May 30

Als je dat doet in Italië vakantie, zult u geen regio waarin je niet tegenkomt een van de vele rivieren in het land te vinden. De twee langste zijn de Po en de Adige. Velen zijn bekend bij toeristische attracties, zoals de Ponte Vecchio in Florence, die wordt doorkruist door de onderstaande Arno. Reeds in de geschiedenis van het oude Rome waren de rivieren van Italië is van groot belang. Naast de belangrijke handelsroutes, zij presenteerde ook scènes van historische betekenis.


Rivieren in Italië - lijst


De beroemde Segementbogenbrücke Ponte Vecchio in Florence wordt onder stroomde uit de Arno.De Po is de langste rivier van Italië

Langste rivier van Italië is 652 kilometer lang van Fiume Po - in het Duits de rivier de Po. De bron ligt aan de Italiaans-Franse grens en mondt uit in de Adriatische Zee in Veneto. Al in de Romeinse tijd was het mikpunt van een van de belangrijkste rivieren van het land. Hij verdeelde Gaul in een gebied aan beide zijden van de Po in. Vandaag is de rivier stroomt door de belangrijkste industriële en agrarische regio van Italië: de Povlakte. Bevaarbare, de rivier over een lengte van 400 kilometer.

De Adige markeert belangrijke verkeerswegen

Heel belangrijk is ook de Adige in Italië. De Adige River is de tweede langste rivier met een lengte van 415 kilometer van Italië. Hij ontspringt in de Ötztaler Alpen en mondt uit in de provincie Rovigo de Po in de Adriatische Zee. De werkelijke oorsprong zijn echter niet, zoals aangegeven aan de Reschenpass, maar boven het dorp Resia op Wall Alpen Alpine Wall. Van de samenvloeiing van de Eisack, waarin voorheen stroomt de Rienz, de Adige is bevaarbaar voor ongeveer 297 kilometer. Eerder de Adige vallei was een belangrijke manier voor veroveringen en migraties. Vandaag de Brennerpas en de snelweg Brenner naar Merano en Bolzano zijn belangrijke verkeersaders langs de rivier de Adige.

De Alcantara in Sicilië biedt interessante kloven

Een rivier in Sicilië is de Alcantara met een lengte van 52 kilometer. Hij heeft in de buurt van Floresta zijn oorsprong en het uitmondt in de Ionische Zee. De naam Alcantara komt van het Arabische al-Qantarah. Vertaald betekent dit "de brug" en verwijst naar een brug uit de Romeinse tijd, die de Arabieren in de buurt van de bron hebben gevonden. Een speciaal kenmerk van de rivier is zijn opmerkelijke kloven Alcantara Gorges. Deze werden gevormd door een uitbarsting van de Etna kant krater van een paar duizend jaar geleden. De lava blokkeerde de rivierbedding en tijdens het stollen van speciale formulieren die Säulenlava gevormd.

De Tiber is één van de belangrijkste rivieren van Italië

In de Romeinse geschiedenis van de Tiber heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in Italië. Het verhaal van de beroemde tweeling Romulus en Remus werden blootgesteld in een rieten mand op de Tiber. Het grootste riool van het oude Rome, de Cloaca Maxima, leidde tot de Tiber. Ook de rivier was een belangrijke handelsroute. Oxcart trok beladen schepen langs de Tiber, later sierde hem talrijke aquaducten. De oorsprong van 405 kilometer, en dus de derde langste rivier van Italië in de Apennijnen. Het mondt uit in de Tyrreense Zee. Vanwege de vele overstromingen in Rome en het nabijgelegen Vaticaan is ingebed Rivier van 1876 in de hoofdstad in een verlaagde kanaal.

De Arno stroomt onder de beroemde Ponte Vecchio in Florence

Een van de meest - bekeken toeristisch - bekende rivieren van Italië is de Arno. Bij een lengte van 241 kilometer, is uitsluitend vloeit in het noorden van Toscane. Hij is de achtste langste rivier in Italië en stroomt door de provincies van Florence, Pisa en Arezzo. De oorsprong kan worden gevonden in de Apennijnen, de mond is ook in de Tyrreense Zee. Arno is beroemd vanwege de Ponte Vecchio in Florence, waaronder het door stroomt. De Ponte Vecchio is de oudste brug Arno en ook beschouwd als de oudste segmentale boogbrug in de wereld.

Tags: Onderwijs, aardrijkskunde, Florence

Gerelateerde Artikelen aan Rivieren in Italië - lijst

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden