June 1

Schoorsteenvegers hebben om meer te doen, alleen de mensen te stijgen als het dak en geluk te brengen. Maar hoe word je een schoorsteenveger en aanvragers moeten een proeve van bekwaamheid te nemen?


Proeve van bekwaamheid voor schoorsteenvegers?  - Meer informatie over de schoorsteenveger-training Ontdek


Budding schoorsteenveger: proeve van bekwaamheid vereist. © Rainer_Sturm / PixelioHet beroep van de schoorsteenveger

De taken van een schoorsteenveger zijn meer divers dan sommigen willen geloven.

  • De bekendste onder de publieke activiteit van Kaminkehrers is het natuurlijk om schoorstenen schoon te maken. Voor de goede gelukcharme hieronder reinigen, te controleren. De verwarming echter slechts eenmaal, of het nodig is Om ze soms vegen moet klimmen op het dak, maar vaak alleen naar de zolder en vaak ga je naar de kelder. Maar de taken van de schoorsteenveger, het betekent ook aan de werking en de brandveiligheid van verwarmingssystemen en andere apparatuur, zoals uitlaatsystemen controle en metingen uit te voeren volgens de Federal Emission Control Act. Als je tekortkomingen en gebreken vinden, beslissen zij hun remedies.
  • Bovendien vallen naar het kantoor van taken, omdat ze moeten schrijven bijvoorbeeld rapporten over hun activiteiten en over de resultaten van metingen en andere tests. Zij adviseren de klant ook, bijvoorbeeld in brandbeveiliging en energiebesparing kwesties.

De schoorsteenveger-training - proeve van bekwaamheid nodig?

Rond de training is er veel te weten.

  • De schoorsteenveger stage duurt drie jaar en is aan de Ambachten Act, Ambachten Code, gereguleerd. Zoals elke erkende dual beroepsopleiding vindt ze in de operatie, in plaats van in dit geval meestal zeer kleine schoorsteenveger bedrijven, en in de vakschool.
  • Wilt u dit vak te leren, moet je graag reizen veel, in plaats van voortdurend zitten in het kantoor. Je moet ook hoogtevrees, maar ook zorgzaam voor anderen te zijn en niet tot een compromis alleen op daken zichzelf. Het is ook belangrijk dat je bereid bent om zeer grondig te werk zijn, omdat het gaat om zaken als brand, evenals de bescherming van het milieu en het klimaat.
  • De beste vooruitzichten voor een stage die je hebt met een gemiddeld niveau van het onderwijs. Iets meer dan de helft van degenen die in 2010 werden aangenomen, hadden dergelijke, maar ook met de middelbare school is het niet slecht voor je, want na al, een goede derde kwam van de belangrijkste school. Deze gegevens zijn ontleend aan statistieken op de website van het uitzendbureau.
  • Beslissend is echter niet het onderwijs zelf, een goede opleiding zal u toestaan ​​dat indien nodig aan de knie van de geschiktheid test succesvol is, want zelfs met een middelbare school, en zelfs met de middelbare school moet je zulke voltooien. Het vindt plaats niet in de fabrieken, maar centraal in de bevoegde gilde. Solliciteer voor een stage Je kunt dus niet alleen direct van een schoorsteenveger, maar ook in het gilde, de registratie voor de proeve van bekwaamheid in beide gevallen automatisch.
  • Als je wilt om te bestaan, moet je goed voor te bereiden in de wiskunde, scheikunde en natuurkunde. Uw Duitse taal vaardigheden worden getest. Het kan ook voordelig zijn als je een stage doen bij een schoorsteenveger, bijvoorbeeld door de school stage voorgeschreven.

Zo eenvoudig als een of het ander zou denken, dus het is schoorsteenveger niet te zijn.

Tags: Onderwijs, Beroep, schoorsteenvegers, proeven van bekwaamheid, schoorsteenveger

Gerelateerde Artikelen aan Proeve van bekwaamheid voor schoorsteenvegers? - Meer informatie over de schoorsteenveger-training Ontdek

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden