June 1

Wie net als andere hulp is het meest populair en gewaardeerd. Echter, kan het helpen van anderen ook de helper zelf beschadigen. Hier spelen de Moeder Theresa syndroom een ​​rol. Wat zit er achter het?


Moeder Theresa syndroom - Informatieve


Hoe te zijn Moeder Teresa, is niet altijd goed.Moeder Teresa was een non die betrokken is geweest bij veel dienstverlenende projecten voor anderen; Ze zorgde voor de armen, zieken en mensen zonder huis. Daarom is het bekend om hun grote zelfopoffering. Analoog verwijst naar de Moeder Theresa syndroom (ook wel helper syndroom) om een ​​diepe behoefte om anderen te helpen. Wat eigenlijk klinkt goed, maar heeft ook een negatieve kant, want dit is een overmatige behulpzaamheid betekende.

Zoals Moeder Theresa te leven, heeft vele nadelen

  • De Moeder Theresa syndroom is geen ziekte en daarom beveiligd bestaat niet als een diagnose. Dit betekent dat een persoon zeer gericht is op herkenning door anderen. Ie., Iemand wil worden erkend als belangrijke en waardevolle, probeert dit te bereiken door anderen helpen een hogere mate.
  • Ie., Iemand wil worden erkend als belangrijke en waardevolle, probeert dit te bereiken door anderen helpen een hogere mate.
  • Aan de andere kant is de steun niet altijd wenselijk; Soms willen lijken behoeftige hun problemen liever alleen op te lossen. Hier zou het passend zijn, niet om hun eigen hulp op te leggen; precies doen mensen met een Moeder Theresa syndroom, maar vaak.
  • Uiteindelijk is het niet zozeer een kwestie van iets goeds voor anderen werkelijk te doen, maar (om bemind te worden als een kind door de ouders, bijvoorbeeld) om hun eigen huidige of voormalige behoeften aan anderen en dan zijn deze mensen projecteren - ook als het niet wil - behandelen als de helper zelf zou hebben gewild.

Achter het syndroom maakt een fout

  • De Moeder Theresa syndroom kan ook worden geassocieerd met een afhankelijke persoonlijkheidsstoornis. Getroffenen niet het gevoel in zich waardevol, ze hebben een laag zelfbeeld en zijn gepland door de angst dat ze zouden kunnen worden weggelaten van belangrijke mensen (vrienden, partners).
  • Daarom proberen ze "maken het goed" alle anderen en daarmee dankbaarheid bereiken of om anderen te krijgen om niet om haar te verlaten. Maar al snel het gevoel dat dit is partners en vrienden ook lastig gevallen, dus met de Moeder Theresa syndroom precies het tegenovergestelde effect - anderen gaan de verte.
  • In een therapie is een poging om te helpen die getroffen om te leren, wanneer hulp is echt nodig en wanneer hun eigen behoeften moeten zijn in de voorhoede. In de opleiding voor de bevordering van sociale vaardigheden kan ook een gevoel van eigenwaarde te vergroten.

De inhoud van de pagina's van www.helpster.de werd gemaakt met grote zorg naar beste weten en geloof. Voor de juistheid en volledigheid, kan geen garantie worden gegeven. Om deze reden geen aansprakelijkheid voor eventuele schade in verband met het gebruik van de aangeboden informatie wordt uitgesloten. Informatie en artikelen kunnen worden beschouwd als een vervanging van professioneel advies en / of behandeling door een gekwalificeerde arts in ieder geval. De inhoud van www.helpster.de kan niet en mag niet worden gebruikt voor zelf diagnose of behandeling te beginnen.

Tags: Onderwijs, gezondheidszorg, syndroom, persoonlijkheidsstoornissen

Gerelateerde Artikelen aan Moeder Theresa syndroom - Informatieve

Tags

© 2020 seandara.com Contact | Privacy | Voorwaarden & voorwaarden