May 30

Iedereen leert op school Duits. Dit onderwerp is een van de belangrijkste onderwerpen die van begin tot eind op het curriculum. Maar wat de Duitse leraren moeten doorstaan ​​als je de manier waarop je leerlingen chatten of stuur SMS, is onbeschrijfelijk. Hier zijn snelkoppelingen (AFK, xD, etc.) toegepast die een beetje begrijpt, als hij niet met voorkennis.


SMS code: xD - weten over chattaal en smileys


Met dikke darm en haakjes druk van een lach. © Claudia_Hautumm / PixelioSchrijf om te chatten en SMS

Je zit comfortabel op de computer en schrijf met een vriend of uw kinderen berichten via een chatvenster. In antwoord op een geestige reactie van uw kant om uw collega enige "xd" schrijven in reactie.

  • Als je niet stevig in de taal die vaak wordt gebruikt tijdens het chatten of bij het schrijven van SMS, weet je niet wat er nu bedoeld. Vooral omdat het is hier dubbel zo moeilijk. Met "xd" een hartelijke lach wordt bedoeld. Zelfs een korte en leuke "Lol" had deze reactie geuit. "Lol" is een afkorting voor het Engels woorden "Laughing Out Loud" en betekent zoiets als lachen. Je moet nu deze snaren ook verschillen te maken.
  • Aan de ene kant zijn er afkortingen, meestal van het Engels collocaties en aan de andere kant, ze staan ​​voor bepaalde smilies. Dit zijn de meest kleine gele ronde gezichten, om u een bepaalde stemming van uw gesprekspartner te geven. Ze bestaan ​​vaak uit een dubbele punt of X (ogen open of dicht gesloten) een min (neus) en een verdere teken van de verschillende mond vormen.

De afkorting "xd" en andere gebruiken

  • Om het gesprek snel en zonder inspanning te maken, zodat je vriend schrijft alleen de afkorting "xd" in plaats van "Ik lach hartelijk alleen met gesloten ogen". In sommige portals en sommige mobiele telefoons waarmee u een SMS-bericht, zoals tekenen, die voor bepaalde emoticons schrijven, ook in de bijbehorende afbeeldingen worden geconverteerd. Dus als u zich afvraagt ​​hoe het deze gezichten in de tekst, dan misschien dit Ankürzungen integreert.
  • Ook niet schrikken van het feit dat de zaak-ongevoelige absoluut hier niet toe. Veel gewoon schrijven eigenlijk alles wat klein, anderen mengen op wil en heel anders denken zelfs dat leestekens waren ook nog niet nodig. En dat is niet alles. Er zijn ook nog steeds gebruikte afkortingen als "hdgdl" (Hab dich ganz doll liefdevolle), die u als clueless voor echte problemen, maar deze string kan ook betekenen: Vandaag Gustav duim moeten zuigen.

Dus wees niet verbaasd als je chat of sms-taal vaak vreemd gebeurt met je smilies en hun afkortingen. Probeer ofwel passen of toewijzen uw Tegenover dat je niets met de afkortingen kunnen doen.

Tags: Internet, telecom, SMS, chatten, Afkortingen, acroniemen

Gerelateerde Artikelen aan SMS code: xD - weten over chattaal en smileys

Tags

© 2021 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden