog is, kan deze worden verbeterd naargelang van de situatie van verschillende operationele maatregelen. De interventies omvatten een septoplasty (rechtmaken van de nasale septum), een verlaging van de neusschelpen en sinusoperatie. Het verwijderen van poliepen die de nasale ademhaling belemmeren nuttig zijn.
 • De operaties direct in je keel zijn de "uvulopalatopharyngoplasty" (UPPP) en laser-assisted "Uvulopalatoplasty" (Laup). Ook de verstijving van de wapperende keel zachte weefsel geïnduceerd door littekenvorming of implantaten.
 • Het principe van UPPP en Laup gebaseerd op het feit dat overtollige zacht weefsel (meestal slijmvlies) verwijderd. Zo is de trilling van het zachte gehemelte en houdt uw snurken is verminderd.
 • De Laup is, tenzij je een sterke kokhalsreflex, uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en op een poliklinische basis. De UPPP vereist algemene anesthesie. Het is altijd gecombineerd met een tonsillectomie, waarbij de tonsillen nog aanwezig dient te zijn. Dit vereist meestal meerdere dagen, verblijf in het ziekenhuis. Als tonsillectomy is niet zonder problemen, zal het een prioriteit Laup zijn.

Hoe veelbelovend zijn de operaties?

 • De resultaten na UPPP en Laup zijn niet slecht. Studies met een lange-termijn data over tien jaar tonen een aanzienlijke verbetering in snurken problemen. Echter, moet je verwachten dat het gewenste effect niet eeuwig duren. Snurken zal ooit weer zoeken.
 • Om de fladderende keel zachte weefsels ze worden verwarmd met een radiofrequentie behandeling tot ongeveer 120 graden Celsius verstijven. Deze maakt gebruik van een littekenvorming. Littekenweefsel is strak, sterke stof.
 • Zet in dit proces met diverse behandelingen. De verstijving van de keel zachte weefsels niet volledig te elimineren snurken, maar slechts verminderd. Voor de procedure is echter veilig en betrouwbaar werkt.
 • Gewebsversteifung kan ook bereikt door het inbrengen staafvormige implantaten gemaakt van polyester in het zachte gehemelte onder plaatselijke verdoving. Hier echter, kan leiden tot een ongewenste migratie van het implantaat. Een ernstig nadeel is dat, ondanks de juiste chirurgische techniek kan ook leiden tot een versterking van snurken.
 • Een belangrijk nadeel van chirurgische procedures op het zachte gehemelte het meest significante pijn na de procedure. Deze pijn kan oplopen tot drie weken te voelen waarom hooggedoseerde pijnstillers doses vereist.
 • Als de oorzaak van snurken aan de basis van de tong, kan de tongbasis spieren worden versterkt door een radiofrequentie behandeling. Hier echter scepsis wordt opgeroepen, net als in eerdere studies, werd het snurken slechts licht verminderd. Complicaties permanente problemen met slikken kunnen optreden. Ook een - zij het bescheiden - Verandering in de stem optreden.

Deze tekst is geen vervanging voor medisch advies.

De inhoud van de pagina's van www.helpster.de werd gemaakt met grote zorg naar beste weten en geloof. Voor de juistheid en volledigheid, kan geen garantie worden gegeven. Om deze reden geen aansprakelijkheid voor eventuele schade in verband met het gebruik van de aangeboden informatie wordt uitgesloten. Informatie en artikelen kunnen worden beschouwd als een vervanging van professioneel advies en / of behandeling door een gekwalificeerde arts in ieder geval. De inhoud van www.helpster.de kan niet en mag niet worden gebruikt voor zelf diagnose of behandeling te beginnen.

Tags:

Gerelateerde Artikelen aan Snurken - wat te doen?

Tags

© 2021 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden