June 1

Water of cycli van verontreinigende stoffen, zoals de kooldioxide die u waarschijnlijk al een keer ontmoet. Maar er is zo'n cyclus voor rotsen? In feite is de gesteentecyclus geologie omvat de groei en afbraak van rotsen, maar in perioden die niet toegankelijk is als mens.


Rock cyclus - groei en verval van de rotsen


Wanneer basalt lavastenen komen terug naar de oppervlakte.Zelfs rotsen zijn onderworpen aan een cyclus

Zodra de aardkorst gekoeld na haar oprichting begon op aarde beweging een duurzaam proces, weer in de rotsen, sediment en duik in de hete binnenste van de aarde.

  • Daar worden ze omgezet in andere rotsen en mineralen die ontstaan ​​als magma tijdens vulkaanuitbarstingen weer tot dag.
  • Deze fundamentele kenmerken van de rots cyclus kan losjes worden omschreven als recycling, worden afgebroken op de rotsen, weer in elkaar gezet, gehard en omgezet in anderen. Vervolgens worden gesmolten in de aarde en stollen van de smelt tot nieuwe vormen. Deze zon, zwaartekracht en geothermische houden deze cyclus van rotsen in beweging.

Rock cyclus - van oude 'nieuwe

In grote rots cyclus, zijn er vele manieren waarop veranderingen plaatsvinden. Voorbeeldige moet je hier een aantal stations worden uitgewerkt:

  • Erosie en verwering, waardoor erosie van de stenen, kan vele oorzaken hebben. Bijvoorbeeld, knagen op een klif, de branding, en de zee draagt ​​de geërodeerde land blijft. Hier is de wind of storm draagt. Na zware regenval transport bergbeken en rivieren van modder en rock puin naar de vallei.
  • Sedimentaire rotsen, zoals de beroemde rode zandsteen gevormd uit verwering deze producten. Ze vestigen zich in kalme wateren en blijven aan de oevers van de rivieren na de afvoer van water. En uiteindelijk verstenen deze eerste losse sedimenten, omdat zij onder steeds krachtiger lagen.
  • Zogenaamde metamorfe gesteenten worden gevormd wanneer deze sedimenten worden blootgesteld aan hoge temperaturen en drukken. Dit is vooral het geval wanneer rotsen worden neergelaten in de aarde in tektonisch actieve zones (subductie zone). Here mineralen en transformeren de structuur van het gesteente verandert. Deze omvatten, bijvoorbeeld marmer of gneis.
  • Geadviseerd rotslagen diep in de aarde, smelt hen. Onder druk en hoge temperatuur weer Aan de oppervlakte bijvoorbeeld bereiken ze bij Gebirgsauffaltungen (graniet) of door vulkaanuitbarstingen (basalt).

Als een persoon, kan je inderdaad zien van de individuele stations van deze cyclus, bijvoorbeeld, erosie, vulkaanuitbarstingen. De periode van de gehele geologische gebeurtenissen kunt u kijken echter op geen enkele wijze. Omdat dit duurt duizenden of zelfs miljoenen jaren, afhankelijk van het soort rots natuurlijk.

Tags: Onderwijs, rotsen, de geologie, magma

Gerelateerde Artikelen aan Rock cyclus - groei en verval van de rotsen

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden