May 31

Bedien de fotosynthese van planten, weet je. Dat vereenvoudigt CO2 uit zuurstof ontstaat, je wordt ook bekend. Wat wordt gezegd dat Calvin cyclus dus maar doen ze is nog onduidelijk? Jammer, want in feite is het fenomeen een interessante, biochemisch proces.


Presenteerde de Calvin cyclus vereenvoudigd


De Calvincyclus behoort tot fotosynthese, in CO2 zuurstof.Metabole processen van planten en bacteriën


Presenteerde de Calvin cyclus vereenvoudigd


In de synthesefase van de donkerreactie ontstaat glyceraldehyde-3-fosfaat. © Sima MoussavianDe Calvin cyclus, vaak aangeduid als Calvin-Benson cyclus of Ribulosebisphosphatzyklus, gaat terug naar de biochemicus Calvijn en Benson. Het betreft alle fotosynthese organismen. Hij is deel van de plant en bacteriële metabolisme en correspondeert met de cyclische reeks chemische reacties single. De omzetting van CO 2 in glucose is hoofddoel van de cyclus.

 • Hoewel mensen en dieren absorberen organische stoffen metabolisme grijper planten en bacteriën anorganische stoffen zoals CO 2. Je stofwisseling is dus hoger dan bij mensen of dieren.
 • Unlike dieren en mensen niet heterotrofe planten, maar autotrofe organismen. Dat wil zeggen, ze maken tijdens de fotosynthese eigen energie en zijn eigen voedingsstoffen geleden door het omzetten van licht energie.
 • Voor bacteriële metabolisme is heel anders uitgesproken. Sommige zijn bijvoorbeeld chemoautotroph en metaboliseren koolstof-koolstof.
 • De stofwisseling van autotrofe organismen vereist als uitgangsmaterialen water, CO 2 en mineralen, zoals een bepaald type bodemsamenstelling. Aangezien temperatuur invloed op de snelheid en het product van de reacties, moeten ze ook bepaalde temperaturen.
 • Licht en donker reacties zijn de twee fundamentele fasen van de stofwisseling autotrofe wezens, dus de fotosynthese. Beide reacties worden gebruikt om voedingsstoffen te produceren en zuurstof het afvalmateriaal.

De Calvin cyclus is een andere naam voor de eerste fase van de stofwisseling donkere reactie. Het betreft derhalve het spectrum van alle planten, tot enkele algen groepen en bepaalde bacteriën. Maar wat er werkelijk gebeurt tijdens de donkere reactie?

Dark reactie verklaart vereenvoudigd in de fotosynthese

Denk aan de plant metabolisme:

 • Voor fotosynthese organismen assimileren kooldioxide middels ATP en NADPH zuurstof en koolstof. Dat is de donkere reactie.
 • Kooldioxide door verscheidene oxidatietoestanden verlaagd tijdens de donkere reactiemengsel. Vereenvoudigde betekent dit door de twee O-atomen vertrekkende splitst elk van. Tegelijkertijd beide waterstofatomen toegevoegd, waarbij glucose wordt geproduceerd.
 • Deze bestaat uit zes glucose-eenheden van de HC-OH. CC-verbindingen met elkaar verbinden van de zes afzonderlijke units.
 • Op deze cyclus omvat eveneens cyclische lichtreactie, terwijl de toevoeging van zuurstof, de uitgangsstoffen ATP en NADPH worden hersteld. Dus het spel kan opnieuw beginnen.


Presenteerde de Calvin cyclus vereenvoudigd


Fructose-1,6-difosfaat is een product van de eerste reorganisatie fasestap. © Sima MoussavianDeze beschrijving is donkerreactie kader van fotosynthese weer zeer vereenvoudigd. Bent u geïnteresseerd in de afzonderlijke processen zijn, zie je de volgende sectie kan verder helpen.

De Calvin cyclus detail

De Calvin cyclus bestaat uit de synthese en reorganisatie fase.

 • De samenvatting: kooldioxide bindt aan het begin van de cyclus C5 molecuul ribulose-1,5- difosfaat. Het resultaat is een C6-orgaan dat verdeelt zes keer.
 • In deze divisie ooit twee onstabiele C3-lichaam, waardoor een totaal van twaalf C3-body, fosfo-glyceraat moleculen genaamd resultaat. De oxiderende stoffen ATP en NADH reduceert het organisme deze twaalf C3 lichaam. In deze twaalf moleculen glyceraldehyde-3-fosfaat molecules.
 • Twee van hen gebruikte organisme blijft glucoseproductie. Tenslotte worden de andere C3-instantie door AHP weer omgezet in C5-lichaam, dat de reorganisatie fase.
 • Deze reorganisatie fase is het meest complexe deel van de cyclus. Van vier C3-lichamen in eerste instantie gecreëerd twee C6-lichaam, genaamd fructose-1,6-difosfaat. Met twee extra C3-lichamen daarbij enige twee C4-body die zichzelf noemen erythrose 4-fosfaat. Tegelijkertijd twee C5-lichaamsvorm, ribulose 5-fosfaat genoemd.
 • De C4-body reageren na elk met twee extra organen C3-C7-twee lichamen, genaamd sedoheptulose-1,7-difosfaat. Beide organen reageren met nog 2-4 lichamen C3-C5-organen. Dus viermaal ribulose 5-fosfaat geregenereerd.
 • C3-body er nu niet meer, maar zes ribulose 5-fosfaat worden gelaten. Overeenkomend met een precursor van de ribulose-1,5-difosfaat, die wordt gebruikt aan het begin van de Calvincyclus als een docking plaats van de kooldioxide. Over een Phospholisierungsschritt hieruit voortvloeien precursor met behulp van zes ATP het ribulose-1,5-difosfaat moleculen. De cyclus begint dan nu weer.


Presenteerde de Calvin cyclus vereenvoudigd


Ribulose 5-fosfaat wordt in de tweede stap van de reorganisatie. © Sima MoussavianInteressant is dat deze werkwijze is alles. Hun kennis van de fotosynthese van planten is aanzienlijk uitgebreid. Op basis van de tekeningen u aan de complexe proces beter kunnen begrijpen.


Presenteerde de Calvin cyclus vereenvoudigd


Met ribulose 1,5-difosfaat, kan het proces helemaal opnieuw beginnen. © Sima MoussavianTags: Onderwijs, biologie, cyclus, fotosynthese

Gerelateerde Artikelen aan Presenteerde de Calvin cyclus vereenvoudigd

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden