May 30

Aangezien de kosten van drinkwater en riolering voortdurend stijgen, veel huiseigenaren denken aan een regenwatertank voor. Bij de planning en de nodige bouwwerkzaamheden, veel moet worden beschouwd. Veel bouwers vergeten dat slechts een rendabele investering bij de optimale grootte. Te groot of klein planten niet afbetalen.


Regenwatertank - bouw en voordelen


Maak gebruik van het water dat afkomstig is van uw dak.Wat je nodig hebt:

 • Tank
 • Aansluitkabels (downpipe tot tank)
 • Regenwater filter
 • Riool lijn (tank om het kanaal)
 • Waterleiding (tank naar huis en in het huis)
 • Pomp / druktank eenheid

Functie en het gebruik van een regenwatertank

Het gebruik van regenwater wordt steeds belangrijker. Drinkwater is niet alleen duur, het is vanuit milieu-oogpunt te kostbaar om het te gebruiken voor andere doeleinden dan voor drinkwater doeleinden en voor persoonlijke hygiëne. Het principe van een regenwater systeem is eenvoudig.

 • Als het regent, een grote hoeveelheid water raakt het dak van uw huis. Deze verzamelt in de goot en loopt vandaar in een downpipe. Zonder een bijeenkomst in het huis van dit water stroomt door het riool ongebruikt in rivieren en beken.
 • Is een regenwatertank verbonden, reinigt een regenwater filter dit water. Het stroomt in het onderste gedeelte van het reservoir. Zodat er geen turbulentie, vellen of gebogen lijnen nodig. Aldus regelt het vuil op de grond.
 • De collector is tevens verbonden met het rioolsysteem van het huis. Via een overloop stroomt het water uit het reservoir in het afvalwater wanneer deze gevuld is. Afhankelijk van het oppervlak, kan het water sijpelen in filtratieproces bekken in de bodem.
 • De tank is voorzien van een pomp om het water te verwijderen. Zoals hierboven is het schoonste water, het water stroomt door een drijver naar de pomp. Zodat u altijd het water, die is gelegen op de top van de stortbak.
 • Wanneer het water in de tuin alleen voor het gieten, deze pomp voldoende. Als u wilt het water te gebruiken voor het doorspoelen van het toilet en de wasmachine, een huiswatervoorzieningsinstallatie nodig. Dit zorgt voor een gelijkmatige druk in de waterleiding.

Het gebruik van regenwater is handig voor het besproeien van planten, het doorspoelen van toiletten en voor het wassen in een wasmachine. Het is ook door borstelen. Het gebruik van regenwater voor het baden, douchen of de vaatwasser is niet mogelijk om hygiënische redenen.

Kosten en baten van regenwater systemen

De kosten van water en riolering kosten stijgen. Op de lange termijn maakt het meer zin om regenwater te gebruiken. Eén kubieke meter water kosten, samen met de vergoeding voor het afvalwater afhankelijk van de regio in 2014 tot € 5, zijn aanzienlijke kostenstijgingen verwacht.

 • Regentonnen zijn kleine regenmeter. Ze kosten minder dan honderd euro. Ze zijn echter alleen geschikt voor het gieten van potplanten en individuele bedden. Een vat van 200 liter kost ongeveer 30 euro. Het betaalt zichzelf terug als je hebt opgeslagen zes kubieke meter water mee. De 30 panelen van het vat.
 • Als u wilt meer water te halen, moet je het opzetten van een meer complexe berekening: Ten eerste, de benodigde hoeveelheid water een rol speelt, aan de andere kant van de potentiële opbrengst van regenwater. De noodzaak is afhankelijk van de grootte van de tuin te worden geïrrigeerd en het aantal mensen, als je wilt toilet en wasmachine te gebruiken met regenwater. Het rendement is afhankelijk van het dakoppervlak, de bekleding van het dak en de regio waar het huis staat. Gebruik een rekentool van het internet om de juiste grootte van het reservoir te bepalen.
 • Een ruwe schatting, moet je 3.000 tot 4.000 liter opslagvolume in een vier-persoons huishouden. Per vierkante meter van het dak gebied dat u kunt invullen tussen 30 tot 50 liter opbergruimte. Met een dakoppervlak van 50 vierkante meter, pas rendabel systeem met een maximum van 2500 liter, maar meer water nodig. Heeft uw dak 150 vierkante meter, kunt u een geheugen vullen 4500-7500 liter. Zo'n groot geheugen heeft geen zin als je niet het water nodig.
 • Zelfs een regenwatertank op de optimale grootte maakt alleen betaalde de lange termijn. Een walk-in plastic tank met de modernste apparatuur voor warm water te gebruiken in het huis kost ongeveer € 2000, met een volume van 4.000 liter. Deze kosten worden afgeschreven na jaren. U moet 400 kubieke meter water te redden, voordat de investering is de moeite waard. Dit is meestal na tien jaar van de zaak. Aangezien het duurste materiaal, de technologie de kosten van beton reservoirs slechts iets lager.

De installatie van het systeem

Het is een lange weg van de planning tot het aansluiten van het systeem.

 1. Bepaal basis van uw waterbehoefte en de mogelijke opbrengst van de grootte van de tank. Als je dit weet, u overwegen of u bent in de ondergrondse tank mogelijk is.
 2. Controleer welk type tank installeren van de beste. In harde bodems of een hoge grondwaterstand is een platte tank, die slechts een kleine opgraving diepte, zinvolle vereist. Kies voor een systeem dat past bij de opbrengst, de behoeften en de lokale omstandigheden.
 3. Plan de aansluitingen voor de tank. U heeft drie leidingen moeten een helling van ten minste een procent elk. Een lijn gaat van de downpipe aan de tank, een overloop van het riool en de tank voor het warme water systeem van uw huis.
 4. Als u niet beschikt over een aparte warm water systeem in het huis, installeert u de kabels van de geplande ingang van regenwater in het huis om alle toiletten en wasmachine.
 5. Sluit de opening en sleuven waarin de lijnen zijn bedoeld, uit. Je moet in de put bewegingsvrijheid. Je moet een meter breder dan de tank in alle richtingen zijn.
 6. Laat de pit opgraving van een civiele engineering bedrijf. Met emmer en schep het duurt te lang en is te omslachtig. Dit is ook de weg condenseren, waardoor de tank stevig staat.
 7. Nadat de put is opgesteld, zodat de tank kan in de grond. Beveelt hem een ​​afspraak, kort na de voltooiing van de put. Het bedrijf moet de tank gezet in de put. Tenzij je een betonnen waterbak hebben gekozen, moeten worden afgedicht met afdichting compound dit nu.
 8. Leg de kabels in de loopgraven en sluit deze. Installeer de pomp en het installeren van een water-indicator.
 9. Het bouwbedrijf zal de put met afgeronde grind te vullen met een maximale korrelgrootte van 8/16. Bedek de grindlaag met fleece alvorens tien centimeter van de bovengrond en plant het gras. Als alternatief kunt u het gebied van beton of bedekken met stenen.

De planning en de bouw van een grote regenwatertank is kostbaar. Vraag hen indien nodig een professional voor hulp aan de optimale grootte te bepalen.

Tags: DIY, industrieel water, regentonnen

Gerelateerde Artikelen aan Regenwatertank - bouw en voordelen

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden