May 31

In de verpleging, zijn er de zogenaamde PDCA-cyclus. Het is de Plan-Do-Check-Act methodologie. Het wordt gebruikt voor de kwaliteitsborging in het verpleegkundig beroep. De vier-stap-programma biedt u de kans om nieuwe dingen te proberen en te analyseren.


PDCA-cyclus in de verpleging


In de zorg voor ouderen, is er een uitgebreid kwaliteitsmanagement.De PDCA-cyclus, ook wel PDCA methode beschrijft een kwaliteitsmanagement in de verpleging, die optimaal wordt beschouwd. De methode behandelt vier fasen, die worden gekenmerkt door het Engels termen Plan, Do, Check en Act. De beschrijvingen zijn eenvoudig en voldoen aan een hoge kwaliteitsstandaard.

In de PDCA-methode verstrengelen vier punten

  • De PDCA naam is afgeleid van vier belangrijke factoren die onderling afhankelijk zijn in de zorg zijn en toegang tot elkaars virtueel. Als die te goeder trouw uitgevoerd, is er een zeer hoge kwaliteitsstandaard verpleegkundige.
  • Een belangrijke voorwaarde voor de uitvoering van de werkwijze is de waarneming en registratie van de desbetreffende omstandigheden wordt gehandhaafd die. Je moet beslissingen te nemen in overeenstemming met de opmerkingen en het ontwerpen van een plan op basis van de criteria. Dit is een van de vier punten van de cyclus.

De cyclus is de basis voor de kwaliteit van het management in de verpleging

  1. De "P" staat voor plan. Analyseer uw observaties. In de meeste gevallen leidt tot veranderingen die moeten leiden tot een verbetering van de afhankelijke persoon. Je hebt ook de mogelijkheid om te testen verschillende gebieden, voordat het definitief in de applicatie te bewegen.
  2. In het plan van de plot, de "D" staat voor "doen" volgde. Begin klein, doen de veranderingen eerste in een klein gebied door middel om dit te testen. U kunt ook in het algemeen kiezen voor een test voordat u een uitgebreide verandering aan te kondigen.
  3. Derde is om te controleren of de test succesvol kan zijn. Dit wordt aangeduid als "controleren" (C). Je moet het uitvoeren van een uitgebreide evaluatie. Ging het plan succesvol? Als er wijzigingen worden uitgevoerd? Welke ervaring wil je nemen wat was niet zo, zoals je had verwacht?
  4. "Act" (A) is het gevolg van de test of van wijzigingen die u in een kleine ruimte hebben uitgevoerd. U kunt nu beslissen of je het wilt verlaten met de nieuwe functies of als ze zijn niet bewezen. Als het laatste het geval is, moet je weer door de hele cyclus.

De methode is ontwikkeld door professoren van de verpleging beheer en voldoet aan de hoogste eisen. De kwaliteit van de uitvoering is zeer verschillend in de diverse instellingen. Dit is te wijten aan het tekort aan verpleegkundigen, slechte beloning en de onderinvestering die uitmonden in de standaard van de woningen.

De inhoud van de pagina's van www.helpster.de werd gemaakt met grote zorg naar beste weten en geloof. Voor de juistheid en volledigheid, kan geen garantie worden gegeven. Om deze reden geen aansprakelijkheid voor eventuele schade in verband met het gebruik van de aangeboden informatie wordt uitgesloten. Informatie en artikelen kunnen worden beschouwd als een vervanging van professioneel advies en / of behandeling door een gekwalificeerde arts in ieder geval. De inhoud van www.helpster.de kan niet en mag niet worden gebruikt voor zelf diagnose of behandeling te beginnen.

Tags:

Gerelateerde Artikelen aan PDCA-cyclus in de verpleging

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden