June 1

Werkloosheid is een wreed lot om vele redenen. Terwijl een paar jaar geleden werden beschouwd professionele en educatieve omscholing als veerkrachtig bruggen in de primaire arbeidsmarkt, waar de toegang nu is geworden door de doelgroep van potentiële deelnemers beperkt is geweest. Toch loont het om de mogelijkheid van omscholing grondig te onderzoeken. In tijden van structurele veranderingen is het misschien een waardevolle investering in hun professionele toekomst. Zoals zo vaak in het leven de belangrijkste pantser op zoek naar de juiste re-opleiding van een hoge mate van initiatief en realistische en concrete doelen.


Om de juiste omscholing vinden


Als u op zoek bent op de juiste plaats om te scholen, vindt u ook het juiste antwoord te vindenWat je nodig hebt:

 • Eigen specifieke doelstellingen en prestatie-eisen (indien nodig afgewaardeerd)
 • Internet / Telefoon
 • Database "Kursnet" (online op www.kursnet.arbeitsagentur.de)
 • Neem contact op met uw uitzendbureau (indien nodig ook op de Duitse Pensioenfonds)

Omscholing - wat betekent dat?

 • Het doel van omscholing is een werkloze opgeleid of beïnvloed door de dreiging van werkloosheid mensen buiten zijn voormalige werkterrein naar nieuwe kwalificeren en aldus een preventie van langdurige werkloosheid. Het exclusieve doel van omscholing is de integratie op de arbeidsmarkt, dat wil zeggen de werkgelegenheid in de nieuw verworven beroep.
 • Redenen voor omscholing zijn meestal structurele verandering van de arbeidsmarkt of de gezondheid van de betrokkene problemen.
 • In theorie (SGB III, § 77) heeft de wetgever een voortdurende professionele ontwikkeling gepleegd. In de praktijk, helaas, het aantal goedgekeurde maatregelen is onderworpen, niet alleen voor het succes van een actie potentieel, maar ook de budgettaire beperkingen (dwz de beschikbare financiële middelen) van het federale arbeidsbureau. Als uw aanvraag wordt daarom afgewezen omscholing, moet niet per se aan u - dat is waarom het de moeite waard is in geval van twijfel, het bezwaar tegen een afwijzende beslissing.

Schrijf je eigen agenda voor uw persoonlijke training

 • Als re-training is niet altijd gemakkelijk toe te passen, moet je jezelf grondig voor te bereiden voor uw persoonlijke toepassing. Verduidelijken voor in het bijzonder de vraag, wat voor soort omscholing u zich kunt voorstellen en dat onderwijs, werk en gezondheid capaciteiten en voorwaarden, kunt u brengen in deze maatregel.
 • Zoek uit voor applicatie (makkelijkst via internet) over welke omscholing aangeboden momenteel met succes. In aanvulling op de homepages van de private en non-profit opleidingen voor dit doel heeft bijzondere "Kursnet" - het informatieportaal van het federale arbeidsbureau - op.

Deuropener onderwijs voucher en andere speciale gevallen

 • Het "onderwijs voucher" is een relatief nieuw instrument voor de financiering van omscholing. De toegangswegen worden hier gecombineerd met bijzondere intensiteit over stagemogelijkheden en pre-kwalificatie. Daarom is een grondig begrip als basis voor argumentatie hier van bijzonder belang.
 • Omscholing als gevolg van ziekte of ongevallen op het werk zijn onderhevig aan gedeeltelijk andere omstandigheden dan die worden toegepast op basis van (dreigende) werkloosheid. Dus als je een gezondheidsgerelateerde omscholing nodig, een speciale consultatie is aan te raden bij uw lokale "rehabilitatie service center 'van de verzekeraar die u kunt controleren op de website van de Duitse Pensioenfonds.

Zoek en vind de ideale omscholing

 • Als u concrete ideeën hebben ontwikkeld voor omscholing, moet u eerst contact opnemen met de plaatselijke federale arbeidsbureau om te verduidelijken in een counseling sessie, of omscholing voor je uit van de vraag. Dan kunt u ook van toepassing zijn.
 • Zodra je (bijvoorbeeld met de levering van het onderwijs voucher) groen licht door de bevoegde autoriteit, moet je beginnen op zoek naar een specifieke intentieverklaring omscholing.
 • Voor keuze zijn in de eerste plaats de database "Kursnet" en, ten tweede, de homepages van de lokale aanbieders van opleidingen aan.
 • Met omscholing, kan je pick-up een periode op middellange termijn op een professionele training. Daarom wordt aanbevolen in een vroeg stadium op te zetten met een aantal aantrekkelijke aanbiedingen voor u op een persoonlijk gesprek op de juiste onderwijsinstelling en om alle relevante vragen er vragen voor u. Hier, een checklist voor te bereiden, zoals aangeboden, bijvoorbeeld, de Federale Instituut voor Beroepsonderwijs ( www.bibb.de/de/checkliste.htm ), nuttig zijn.
 • Het is belangrijk dat de aanbieders van opleidingen volgens een vaste methode (basis is de zogenaamde "AZWV") wordt herkend en u (evenals de Federal Employment Agency) dus zorgt ervoor dat u de kwaliteit van de service die u verdient. Hoewel dit "Kursnet" verzekerd met alle aanbiedingen in de database, moet u expliciet op met initiatieven contacten achteraf. Omdat deze voorwaarde moet worden voldaan voor uw omscholing kan plaatsvinden.

Tags: Onderwijs, Beroep, werkloosheid, carrière, herscholing, onderwijs voucher, kwalificatie

Gerelateerde Artikelen aan Om de juiste omscholing vinden

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden