May 30

Noedels, pasta, noedels, udon - pasta zijn in veel van de wereld een populaire nietje. Ze zijn gemaakt van harde tarwe, rijst of aardappelen in verschillende vormen en kleuren. Net zo verschillend zijn de voedings- en bereidingswijzen.


Over Noodles


Hele graan, rijst en spaghetti klassieke verschilden in uiterlijk en smaak.Definitie en geschiedenis van pasta

Noedels ontstaan ​​in verschillende delen van de wereld. Het oudste bewijs komt uit China, waar werden gevonden in een graf gierst noedels, uit de periode rond 2000 voor Christus. In Europa is de noodle-making al bekend sinds de oudheid. Bewijs van het maken van pasta in Sicilië dateren uit de 12e eeuw. In de late 18e eeuw pasta werd industrieel in Duitsland geproduceerde eerste, in Erfurt's pasta fabriek. Maar hoe worden noodles gedefinieerd?

 • De meeste noedels zijn enkele van de pasta. Ze zijn meestal gemaakt van harde tarwe gebrachtem in vormen deeg in Duitsland. Het deeg wordt gedroogd en duurzaamheid.
 • U kook de pasta in water en krijg een pastagerecht. Als je kookt de pasta verse, wordt de productie stap van het drogen weggelaten.
 • Niet alle pasta is pasta. Ze bevatten meer ingrediënten die hen onderscheiden van bepaalde deeg. Noedels gemaakt van aardappelen, bijvoorbeeld noedels of deeg bijvoorbeeld gestoomde noedels, geen pasta.
 • De industriële productie van noedels omvat het drogen van de voltooide pasta. Bij het koken ontstaan ​​door de harde deeg zachte noedels. Pasta deeg dat wordt geperst van brons schimmels is ruw als zodanig, die door middel van met teflon beklede matrijzen wordt geperst. De ruwere de noodle, hoe beter de saus stokken aan haar.
 • Dough om zelf te maken. Voor spaghetti je een pasta machine, die het deeg in de typische vorm snijdt nodig. U kunt handmatig dumplings of ravioli-klare deeg.

Van noodles naar Udon - vormen van pasta

De pasta kan worden gevonden in verschillende vormen en kleuren en van verschillende degen.

 • De typische Italiaanse pasta is gemaakt van harde tarwegries. In geen enkel ander land noedels te nemen, zodat vele vormen. U kunt lange, dunne spaghetti, fusilli twisted, ruitvormige penne, dikke, korte rigatoni en vlindervormige Farfalle vinden. Pasta is een hoofdgerecht in Italië en wordt geserveerd met saus.
 • De Duitse noodle kweek berust op het Italiaanse model. Pasta vinden in Duitsland minder dan verspreiding aardappelen. In Baden-Württemberg neemt de pasta een speciale plaats in de lokale keuken.
 • In Oostenrijk wordt de pasta toegevoegd ei. De traditionele Fleckerl beschikbaar als kool of ham pasta.
 • In Zwitserland, alleen heet Fettuccine noedels. Alle andere soorten pasta warme pasta. Zwitserse spaetzle, die in de volksmond onder de noedels zijn pasta, maar in de zin van de levensmiddelenwetgeving geen noedels.
 • In Azië, vindt u een verscheidenheid van pasta cultuur. Glas noedels gemaakt van mung bonen zetmeel. Ze zijn ook bekend in Duitsland.
 • Rijstnoedels zijn helder dat noedels gemaakt van rijst meel. Mie noedels uit China bevatten ei en Italiaanse pasta meest vergelijkbaar.
 • Japanners eten udon en ramen noodle soep in. Beide soorten pasta worden gemaakt van tarwemeel. Soba noedels zijn gemaakt van boekweitmeel, die traditioneel worden gegeten koude met lente-uitjes en sojasaus.

Verschillende pasta's

U kunt toveren met pasta en pasta deeg verschillende gerechten op tafel.

 • De klassiekers zijn pasta met saus, zoals ze worden gegeten in Italië. U kunt spaghetti, spiralen gebruiken (fusilli), penne, farfalle of andere pasta vormen. Kenmerkend zijn op basis van tomaten sauzen zoals Bolognese saus of Napoli-. Pesto kan de saus vervangen.
 • Lasagne is een pasta typisch voer, waarin de pasta deeg wordt uitgerold op grote borden. Ze wisselen lagen in een ovenschaal lasagne platen en saus en werk af met een laagje kaas en crème fraîche.
 • U kunt koken met pasta stoofschotels. Penne of Fusilli, greens en tomatensaus worden gemengd en gebakken met kaas.
 • Noedels zijn een verzadigingspunt insert in soepen. In Duitsland weet je Buchstabennudeln of kleine pasta in ster vorm, komen in de soep. Ook pasta schelpen zijn populair in soepen. In Azië, Udon en Ramen noodle soep op basis van en worden meestal gegeten als een soep.
 • In de zomer pasta salades zijn welkom koude gerechten. Op feestjes en barbecues kunnen een pastasalade niet missen. In Duitsland is veelal bereid met mayonaise en groenten.

U kunt bereiden calorieën besparen pasta salades, door het weglaten van de mayonaise en voeg een beetje olijfolie en azijn over de salade.

Voedingswaarde van pasta

Noedels verschillende voedingswaarden, afhankelijk van de deegvorm.

 • Pasta gemaakt van harde tarwe griesmeel heeft ongeveer 150 kilocalorieën per 100 gram gekookte product. Het bevat een derde koolhydraten, weinig mineralen en sporenelementen.
 • Rijstnoedels hebben minder calorieën, ongeveer 110 kilocalorieën per 100 gram gekookte pasta. Ze bestaan ​​uit een kwart uit koolhydraten.
 • Een bijna-koolhydraat-vrije vorm van pasta is de Japanse Shiratakinudel van konjac. Shiratakinudeln een gram bruikbare koolhydraten per 100 g bevat. Ze zijn geschikt voor low carb diëten en gluten-intolerantie.

Als je harde tarwe pasta al dente koken, deze veroorzaken een minder ernstige verhoging van de bloedsuikerspiegel dan wanneer je kookt de pasta zacht. Dit komt door de verandering in de koolhydraatsamenstelling tijdens het koken. Hoe langer je pasta koken, hoe hoger de glycemische index. Als je een honger naar nieuwe pastagerechten hebt, kunt u personaliseren Pastaweb inspiratie, waar u tal van noodle recepten te vinden.

Tags:

Gerelateerde Artikelen aan Over Noodles

Tags

© 2021 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden