May 31

De hond wordt beschouwd als man's beste vriend en een ontmoeting zelden vormt een probleem. Maar wie een vreemd, misschien unangeleinten hond die een misselijk gevoel kan detecteren tegenkomt. Dit geldt vooral wanneer kinderen betrokken. Daarom is het nuttig enkele gedragsregels kennen bij de behandeling van honden en kinderen sensibiliseren voor.


Ontmoeting met een hond - details over het gedrag van volwassenen en kinderen


Als een vreemde hond stappen naar u, is het belangrijk om kalm te blijven.Belangrijke regels in de omgang met buitenlandse honden

Meestal is de eigenaar van de hond moet altijd in de buurt zijn. Dan kunt u een beroep doen op hem.

 • Huisdier een hond nooit zonder eerst te vragen de eigenaar. Je kunt niet weten of dit is gebruikelijk en hij tolereert.
 • Als een hond naar je toe komt en unangeleinter heinde en verre is geen eigenaar in zicht, is het raadzaam in eerste instantie stil te staan. Praat met de hond in een rustgevende toon en niet buigen niet naar de hond. De meeste van de hond verliest snel interesse in jou.
 • Omdat honden hun omgeving waarnemen voornamelijk door middel van de reukzin, moet u laat de hond besnuffelen je handen en benen. Het is genoeg als je losse kant kan hangen - je hoeft niet te stoppen in de voorkant van de neus aan hem. Niet streelde het dan direct boven zijn hoofd, maar eerder op de laterale buikwand.
 • Bijzonder vervelend is wanneer een vreemde hond te springen op je. Om dit, moet u luid en duidelijk, te voorkomen, althans in de toekomst "Nee!" Schuif of dergelijke en bel de hond zachtjes met zijn knieën door hemzelf. Hier is het toegestaan ​​om af te wenden. Je moet elke hond toelaten, springen op u of hem zelfs te prijzen. Zelfs een kleine hond kan een kind of ouderen basis te brengen.
 • Als je bang voor honden zijn, is er geen probleem om de eigenaar van de hond vragen om de hond aan de leiband. Deze is beschikbaar voor meer en dient door hondenbezitters worden uitgevoerd zonder aarzeling.

Interpretatie van de honden gedrag

Het kennen van de taal van honden iets gemakkelijker te behandelen honden in alle situaties.

 • Om niet te dreigen met een vreemde hond, moet je hem niet in de ogen kijken, althans niet rigide. Dit kan de hond als een uitdaging of de strijd om de macht point. Kijk naar het beste lichte gezicht van de hond over.
 • Ook ongunstig is weg van de hond lopen. Als u weg van de hond lopen, kan het gebeuren dat hij ziet u als prooi. Zo wordt het jachtinstinct gewekt - dus proberen om stil te staan ​​of om rustig te lopen.
 • Wanneer een hond gromt of geldt de oren, dat is geen goed teken. Maar het betekent niet dat de hond moet je aanvallen. In dit geval is het het beste om te praten in een kalme stem en op de intrekking te nemen. Je moet niet zet je terug op hem.

Leer een kind hoe zich te gedragen

Kinderen, is het belangrijk vroeg op om gebruikte ontmoetingen komen met vreemde honden.

 • Leer je kind in de genoemde gedragscode. Het is belangrijk om het kind aan de angst voor de dieren te nemen, zonder dat respect voor hen. Dit geldt vooral als je een goede bekende of een kind liefdevolle hond die uw kind kan strelen. Het moet al het verschil met andere honden leren om wie het zou een afstand te houden.
 • Maak geen verschillen: Hoewel Golden Retriever meestal zijn vriendelijk, terwijl een Molosser handelt eng, moet vreemde honden altijd met voorzichtigheid worden behandeld. Echter, je moet nooit zeggen om het kind, de hond is kwaad en het zou meteen bijten.
 • Het kind moet, in het algemeen, blijf kalm in de omgang met dieren, niet racen of schreeuwen. Dit voorkomt dat degene die de hond bang voor het kind. Aan de andere kant, dat hij wil spelen met het kind, waar het kind zou kunnen kwetsen.

Probeer een onverschrokken en respectvolle behandeling van alle dieren om te wennen aan, en je kinderen - dan ontmoetingen met ontketende honden geen probleem!

Tags: huisdieren, Honden, hond opleiding, hond gedrag

Gerelateerde Artikelen aan Ontmoeting met een hond - details over het gedrag van volwassenen en kinderen

Tags

© 2022 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden