May 30

Keramische messen zijn een onmisbaar onderdeel van de moderne keukens. Je bent een opluchting voor elke amateur-kok vanwege hun bijzonder scherp mes. Maar zelfs keramische messen slijten. Daarom is het essentieel dat zij regelmatig slijpen.


Scherper keramische mes - dus doe het juiste


Keramische messen te slijpen het best met een diamant slijper.Wat je nodig hebt:

  • Diamantschleifer
  1. Het probleem bij het slijpen van een mes keramiek is vooral dat de fijne delen van het snijden hebben de neiging om uit te breken. Dus het is over het algemeen raadzaam om de hand over het mes van een professionele, als je niet thuis halverwege vakmanschap. Sommige fabrikanten bieden zelfs de vrije slijpen versleten messen.
  2. Terwijl voor de stalen messen, keramische molen zijn commercieel verkrijgbaar en perfect geschikt, moet u een diamantslijper te kopen voor keramische messen. Een conventionele slijper voor mes niet voldoende omdat het niet kruidig ​​genoeg gewoonlijk. Diamantsnijder is duurder dan een slijper voor een mes, maar nog steeds een acquisitie die gepaard gaat met niet al te hoge kosten.
  3. Voor de meeste keramische mes breidt een 1000 graan voor eenvoudig slijpen. Als er een nieuwe belangrijke terrein nodig is, moet men zijn toevlucht tot een kleinere deeltjesgrootte (normaal gebruikt men een 400 grit). Je moet de beste advies van een deskundige in te winnen.

Instructies voor het slijpen van een keramische mes

  1. Om de keramische mes te scherpen, houdt het mes goed en veilig in uw lead de hand. Bevestig het mes aan de beste aanvulling op uw duim.
  2. Het is belangrijk bij het slijpen vooral voor de juiste hoek constant te houden. Dit is het punt van het mes 10 tot 15 graden. Plaats nu de tweede hand in de buurt van de cutting edge, om het mes in aanvulling vast te stellen, en lopen het mes in beide richtingen van de opgegeven hoek op de slijpsteen.
  3. Wanneer je voelt een kleine ridge boven de snijkant van het mes, kan het maalproces voor het bladmiddelpunt voortgezet. Trek voor het mes in een hoek van 60 ° schuin tegenover de slijpsteen. Zodra je kunt voelen voor een braam ook hier, kunt u zich wenden tot het laatste deel van het blad.
  4. Afhankelijk van de grootte van de slijpsteen en het mes te werk moet meerdere malen worden herhaald. Als er stof of slijtage op de molen sets, kunt u af te blazen na gebruik of wrijven met water. Als je water te gebruiken moet je veeg droog de molen in ieder geval, omdat het snel kan leiden tot roest anders.
  5. Herhaal deze procedure voor de rug van het blad.

Tags:

Gerelateerde Artikelen aan Scherper keramische mes - dus doe het juiste

Tags

© 2021 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden