May 30

Als u uw eigen meubels uit MDF of dit gebruik in de uitbreiding te bouwen, moet je MDF meestal ook snijden. Zodat je niet voor verrassingen te ervaren, je enige kennis van het materiaal nodig hebben.


Snijd MDF - het moeten er rekening mee


MDF te snijden. © petra_morales / PixelioBasisinformatie over MDF

Eigenlijk kun je bijsnijden MDF heel goed, maar soms gaat om de details.

  • MDF is een houten-vezelmateriaal, dus het hout bevat. Hout kan altijd vocht opnemen en zwellen. Hierdoor meubels moeten worden bekleed altijd waterdicht gemaakt van dit materiaal. Snijkanten kunt u beter af te dichten de soepeler ze zijn.
  • Bovendien zijn deze platen bevatten een kleefmiddel bevat deze vrijwel altijd toxische stoffen. Als u de panelen, deze verwarming op de snijkanten snijden. Bovendien worden fijne deeltjes in de lucht geworpen. Het zal uitstoten giftige dampen en fijne deeltjes die kunnen worden ingeademd. Zorg voor een goede ventilatie en een redelijke extractie van stof.
  • Vaak is de stof bij hobbyisten met een oude stofzuiger wordt aangezogen uit de begroting. Dit heeft dan noch een fijne stof filter en ook niet bijzonder goed opgesteld. Heeft u liever een goede stofzuiger die omhoog zuigt niet alleen op de interface, maar houdt het stof op zich. Oude stofzuiger te blazen het stof geproduceerd wanneer het snijden MDF, wanneer stofzuigen vaak verspreid in de lucht. Geen goede oplossing - of?

Bijsnijden vezelplaat

  • U kunt de platen te snijden bijna alle zagen, maar als het is niet alleen een enkele interface die u wilt uitvoeren, een hard-metalen mes of een speciaal voor MDF is zeker beter. Andere zaagbladen snel saai geworden bij het snijden.
  • De botte de zaag, de onnauwkeurige snijden en de heter de knipsels. Om deze reden, moet u altijd een scherpe zaag.
  • U kunt de MDF-platen te snijden met cirkelzagen, decoupeerzagen, bandzagen of handzagen. Let op het materiaal komen weg met gecoate platen die decoupeerzagen en hand zagen snijden in op de trein en de druk op beide partijen om sterker dan in de band of cirkelzagen zijn.
  • Cut beklede platen altijd zo dat de zaag in de snijrichting wordt ondergedompeld vanaf de zijde die later buiten zal zijn, dus zichtbaar. Dus de gemiddelde is mooier er later.
  • Bij het snijden MDF Niet te hard tegen het materiaal van de zaag omdat het verwarmt zo onnodig.

Tags: MDF, DIY gewas

Gerelateerde Artikelen aan Snijd MDF - het moeten er rekening mee

Tags

© 2021 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden