May 30

MS, ziekte, polyneuropathie - voor alle drie ziekten openen met de nieuwe technologische tijdperk, behandeling en symptoombeheersing opties die de levenskwaliteit aangetast verder te verbeteren. Een voorbeeld hiervan is de plasmaferese.


Plasmaferese - Beoordeling


Op dezelfde manier, dialyse, plasmaferese machine bloed wordt gereinigd.Plasmaferese - mijn oude, nieuw bloed

In plasmaferese, wordt het bloed aangeroepen door de centrifugale krachten van verschillende 100,000 euro-machine in plasma, bloed en water en vaste bloedcomponenten zoals rode bloedcellen gescheiden.

 • Terwijl de vaste componenten ongewijzigd laten terugleiden in het lichaam, wordt het plasma vervangen worden teruggezonden - bij voorkeur door water met additieven, zeldzamer, door donorplasma. De patiënt krijgt als "Gereinigde" bloed terug omdat het plasma dat de schadelijke stoffen bij ziekten zoals de ziekte van Lyme. Dus vertel me de bevoegde artsen in april 2014, de procedure die op handen is. Vragen?
 • Ja, natuurlijk heb ik. Hoe wordt het bloed genomen? In mijn geval, door middel van een 15-centimeter lange Shaldon. Shaldon? 15 centimeters? Je vertelt me ​​alsof het een veneuze katheter met meerdere ingangen - over het algemeen, twee voor de terugkeer en voor de doorbloeding. Dezelfde katheter werd ook gebruikt voor dialyse.
 • So far so good, maar wat te doen met de Shaldon? In de arm of been ader is het algemeen mogelijk, maar de voorkeur zal de halsader. Dit vloeit voort uit het infectierisico: De armen en benen zijn meer geschikt voor beweging en dus minder. Bovendien zou het "bloed wassen" hier langer duren - ongeveer drie uur, tijdens plasmaferese niet zou duren, zelfs op de halsslagader met moderne apparatuur, een vol uur. Toen ik nog steeds voorstander van de arm ader, ze verwerpen. In mijn geval, niet gaan dat doen. Mijn aderen zijn te dun en kunnen worden verwond.
 • De halsader zo. Wat zijn de risico's die ik een bestelling? Toegang kan ontbranden, virussen kan leiden als je niet steriel werken. Wanneer de katheter wordt ingebracht, kan de ader worden verwond, maar dat zal uiterst zeldzaam zijn.

Ondanks de risico's, ben ik het eens, omdat de procedure is in het district ziekenhuis lange routine.

Wie wil om gezond te zijn, moet lijden? - Shaldon catheter

Daar gaan we, onder absoluut steriele omstandigheden een Shaldon is me in een "mini-OP" set.

 • De lokale anesthesie via een injectiespuit. Terwijl de katheter wordt ingebracht, moet ik mijn adem in te houden. Hurts gewoon prachtig. Het OP zelf is pijnloos. Gewoon een druk op de keel ik voel. Naaien men nauwelijks mededelingen. Moment - naaien?
 • Het buitenste deel van Shaldon is genaaid in mijn nek, zodat niet gelden. Als ik kon hem uit te trekken door een ongeluk dat ik me afvraag. Ik zal kalm - stevig drukverband doet de rest.
 • Ik nauwelijks durf me te bewegen, maar dat ik lopen in luid gelach. Elke beweging mogelijk was. Ik kon de schade halsslagader waardoor onder alle omstandigheden. De druk op mijn keel blijft - na een paar dagen van wennen en een meer professionele organisatie verdwijnt hij eindelijk. Toen ik zitten, trekken de hechtdraad. Ik steun het hoofd tijdens het verzamelen van gegevens met de hand en ook dit probleem opgelost.

Als het gaat om het "bloed wassen" is mijn kleine misselijk. Ten onrechte, zo blijkt.

Houd het schoon! - Zo loopt de "dialyse"

Eerst controleren ze mijn bloed tel mijn stollingsfactor.

 • Te laag is, kunnen zij niet plasmaferese uitvoeren, zeggen ze. Zo, het bloed stroomde in de machine, zouden ze moeten bloedverdunners dwingen. Wanneer het bloed te verdunnen die niet werd uitgevoerd.
 • Stollingsfactor gecontroleerd en daar ga je. De toegangen worden geopend en gedesinfecteerd. Alle aanwezigen slijtage mouthguards, haarnetje en handschoenen. Aangezien de slangen worden gespoeld, voor u om te openen, ik voel, vloeistofkanaal in mijn keel. Nee, ik kan de vloeistof te voelen in mijn ader, vertelt me ​​de zuster terwijl ze verbindt de toegangen tot de machine.
 • Tijdens de plasmaferese voel ik nauwelijks iets. De leugen van de additieven - Ik zal een beetje koud en mijn lippen tintelen. De altijd worden aangesloten op de nieuwe machine. De dagelijkse bloedbeeld bepaalt welke stoffen mijn lichaam nodig heeft, omdat zij uit waren gespoeld door de "bloed wassen" met. Mijn immuunsysteem is verzwakt door de procedure, vertellen ze me. In feite, ik verkouden kort heftig, maar de bijeenkomsten niet afnemen.
 • Na een uur per zus triggers me uit de machine spoelt de entrees, het sluit en vernieuwde mijn vereniging. Veel na de procedure problemen met de bloedsomloop zou hebben, zegt ze. Ik behoor niet. Meteen nadat ik opstaan ​​en gaan voor een wandeling.
 • In twee weken, ben ik zes keer behandeld. Elke dag voor de pauze tussen de vergaderingen. Met deze techniek kunnen ze 98 procent van mijn bloed water te vervangen, ze trots vertellen. Meer gaan theoretisch, maar het voordeel is lager dan de kosten en risico's. De laatste twee procent zou dan ook beter dan ooit gefilterd.
 • Tijdens de twee weken kan ik niet mijn haar wassen behandeling. De Shaldon mag niet nat, dus ik gebruik droge shampoo - met een relatief goed effect. Ik ga na elke behandeling naar huis. Voor elke sessie, laat ik mezelf weer stil staat en vrijgegeven aan het eind van de dag. Het ziekenhuis zegt dat mijn zorgverzekeraar daarom kon maken grappige zaken, maar er geen risico voor de gezondheid was.
 • Toen ik aankwam na zes bloed wast 98 procent filterproces, wordt de Shaldon getrokken. Ik zie nauwelijks iets: hun adem en de tweede later moeten houden, hij is geschiedenis. Een paar minuten stevig gedrukt tegen mijn halsslagader. Een half uur lig ik, zodat de ader niet lucht tekenen.

Dan ga ik naar huis - de spannende deel begint nu pas.

28 Days Later - helpt plasmaferese?

70 procent van de patiënten ervaren significante verbetering met plasmaferese, dus mijn artsen zeggen in het begin.

 • Of dit geldt voor mij waren kan men zeggen pas na ongeveer 28 dagen. Na de eerste drie behandelingen, veel patiënten zou inderdaad al een effect merken, maar slechts enkele weken na de laatste sessie van de vraag van effectiviteit wordt verduidelijkt in elk individueel geval.
 • Na ongeveer 28 dagen, namelijk het lichaam had hersteld. Het bloedbeeld toonde eens "echte" waarden, materialen werden gereproduceerd en verminderde stollingsfactor (hopelijk) geschiedenis. Als het bloedbeeld te tonen dan de normale waarden, moet men kunnen denken van een plasma donoren of behandelingen met medicijnen, maar zelfs dat zou uiterst zeldzaam.
 • Mijn waarden normaliseren. Mijn ziekte symptomen verbeteren na de eerste week. Dagelijks gebeurde een beetje. De 28-dagen regel is niet van toepassing op mij: Zelfs na twee maanden, mijn conditie verbeterde zelfs dagelijks op een beetje. Binnen de eerste 28 dagen de symptomen weer kunnen terugkeren, zo zeggen ze. In mijn geval, gebeurt er niets als. Het gaat gestaag omhoog.

Gedurende twee maanden was ik verlamd aan één kant. Ik loop weer. Ik loop weer. Ik dans opnieuw. Voor mij plasmaferese is een klein wonder, voordat niemand bang te zijn. Ik in ieder geval verschuldigd "bloed wassen" een groot stuk van het leven.

De inhoud van de pagina's van www.helpster.de werd gemaakt met grote zorg naar beste weten en geloof. Voor de juistheid en volledigheid, kan geen garantie worden gegeven. Om deze reden geen aansprakelijkheid voor eventuele schade in verband met het gebruik van de aangeboden informatie wordt uitgesloten. Informatie en artikelen kunnen worden beschouwd als een vervanging van professioneel advies en / of behandeling door een gekwalificeerde arts in ieder geval. De inhoud van www.helpster.de kan niet en mag niet worden gebruikt voor zelf diagnose of behandeling te beginnen.

Tags:

Gerelateerde Artikelen aan Plasmaferese - Beoordeling

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden