June 1

Een belangrijk thema van de filosofie is de moraal. Voorbeelden uit te leggen hoe de moraal en ethiek van filosofen worden uitgelegd, zie de volgende paragrafen.


Morele - voorbeelden en uitleg van de filosofie


Geweten en moraal - twee kanten van dezelfde medaille © Gerd_Altmann_graphicxtras / PixelioEen kern van het probleem van de filosofie is de kwestie van de moraal. Voorbeelden van ethisch gedrag en de morele filosofen zijn vaak gekomen om uit te vinden over de moraal. Maar wat doet geen moraal?

Wat is de moraal?

 1. Moraal kan worden vertaald als moraal. Een nauwe relatie heeft de moraal aan ethiek. Ethiek is de aangepaste, en gaat over het leven van de mensen.
 2. Filosofen proberen in de context van de moraal, de natuur van de mens te doorgronden, om vervolgens het opzetten van regels voor het menselijk handelen.
 3. Grote invloed op de exploratie van de menselijke moraal hebben de filosoof Kant, Plato en Aristoteles.
 4. De psychologie zich bezig met de morele gevoelens uit elkaar, en proberen om dit te begrijpen.
 5. Voor moreel handelen, een geweten is essentieel, die alleen moet evolueren. Kinderen leren morele regels van de samenleving door middel van onderwijs.
 6. De psychologie legt uit dat de basis voor moreel handelen zijn gevoelens. Emoties zijn dus cruciaal voor het gevoel van schuld, het gevoel van eigenwaarde en het moreel.
 7. Morele emoties worden geleerd en is aanwezig in alle gebieden van het menselijk leven zijn.
 8. De moraal is cultuur-afhankelijk en wordt ook geïnterpreteerd door verschillende groepen in elk geval anders. Er is dus niet de enige moraal, maar alleen verschillende morele opvattingen. Moraliteit is dus gebouwd door mensen.

Voorbeelden: ethiek en moreel gedrag in de overgang

 1. Filosofen als Kant getracht een set regels voor het menselijk leven vast te stellen. Hier, de filosofen kwam van twee natuurlijke oriëntaties van de mens.
 2. Ofwel de mens is een wolf aan de mens en daarom moet worden getemd, omdat het vernietigen van de mensen van een samenleving onderling anders. In tegenstelling tot de negatieve beeld van mensen getuigt filosoof Aristoteles dat de mens van nature goed en daarom sociaal aanvaardbaar.
 3. Tussen deze twee standpunten proberen sociale groepen weer samen leven in de samenleving door middel van wetgeving, onderwijs en begeleiding voor een morele actie en opnieuw te verkennen. Moraliteit is aan het veranderen en moeten altijd aan te passen aan de sociale omstandigheden.
 4. Als voorbeeld van de morele transformatie kunt u, bijvoorbeeld, neemt het aantal echtscheidingen. Was het vroeger dan onfatsoenlijk en moreel verwerpelijk wanneer een vrouw eiste een scheiding, dus het is uitgegroeid tot een vanzelfsprekendheid in Duitsland.
 5. Negatieve U kunt voorbeelden in de context van de moraal, die kan worden aangeduid als dubbele standaarden vinden. Dat betekent dat bepaalde regels en gedragingen eisen enkele prominente vertegenwoordigers van het bedrijf, maar zich niet hechten.

Tags: Onderwijs, moraal, voorbeelden, filosofie

Gerelateerde Artikelen aan Morele - voorbeelden en uitleg van de filosofie

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden